Duizelingwekkende hoogte – Katharine McGee

Een aantal maanden geleden verscheen de recensie van Duizend hoog online, een boek dat me deed denken aan een toffe tv-serie. Vanaf het begin van deze maand ligt het vervolg in de winkels en ik mocht van uitgeverij Moon een recensie-exemplaar ontvangen (dankjewel!). Vandaag lees je wat ik van Duizelingwekkende hoogte vind! Klim je mee?

New York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

Duizelingwekkende hoogte doet me heel erg denken aan een tweede seizoen van je favoriete tv-serie. Net als bij een aantal series gebeurt er in wezen hetzelfde, alleen met net andere personages en andere elementen. Nog steeds draait het hele verhaal om de elite van de Toren en de mensen die daar niet bij horen en alle drama’s daaromheen. Heerlijk om te lezen en het laat je zeker even in een compleet andere wereld leven. Zo’n 100 jaar later.

Ondanks dat het zeker leest als het een tv-serie had ik niet de hele tijd de behoefte om maar door te lezen. Door de korte hoofdstukken en de afwisseling tussen verschillende personage zorgt ervoor dat je alle drama’s verder wilt ontdekken, maar de herhaling van elementen uit het eerste boek zorgt er niet voor dat het nieuw is. Het boek begint wederom met een enorme schok en je komt er pas aan het einde achter wat er nu eigelijk is gebeurd. Met net wat meer nieuwe en verfrissende elementen was het nog spannender geweest en had ik het boek niet meer kunnen leggen.

Aan de ene kant vind ik het vervolg veel beter dan het eerste deel, aan de andere kant valt het ook weer een beetje tegen. Door het vervolg krijgen de personages een diepere laag en leer je ze beter kennen. Je ontdekt meer emoties en je begint ook meer voor ze te voelen, maar tegelijkertijd reageren de personages bijna identiek als in het eerste deel. Nog steeds proberen ze hun problemen en geheimen verborgen te houden voor de rest van de wereld door nog meer problemen en geheimen te creëren.

Ik vond het heerlijk om weer eventjes terug in de Toren te zijn en me even in te laten dompelen in de luxueuze wereld die we wellicht over 100 jaar zullen hebben. Ik heb genoten van de drama en intriges en wederom las het als een tv-serie. Fan van verslavende tv-series? Dan is dit een absolute aanrader!

Lees jij graag boeken die lijken op een tv-serie?

xoxo,
Marleen

Titel: Duizelingwekkende hoogte ♥ Auteur: Katherine McGee ♥ Uitgeverij: Moon
Aantal pagina’s: 460 ♥ ISBN: 9789048828043 ♥ Waardering:****
Ik wil Uitgeverij Moon bedanken voor het recensie-exemplaar! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.