Mijn favoriete en meest gebruikte apps (iPhone editie)

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar de afgelopen maanden heb ik extreem veel tijd op mijn telefoon doorgebracht. Vaak geheel onbewust, maar dat het veel is staat in ieder geval vast. Natuurlijk niet zo heel gek als er veel normale bezigheden wegvallen en eigenlijk heb ik er ook niet zo heel veel problemen mee dat ik mijn telefoon in deze periode meer gebruik. Ik kan mijn telefoon nog vaak genoeg wegleggen om een fijn boek te pakken (wat ik dan ook heel veel heb gedaan de afgelopen maanden, haha). Vandaag deel ik mijn favoriete en meest gebruikte apps, kijk je mee?

Zelf ben ik echt een iPhone meisje. Ik heb al jaren een iPhone (steeds een nieuwer model uiteraard) en zou er niet aan moeten denken om ooit over te stappen naar een ander merk. Onderstaande apps gebruik ik dus op mijn iPhone, maar de meeste zijn ook beschikbaar voor Android (Notities dan weer niet). Zelf gebruik ik alweer bijna een jaar een iPhone 7 Plus, maar wat dacht je van de iPhone SE? Op deze telefoon kun je ook helemaal los gaan met onderstaande apps, enjoy! Wat heel fijn is aan deze telefoon dat het alle handige snufjes en technieken heeft van de (duurdere) iPhone 8 (de iPhone SE 2020 ziet er ook hetzelfde uit), maar wel voor een hele fijne prijs (dus geld over voor nieuwe boeken). Ook de camera is prima, kun je ook thuis toffe boekfoto’s maken, haha! Zoals ik hierboven al schreef kun je op de iPhone SE (2020) onderstaande apps gebruiken en kom je dus heel fijn die tweede (gedeeltelijke) lockdown door!

Instagram
Obviously is Instagram mijn meest gebruikte app. Van de totale schermtijd zit ik ongeveer 40% (heel confronterend die schermtijd, haha) op Instagram. Niet zo heel gek natuurlijk als veel verkeer naar de blog via Instagram komt en daarnaast is de community natuurlijk ook vet gezellig. Ik heb heel veel leuke mensen via Instagram leren kennen en de interactie is ook zo tof! Love it dat liefde voor boeken (en ook voor reizen) mensen op die manier kan samenbrengen en al helemaal in deze tijd.

Mijn Series
Ik zal vast niet de enige zijn die sinds maart meer series is gaan kijken. Naast Videoland en Netflix hebben wij sinds het begin van de lockdown in maart ook een abonnement op Prime. Op alle kanalen kijken we af en toe wel eens een serie en hoewel Netflix, Prime en Videoland het redelijk goed bij houden waar je bent gebleven, vind ik het ook wel fijn om dat zelf ook bij te houden. Vroeger hield ik het altijd in een schrift bij, maar al jaren gebruik ik de app Mijn Series. In deze app kun je bijhouden welke series je kijkt, aanvinken welke afleveringen je hebt gezien en zien hoeveel afleveringen je nog te gaan hebt. Daarnaast wordt er in de app (ook beschikbaar als website overigens) nieuws gedeeld voor nieuwe seizoenen etc. Een dikke aanrader dus als je graag series kijkt. Ik gebruik al jaren de gratis versie, maar er is ook een mogelijkheid om te betalen voor je abonnement. Wat mij betreft niet perse nodig, want met de gratis versie kun je al heel veel.

Kobo Books
Als je mij al wat langer volgt (of volgt op Instagram) dan weet je dat ik een groot fan ben van Kobo Plus. Afhankelijk welke Kobo ereader je hebt kun je via je e-reader rechtstreeks nieuwe titels toevoegen in de Kobo Shop, maar ik vind de app hiervoor het makkelijkst. Hiervoor kun je de Bol.com Kobo app gebruiken, maar ik vind de Kobo Books app net wat fijner. In deze app kun je boeken toevoegen aan je bibliotheek en vervolgens je ereader synchroniseren met WiFi en je kunt de nieuwste boeken gelijk lezen. De extra feature van de Kobo Books – die de variant van Bol niet heeft –  is het verlanglijstje. Je kunt boeken in de app op je verlanglijstje zetten, zowel boeken die in Kobo Plus zitten als boeken die daar (nog) niet aan zijn toegevoegd. De boeken die je wilt lezen worden zo niet gelijk op je ereader gezet en je kunt precies zien of een boek al is toegevoegd aan Kobo Plus. Handig! Als je wilt kun je ook via de Kobo Books verder lezen, mocht je je ereader niet bij de hand hebben!

Zoek & Scan (van Bol.com)
Een andere app van Bol.com die ik heel vaak gebruik is Zoek & Scan. Dit is een app van Bol.com waar je alle producten van Bol kunt bekijken. Je kunt er geen producten mee bestellen, maar wel een verlanglijstje tot 100 producten opstellen. Ik heb hier altijd een lijstje met boeken die nog gaan verschijnen (heel handig, want de verschijningsdatum staat er gelijk bij), boeken die ik ooit nog een keer wil lezen, maar ook andere producten zoals een bepaalde kleur nagellak of een krultang. Ik denk dat ik deze app dagelijks wel 2 tot 3 keer aan klik.

Issuu
Drie keer per jaar verschijnt er hier op de blog een complete en uitgebreide lijst van boeken waar ik het volgende boekenseizoen naar uit kijk. Ik haal die boeken allemaal uit de seizoenscatalogi van uitgeverijen. (Bijna) alle uitgeverijen delen hun nieuwe aanbod via Issuu en uiteraard heb ik die app op mijn telefoon staan! Je kunt Issuu ook via desktop raadplegen, maar de app is altijd bij de hand en heel gemakkelijk in gebruik. Love it! De voorjaarscatalogi van 2021 komen er langzaam aan, dus een prima tijd om die app te installeren!

Notities
Je verwacht het niet, maar mijn Notities (de app van iPhone zelf) wordt zoveel gebruikt! Ik ben hier ongelofelijk geordend in (al zeg ik het zelf), met mappen en categorieën. Zo heb ik mappen met blogideetjes, mealplanning, recepten en recensie-aantekeningen. Vervolgens heb ik in de map weer per onderwerp een nieuwe notitie. Zo heeft elke week een aparte notitie voor de mealplanning (inclusief boodschappenlijstjes), heeft elk boek een eigen notitie voor recensie-aantekeningen en heeft elk idee voor de blog een nieuwe notitie. Ik zet bijna alles in mijn notities en extra fijn dat ik deze ook op mijn Macbook kan raadplegen. Ik kan je dit echt van harte aanbevelen, haha!

Goodreads
Goodreads mag uiteraard niet ontbreken van mijn lijstje met meestgebruikte apps. In Goodreads houd ik dagelijks bij welke boeken ik heb gelezen en als ik weer een toffe titel tegenkom belandt deze gelijk op mijn TBR in Goodreads. 95% van de tijd gebruik ik de app en zelden kom ik op de website terecht. De app werkt zo ontzettend fijn en ik vind het ook fijn dat je via de app je reading challenge bij kunt houden. Mocht je Goodreads niet gebruiken, maak gelijk een account aan! Voeg je mij dan toe?

Pinterest
Als laatste is Pinterest echt een app die ik de laatste veel gebruik. Normaal gesproken gebruik ik Pinterest vooral heel veel voor reisinspiratie, maar dat vind ik af en toe best confronterend, dus nu laat ik me vooral inspireren voor toffe recepten of grappige memes. Zo heb ik de memes van Woeste hoogten ook via Pinterest gevonden. Ik kan me soms echt uren vermaken op Pinterest en moet er soms zelf echt voor waken dat ik niet in de krochten van Pinterest verdwijn, haha!

Welke apps gebruik jij het meest? En ben je een iPhone fan?

Liefs,
Marleen

P.S. Deze advertorial is in samenwerking met Ben tot stand gekomen. 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Bedankt voor de tip over de Kobo app. Ik gebruikte inderdaad die van bol. com. In het verleden was de kobo app net wat minder handig. Maar daar is duidelijk een hoop in veranderd. Hier ga ik veel van plezier hebben. Heb tevens de goodreads app gedownload maar daar moet ik echt echt even voor gaan zitten merk ik wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.