Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

Vorig jaar heb ik alle vier de boeken van Taylor Jenkins Reid in het Nederlands gelezen en ik kon er absoluut niet genoeg van krijgen. Die vrouw kan schrijven! Niet zo gek dus dat ik ook haar nieuwste boek wilde lezen. Ik las het boek vorige week en je leest vandaag mijn recensie!

Malibu, 1983, de dag van het zomerfeest van de Riva’s, met wie iedereen gezien wil worden. De jetset van LA kijkt er zoals elk jaar naar uit. Behalve Nina Riva: zij was liever ergens anders geweest. Ze staat niet graag in het middelpunt en is bovendien net gedumpt door haar beroemde echtgenoot. En misschien haar broer Hud ook niet: hij heeft nog iets op te biechten aan zijn broer Jay, die zelf niet kan wachten totdat het zover is, want de vrouw van zijn dromen komt. En de jongste, Kit, heeft zo haar eigen geheimen, inclusief een stiekem uitgenodigde gast. Tegen middernacht is het feest in volle gang, tegen de ochtend is de villa in vlammen opgegaan…

Hoe kan deze vrouw zo schrijven? Het is toch bijna onmogelijk dat ze steeds maar weer, knaller na knaller weet neer te zetten? Bij elk boek dat ik van haar van haar oppak denk ik weer, het is onmogelijk dat ze het gewoon weer flikt, maar dan lees je verder en dan is het weer: WAUW. Is deze net zo goed als De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo? Nee, maar het komt wel heel erg dicht in de buurt. Het boek is verslavend goed en ik heb er enorm van genoten.

Ik vond het heel erg knap dat dit boek slechts één dag beschrijft (en oké, throwbacks naar het verleden), maar dat het ondanks die ene dag continu interessant en zelfs spannend blijft. De manier waarop je op die manier een kijkje krijgt in de levens van vier beroemde kinderen en tegelijk ziet hoe ze zijn opgegroeid is zo goed neergezet. Ook dit kun je dus absoluut aan Taylor Jenkins Reid overlaten.

Wat ik ook echt tof vond is dat je een aantal van haar andere karakters uit andere boeken terug ziet. Dit boek is een absolute standalone, maar voor de lezers/fans van haar andere boeken is dit een leuke verwijzing. Wat het verhaal ook erg spannend maakte is het feit dat je weet dat er iets staat te gebeuren, maar dat je geen idee hebt hoe en wie er iets mee te maken heeft. Die spanning kruipt onder je huid en laat je pas los als je het boek hebt dichtgeslagen. De enige reden dat dit boek ‘slechts’ 4,5 sterren heeft gekregen was het einde. Dat voelde een heel klein beetje als een anti-climax. Het zit goed in elkaar, maar ik had er denk ik net iets meer van verwacht?

Met dit boek heeft TJR laten zien dat ze absoluut een van mijn favoriete auteurs is geworden (hoewel ze dat stiekem al was). Dikke aanrader dus! En ook absoluut een zomerse must read.

Heb jij al eens een boek van Taylor Jenkins Reid gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het feest van de eeuw ♥ Auteur: Taylor Jenkins Reid ♥ Uitgeverij: Ambo | Anthos
Aantal pagina’s: 388 ♥ ISBN: 9789026354885 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel Ambo | Anthos!

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Door jouw leuke reviews van alle verhalen heb ik dit boek gelezen!! WAUW zo ongelofelijk goed en leuk! Ik heb het in twee dagen uitgelezen. Zeer verslavend en prettig om te lezen. Ben benieuwd naar de andere verhalen waar jij reviews over geeft. Maar eerst nog even de andere boeken lezen van deze top schrijfster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.