Series die ik nooit/nog niet heb uitgelezen

Er zijn van die boeken die je in eerste instantie ontzettend aanspreken en waarvan je helemaal door het dolle heen bent dat er nog vervolgdelen zullen verschijnen. Maanden kun je er naar uit kijken en uiteindelijk ligt het nieuwe deel in de winkels. Maar dan lees je het niet. Of er zijn boeken die je niet perse van je sokken blazen, maar waarvan je ooit nog wel eens wilt weten hoe het nou afloopt. Vandaag een (behoorlijke lange) lijst met series die ik nooit heb uitgelezen. 

1. The Blackcoat Rebellion van Aimee Carter
Zodra ik van deze serie hoorde wilde ik deze boeken gewoon lezen. Het eerste deel, Marionet, vond ik ontzettend tof en ik kon niet wachten om de rest te lezen. Echter duurde het behoorlijk lang voordat de vervolgdelen in de winkels lagen, dus ik ben er nooit aan toegekomen. Ik moet toegeven dat ik niet helemaal precies weet waar het nou allemaal om ging, maar hopelijk kan ik deze serie ooit nog eens uitlezen.

2. Firebird van Claudia Gray
Oké, het is niet dat ik deze serie nooit uit ga lezen, maar tot nu toe ben ik er nog niet niet aan toegekomen. Het eerste deel vond ik echt heel tof en zodra deel 2, Tienduizend hemels boven jou was verschenen had ik ‘m al in huis. Alleen las ik ‘m maar niet. Ik las bij veel andere bloggers dat deel 2 een enorme cliffhanger zou bevatten, dus besloot ik te wachten totdat ik het laatste deel ook kon lezen. Nu staat de serie compleet in de kast, maar heb ik nog steeds enkel het eerste boek gelezen. Shame on me! Het tweede deel staat nog wel op de planning om in 2017 gelezen te worden overigens.

3. Rode koningin van Victoria Aveyard
Bij deze serie geldt een beetje hetzelfde als bij de boeken van Aimee Carter. Het eerste deel vond ik heel gaaf, maar het duurde simpelweg te lang voordat het tweede deel verscheen. Ik kwam er laatst achter dat het laatste boek, Koningsval, in januari verschijnt dus misschien ga ik dan ooit de serie uitlezen. Wie weet.

4. Sneeuw als as van Sara Raasch
Van deze serie kan ik bijna met zekerheid zeggen dat ik deze nooit ga uitlezen. Op vakantie las ik het eerste deel en ik heb me er met moeite doorheen moeten ploegen. Dit was echt niet mijn ding en ik ben niet van plan om me door de rest te moeten worstelen. Wel jammer, want de covers zijn ware pareltjes.

5. Phobos van Victor Dixen
Zoals je in mijn recensie kunt lezen vond ik het een vermakelijk boek, maar zorgde de schrijfstijl ervoor dat ik niet gelijk het vervolg zou oppakken zodra dat mogelijk zou zijn. Dat is ook de reden dat ik nog steeds alleen maar het eerste boek heb gelezen. Op dit moment heb ik gewoon nog andere boeken die ik liever zou lezen, maar misschien verandert dat in de toekomst nog wel.

6. Helen Grace-serie van M.J. Arlidge
Het zesde deel verschijnt in november en het schijnt dat deze serie alleen maar beter wordt. Ik heb helaas alleen nog maar het eerste deel gelezen, maar daar heb ik zeker van genoten. Het was creepy, spannend en liet je echt op het puntje van je stoel zitten. Hopelijk kunnen de andere delen dat ook en wie weet ga ik dat binnenkort zelf ontdekken.

7. Girl online van Zoe Sugg
Net als met Sneeuw als as was deze serie gewoon niet echt mijn ding. Het was vermakelijk, maar ik vond de hoofdpersoon te jong en het was allemaal net te kinderachtig. Ook geen spijt van dat ik de rest nooit heb gelezen. Ik heb het tweede deel wel een tijdje thuis gehad van de bibliotheek, maar ik pakte het echt met tegenzin op dus is het ongelezen weer terug gegaan. Helemaal prima!

8. Troon van glas van Sarah J. Maas
Als je mijn blog een klein beetje volgt weet je dat ik de Hof van-serie van Maas helemaal fantastisch vind. Echter heb ik alleen nog maar het eerste deel gelezen (vond ik wel tof trouwens). Maar eerst las ik dat Boekerij de laatste 3 delen niet zou vertalen, maar uiteindelijk besloten ze het wel te doen. Uitgever Maaike deelde een tijdje geleden dat het laatste deel begin 2018 zou verschijnen, dus ik heb besloten de serie dan maar te bingereaden. Ik ben er in ieder geval heel benieuwd naar.

9. The Dark Elements van Jennifer L. Armentrout
Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik deze serie nooit heb verder gelezen. Het eerste deel, Witheet, heb ik volgens mij verslonden, maar het is me een raadsel waarom ik nooit ben verder gegaan. Binnenkort (oké, in 2018) maar eens ophalen bij de bibliotheek. *Zet op to do list* 

10. Talon van Julie Kagawa
Ik weet niet wat het met deze serie is, maar ik kom gewoon niet door het tweede deel heen. Meer dan een jaar geleden ben ik begonnen in Rebel en ik ben ergens halverwege gestrand. Terwijl ik het hele concept heel erg tof vind en ik ook ben gevallen voor de personages heb ik nooit de serie uitgelezen. En de covers zijn zo mooi! Ook deze serie krijgt in 2018 een tweede kans.

11. Silber van Kerstin Gier
Vorig jaar op de boekenmarkt kocht ik het eerste deel van Silber-serie in de nieuwe uitgave. De serie is al behoorlijk oud, maar het trok me nooit zo. De nieuwe omslagen hadden wel degelijk mijn aandacht getrokken (hoezo oppervlakkig?) en ik besloot het eerste deel aan te schaffen. Die las ik in januari en hoewel ik ‘m leuk vond, wilde ik niet direct door naar de andere delen. Ondertussen staan alle delen in de kast, maar helaas nog wel ongelezen. Binnenkort maar eens uitlezen!

12. Matched van Ally Condie
Deze serie kocht ik vorig jaar voor een leuk prijsje en ik las gelijk het eerste deel. Hoewel ik het een leuk boek vond, gold hier ook voor dat ik niet direct verder wilde lezen. Ook bij deze: in 2018 ga ik de rest lezen!

Genoeg series om in het nieuwe jaar verder te lezen dacht ik zo, haha. Welke series heb jij nog niet uitgelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

4 reacties

  1. De Firebird-saga heb ik ook nog niet uitgelezen: deel twee en drie staan al een tijdje ongelezen in de kast. Van de andere series heb ik ook een aantal eerste delen in de kast staan (zoals Matched en Phobos) maar bijvoorbeeld Rode Koningin vond ik niks aan haha, dus daarvan hoef ik de rest ook niet te lezen.

  2. Van Blackcoat Rebellion en Firebird heb ik ook alleen maar deel 1 gelezen, hoewel ik nu wel Firebird compleet heb, dus die hoop ik wel eens verder te gaan lezen. Red Queen en de eerste twee delen van Snow Like Ashes heb ik dus ook al in bezit, maar nog niet aan begonnen :’) Matched ben ik ook aan het herlezen, had de eerste 2 delen jaren geleden gelezen maar nu ga ik wel hem uitlezen! 🙂

  3. Zowel The Blackcoat Rebellen en Firebird zijn echt de moeite om uit te lezen! Van Red queen las ik ook enkel het eerste boek en Snow Like Ashes bleek absoluut geen boek voor mij, dus ben ik niet van plan nog verder te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.