Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer

Een vloek zo eenzaam stond al maanden op mijn TBR. Veel bloggers en bookstagrammers zijn al enorm enthousiast aangezien ze de originele versie hebben gelezen, maar ik besloot te wachten op de vertaling die bij Blossom Books is verschenen. Eerder deze maand lag het boek in de bus en ik kon echt niet wachten om te beginnen. Ik liet bijna alles vallen en begon direct!

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Laat ik beginnen met twee dingen: dit is nu al een favoriet boek van 2020 en wanneer komt deel 2? Ik begrijp volkomen waarom iedereen zo enthousiast is over dit boek (en de serie). Een vloek zo eenzaam is een hervertelling van Belle en het beest en is ondanks het zo bekende sprookje toch weer een heel origineel verhaal op zich. Die originaliteit uit zich onder andere in de diversiteit en heel veel nieuwe aspecten die de auteur erin heeft gefietst.

Ik kende de auteur al van Brieven aan de duisternis, een prachtige contemporary YA. In dat boek had ik al gelezen dat Brigid Kemmerer al kon schrijven, maar dat heeft ze nog maar een keer bewezen in Een vloek zo eenzaam. De schrijfstijl is enorm verslavend en laat je moeilijk los. Er zit een bepaalde geheimzinnigheid en spanning in die ervoor zorgt dat je steeds nog een extra hoofdstuk wilt lezen. Dat begint al met het eerste hoofdstuk die je vanuit Rhen leest. En hoewel je het verhaal natuurlijk grotendeels kent, want wie is er niet bekend met Belle en het beest heeft de auteur zoveel nieuwe dingen in het boek gezet. Het maakt het echt een heel eigen verhaal die ik eigenlijk nu alweer opnieuw wil lezen.

Naast de geweldige verhaallijn zijn de personages ook zo ongelofelijk tof. Mijn hart brak keer op keer voor Rhen en ik heb een enorme crush op Harper. Wat een badass personage! Wat ik heel bijzonder vind is dat de auteur cerebrale parese op een sterke manier in een fantasy heeft verworpen. Het is geen zwakte, maar het maakt Harper juist sterker en zo stoer. Hoe ze hiermee omgaat, wauw! En dan de relatie tussen Rhen en Harper? Die is zo mooi opgebouwd, alleen daar ben ik al verliefd op. Het is lief, absoluut geen insta-love en maakt je nieuwsgierig naar het vervolg.

Goed, ik ga een eind breien aan deze halve liefdesbrief. Ik ben zo fan van dit boek en kan niet wachten op het vervolg. Please tell me dat deze er snel aan komt? Mensen, geloof me, dit boek wil je lezen! Het heeft alles!

Liefs,
Marleen

PS. Dit boek is te lezen met Kobo Plus!

Titel: Een vloek zo eenzaam ♥ Auteur: Brigid Kemmerer ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 472 ♥ ISBN: 9789463491730 ♥ Waardering: *****  

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.