Heerlijke boekentips om deze herfst te lezen

De herfst is perfect om onder een dekentje te kruipen, met een kop thee en chocola (of iets anders lekkers). En een fijn boek maakt dat moment nog fijner. Nu kun je natuurlijk een zomerboek lezen en net doen alsof je zelf op dat strand ligt of juist een kerstboek, terwijl de boom nog niet wordt opgetuigd. Maar wat is nu fijner dan tijdens dat herfstmoment ook nog eens een herfstboek te lezen? Daarom heb ik 8 fijne herfsttips voor je op een rijtje gezet. Happy reading!

Legends & Lattes van Travis Baldree
De reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven is dit boek. Dit boek schreeuwde namelijk herfst. Het is een lekker, warm kopje koffie mét cinnamon roll, maar dan in boekvorm. Dit boek is het toppunt van cosy en dus het perfect boek om de komende weken te lezen. En lees je geen Engels? Niet getreurd, Zomer & Keuning haalt het boek volgend jaar naar Nederland!

Fourth Wing van Rebecca Yarros
Dit boek is een van mijn favoriete boeken van de afgelopen tijd, maar de reden dat deze in dit rijtje thuis hoort is de vibe: een tikkeltje duister, spannend, een beetje zoals de maand oktober? Wat mij betreft dus echt een geschikte herfstread. En hé, dit boek verschijnt volgende week (in een wel heel mooi jasje) in het Nederlands.

The Dead Romantics van Ashley Poston
Geen idee waarom dit boek nog niet vertaald is, want deze is tof! Een perfecte romance voor Halloween (en ik heb helemaal niets met Halloween, dus dat zegt al wat). Ondanks het onderwerp (het kunnen communiceren met geesten) is dit verhaal compleet niet ongeloofwaardig. Het zorgt juist voor een toffe twist. Dikke tip voor romance lovers dus!

Maxton Hall College van Mona Kasten
Dit boek wordt aangeprezen als een boek in de sfeer van Dark Acadamia en dat laatste past natuurlijk perfect bij de herfst. Nu moet ik zeggen, ik vind dit boek niet echt dark acadamia, maar tof is het verhaal wel, En alleen de covers zorgen al voor perfecte herfstfoto’s!

De Hawthorne broers van Jennifer Lynn Barnes
Nog zo’n boek dat gewoon schreeuwt om in de herfst gelezen te worden. Mysterie, drama, meer heb je niet nodig toch? Eigenlijk is de hele serie heerlijk om deze maanden te (her)lezen, maar ik tip je vooral het laatste deel dat in augustus is verschenen.

My Policeman van Bethan Roberts
Deze kan ik wat minder goed beschrijven waarom deze juist in dit rijtje hoort, want het is meer een gevoel. Dit boek leest, ondanks het best zware onderwerp soms, als een warme knuffel. Een perfect boek eigenlijk om lekker on een dekentje te kruipen.

Prins van toorn van Kerri Maniscalco
Nog zo’n eentje die én de cover én de sfeer heeft, waardoor het perfect is voor de herfst. Dit verhaal is duister, spannend en heeft personages die onder je huid kruipen. En lucky you (of eigenlijk us), het tweede deel is eind vorige maand verschenen. Kun je dus gelijk doorlezen!

Het verlangen van Lucy Hart van Meg Shaffer
En de laatste is wederom een warme knuffel in de vorm van een boek. Dit boek is zo lief en schattig en een van mijn favoriete boeken van dit jaar. Dus stiekem staat dit boek ook daarom in dit rijtje.. Sst! 😉

Welk boek wil jij deze herfst lezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.