Mijn zoete wraak – Jane Fallon

Een aantal maanden geleden werd ik – onder andere door de zomerse cover – erg nieuwsgierig gemaakt naar een zomers boek dat in juni bij Fontein zou verschijnen. De cover is een feestje, ik had nog nooit iets van Jane Fallon gelezen en de flaptekst klonk goed! Samen met een aantal dames van Feelgood lezen we dit boek en lees je in drie delen wat we er van vinden! Vandaag lees je hier mijn recensie.

Paula heeft Robert al sinds de toneelschool altijd gesteund, ze heeft haar eigen dromen opgegeven zodat hij de zijne kon waarmaken, en nu hij een gevierd acteur is ziet hij haar niet meer staan. Andere vrouwen daarentegen ziet hij maar al te graag.
Paula heeft een plan. Ze zorgt dat Robert weer hopeloos verliefd op haar wordt, dat hij beseft hoeveel hij aan haar te danken heeft, en wat er op het spel staat. Pas daarna zal zij hem aan de kant zetten.
Want wraak is zoet. Toch?

Ik had nog nooit eerder iets van Jane Fallon gelezen, maar als Mijn zoete wraak gelijk staat voor een fijne schrijfstijl in haar andere boeken is dit zeker niet het laatste boek wat ik van haar lees. Het leest heel erg fijn, bijna alsof de hoofdpersonen rechtstreeks tegen je praten. Het maakt dat het verhaal heel erg dichtbij je komt en bijna alsof je zelf onderdeel bent van het geheel. In het begin lees je het verhaal enkel uit het perspectief van Paula en vooral haar personage is zo levensecht en ook hilarisch dat het eigenlijk alleen maar een feestje is om met haar mee te kijken.

Ik schroef mijn nepglimlach op tot extatisch. Met dank aan mijn toneelschoolachtergrond. Hoewel we daar nooit een vak hebben gehad met de naam: ‘Hoe overtuig ik mijn man dat er niets aan het handje is, terwijl ik eigenlijk het liefst met een vork op hem in zou willen steken.’

Ik schreef het net al, Paula is een fantastisch personage. Ze heeft ontzettend veel zelfspot, is heel erg grappig en weet helemaal precies wat ze wil. In haar zoektocht naar de perfecte wraak en ook een beetje naar zichzelf transformeert ze langzaam maar zeker in een nog stoerder wijf dan ze al was en doet dit tegelijkertijd op een hele motiverende manier. Ook al is Paula een heel stuk ouder dan ik ben, ik zou haar graag als vriendin willen hebben, haha!

Tegen het einde van de wandeling, terug naar de auto, liep ik te piepen als een mopshond met een nicotineverslaving, maar ik heb het toch maar mooi geflikt.

Het boek is opgedeeld in drie delen en het eerste deel is wat mij betreft het sterkst. De hilarische momenten van Paula staan hier grotendeels centraal en je vliegt bijna door het verhaal heen. In het tweede deel ontstaat er een beetje herhaling en wordt het een beetje langdradig. Niet heel erg vervelend, maar soms waren alle wraakgedachtes en een aantal vreselijke personages (die overigens wel goed in het verhaal pasten) net allemaal iets teveel. Wel heeft Jane Fallon er een toffe twist in weten te fietsen, die misschien niet helemaal uit de lucht kwam vallen, maar zeker een leuke toevoeging is.

Mijn zoete wraak is een heerlijke Feelgood die helemaal perfect is voor deze zomer. Mijn het smeltende ijsje slaat de cover in ieder geval niet de plank mis en ook het verhaal is erg goed om te lezen op het strand of in de tuin. Mocht je nog op zoek zijn voor een tip voor in de koffer, neem dan zeker dit boek!

Heb jij al eens een boek van Jane Fallon gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Mijn zoete wraak ♥ Auteur: Jane Fallon ♥ Uitgeverij: Fontein
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789026144295 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen in ruil voor een artikel op Hebban. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.