Blijf bij mij – Kristen Proby

Met Blijf bij mij is de Fusion-serie van Kristen Proby tot een einde gekomen. Ik keek het meeste uit naar dit deel want Mia had mijn interesse echt gewekt. Ik mocht een recensie-exemplaar ontvangen en je leest vandaag mijn recensie!

Koken is voor Mia haar passie en haar trots. In het restaurant Seduction staan alleen maar heerlijke en sexy maaltijden op de kaart. Volgens het televisieprogramma Best Bites is het restaurant een van de beste. Alle energie, bloed, zweet en tranen die Mia in haar werk heeft gestoken worden dus eindelijk op waarde geschat. Maar als op een dag Camden Sawyer haar keuken en leven binnen loopt, lijkt haar carrière toch onverhoopt een andere wending te krijgen. Camden is een wereldberoemde chef. Hij wil het in de televisieshow opnemen tegen Mia. Geen van beiden realiseert zich dat hun reputatie op het spel staat. Maar ook hun harten ondergaan de ultieme test.

Zoals ik hierboven al schreef keek ik enorm uit naar het verhaal van Mia. In de vier voorgaande delen kwam ze altijd heel stoer over en ik was heel benieuwd hoe dat in haar ‘eigen’ boek naar voren zou komen. En gelukkig is Mia net zo leuk als ze lijkt. Ze is stoer, niet op haar mondje gevallen en lekker eigenwijs, maar heeft ook zeker haar onzekerheden. Mia wordt neergezet als een vrouw met een maatje meer (halleluja) en is daar niet altijd heel zeker over, maar ze laat haar onzekerheid en de verschrikkelijke reacties die ze af en toe krijgt haar niet klein krijgen. Ik vond dat echt heel fijn om te lezen!

De chemie tussen Mia en Camden is heerlijk, net zoals je gewend bent van Kristen Proby uit de andere boeken in de serie. Er gebeurt niet superveel, maar het is gewoon een fijn boek waarin twee mensen langzaam (weer) naar elkaar groeien. De relatie en de opbouwende spanning kloppen gewoon en zorgen voor een paar uurtjes genieten zonder dat je er veel voor over na hoeft te denken. Het kleine gedeelte met drama is goed gedoseerd en past wel bij het boek en de rest van de serie. En een leuke bonus zijn de twee recepten achterin het boek, jum!

Het enige waar ik echt wel tegenaan liep is de enorme nadruk op de standaard verschillen tussen mannen en vrouwen. Er wordt enorm stereotyperend geschreven en soms benoemt de auteur dit nadrukkelijk om het tegen te spreken, maar te vaak sluipt het erin en daar heb ik me aan geërgerd. De auteur heeft teveel stereotype man en vrouw er in gestopt, waardoor ik soms het idee had dat we een paar decennia geleden zaten. Heel erg jammer, want het is leuk dat je die verschillen wil benoemen, maar zorg dat je het niet onbedoeld erin laat staan. Niet echt meer van deze tijd, zeg maar!

Ik heb genoten van het laatste deel in de Fusion-serie van Kristen Proby, met een kleine aantekening. De chemie klopt, de relatie tussen Mia en Camden is heel erg fijn en de auteur heeft met Mia geen standaard personage neergezet. Een hele fijne afsluiter van een fijne, luchtige serie!

Heb jij deze serie al ontdekt?

Liefs,
Marleen

Titel: Blijf bij mij ♥ Auteur: Kristen Proby ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 284 ♥ ISBN: 9789045221519 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Lees hier mijn recensies van de rest van de serie:

Luister naar me (Fusion #1)
Dicht bij jou (Fusion #2)
Je laat me blozen (Fusion #3)
Het mooie van ons (Fusion #4)

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.