Hope again – Mona Kasten

Eind februari verscheen Hope Again van Mona Kasten, het vierde deel in de Again-serie. Als ambassadeur van de serie mocht ik ook dit deel ontvangen en ik kon niet wachten om er in te beginnen. Mijn verwachtingen waren, zeker na het derde deel, enorm hoog, dus ik bewaarde het boek lekker voor het weekend zodat ik in één keer door kon gaan. Vandaag lees je mijn recensie!

Everly Penn was nooit van plan verliefd te worden, en al helemaal niet op haar docent. Maar Nolan Gates is charmant, intelligent en sexy, en de enige die Everly de duistere gedachten kan laten vergeten die haar sinds haar kindertijd wakker houden. Hoe beter ze hem leert kennen, hoe sterker hun band wordt. Uiteindelijk wil ze niets liever dan zichzelf helemaal openstellen voor hem. Maar wat ze niet weet is dat achter Nolans levenslustige karakter een geheim schuilgaat dat hun liefde voorgoed zou kunnen vernietigen, voordat die zelfs maar is begonnen.

Zoals ik hierboven al schreef waren mijn verwachtingen na deel 3, Feel again, erg hoog. Misschien waren ze wel iets te hoog, want ik vond ‘m een stuk minder dan het voorgaande deel. Waar ik in Feel again veel originele twisten kon vinden, had ik dat hier een stuk minder. De verboden liefde tussen Nolan en Everly is weliswaar nieuw in deze serie, maar hoe deze is uitgewerkt voelde helaas niet echt vernieuwend aan.

Maar dat zorgde er niet voor dat ik niet heb genoten, in tegendeel zelfs. Ik vond het een fijn verhaal waar ik mezelf echt even in kon verliezen. Het verhaal is vermakelijk, met een goede dosis diepgang. Ik hou wel van die verboden liefdes verhalen. Ik had het bij dit boek wel leuk gevonden als je ook vanuit Nolans perspectief had gelezen, juist om zijn struggles ook te lezen. De chemie spatte niet zo van het papier als in voorgaande delen, maar de relatie tussen die twee wordt wel heel erg mooi opgebouwd.

Ik vind het een beetje lastig om mijn mening verder nog op papier te zetten. Aan de ene kant ben ik een beetje teleurgesteld, juist omdat mijn verwachtingen niet zijn uitgekomen. Maar aan de andere kant heb ik wel echt genoten en ben ik heel erg benieuwd naar het laatste deel. In elke serie zit natuurlijk wat mindere delen en voor mij was dat Hope Again. Desondanks is het wel een must read als je de andere boeken hebt gelezen.

Hoewel ik niet zo omver ben geblazen als bij deel 3, heb ik wel genoten. Het is een fijn boek over personages die je al eerder bent tegengekomen én zorgde er bij mij voor dat ik heel veel zin in heb in het laatste deel!

Ben jij al begonnen in de Again-serie van Mona Kasten?

Liefs,
Marleen

Titel: Hope Again ♥ Auteur: Mona Kasten ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 397 ♥ ISBN: 9789022692571 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen van Boekerij, dankjewel!

Hier vind je de recensies van de andere delen:

Begin Again (#1)
Trust Again (#2)
Feel Again (#3)

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

  1. Wat een mooie eerlijke recensie! Ik heb alleen nog maar het eerste boek gelezen, maar misschien moet ik toch maar verder lezen in deze serie. Je bent altijd zo lekker enthousiast over deze boeken.

  2. Ik hou van deze foto! Mooie eerlijke recensie inderdaad! Nolans perspectief miste ik ook ergens een beetje en de relatie voelde redelijk oppervlakkig, misschien omdat zei beide zulke heftige dingen mee gemaakt hebben dat de focus een beetje vervaagde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.