Brieven aan de duisternis – Brigid Kemmerer

Er zijn van die boeken die je ontzettend aantrekken, maar waarbij het behoorlijk lang duurt voordat je ze überhaupt oppakt. Brieven aan de duisternis was zo’n boek voor mij. Het duurde bijna 5 maanden voordat ik in de YA-roman begon maar toen ik eenmaal was begonnen had ik het boek binnen 24 uur uit. Vandaag lees je mijn recensie!

Juliet laat brieven achter op het graf van haar moeder. Declan werkt op het kerkhof vanwege een taakstraf. Wanneer hij een van Juliets brieven vindt, ontstaat een bijzondere briefwisseling, die zich al snel uitbreidt naar mail en app. Op papier en beeldscherm vertellen Juliet en Declan elkaar alles, denkend dat ze elkaar nog nooit ontmoet hebben. Ze zitten echter op dezelfde middelbare school. Wat doe je als de enige persoon die je echt volledig vertrouwt niet is wie je dacht dat hij was?

Het boek draait om Juliet en Declan die allebei iets heftigs hebben meegemaakt. Het verdriet van Juliet spat van het verhaal en de emoties zijn zo rauw, dat ik regelmatig met een enorme brok in mijn keel de pagina heb omgeslagen. Maar niet alleen de emoties van Juliet hebben mij geraakt. Ook Declan heeft met zijn pijn, maar ook zeker met zijn kracht een plekje in mijn hart veroverd.

Declan en Juliet beginnen met het schrijven van brieven, maar gaan vervolgens over op mailtjes en appjes. Na elke brief/mail worden de perspectieven omgewisseld zodat je direct de reactie van de ander leest. Dit was ontzettend fijn, maar aan de andere kant liet het weinig aan de verbeelding over. Het boek was voor mij al een ontzettend fijn, lief en fantastisch boek, maar het had nog nét iets beter gekund.

De auteur heeft de relatie die tussen Juliet en Declan opbloeit ontzettend mooi beschreven. In feite groeien er twee verschillende relaties en dit vlechten zich mooi door elkaar heen. Waar het natuurlijk om draait is de manier waarop en wanneer Juliet en Declan erachter komen wie de ander is. Dat had iets beter uitgewerkt kunnen worden. Uit het verhaal bleek niet dat ze nou op zo’n grote school zitten en ik kan me niet voorstellen dat de drama’s die beiden hebben meegemaakt niet voor opschudding hebben gezorgd. Dat was een beetje ongeloofwaardig.

Brieven aan de duisternis is een boek waar ik erg lang naar uit heb gekeken en die mij zeker positief heeft verrast. Met wat kleine minpuntjes die ondergesneeuwd worden door alle prachtige aspecten van dit boek is dit absoluut een must read! ♥

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Brieven aan de duisternis ♥ Auteur: Brigid Kemmerer ♥ Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 376 ♥ ISBN: 9789025873004 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.