Gallant – V.E. Schwab

Begin maart kocht ik als cadeautje voor mezelf Gallant. Ik spaar een soort van de limited editions van Boekerij en ik denk dat Gallant echt de mooiste tot nu toe is. Ik wilde dit boek natuurlijk niet te lang ongelezen laten staan, dus ik las ‘m gelijk deze maand. Vandaag lees je mijn recensie!

Er zijn een paar dingen die de veertienjarige Olivia zeker weet: ze heeft geen familie, geen stem en één groot geheim. Als ze kon praten, zou ze het vooral willen hebben over de ouders die ze nooit heeft gehad, en hoe ‘anders’ ze zich voelt dan de andere meisjes in het weeshuis. Maar zelfs mét een stem zou Olivia zwijgen over de schimmen en wezens die alleen zij kan zien. Het enige wat haar leven draaglijk maakt, is het dagboek van haar verdwenen moeder, Grace. Ze brengt haar dagen door met het ontcijferen van haar moeders laatste boodschap, maar het lijken wel de woorden van een vrouw die haar grip op de werkelijkheid aan het verliezen is. De laatste zin luidt: ‘Alles komt goed, Olivia, zolang je maar wegblijft van Gallant.’

Dan ontvangt het weeshuis een brief van Olivia’s oom, die haar uitnodigt om zich te herenigen met de rest van haar familie op zijn immense landgoed. Het enige probleem? Het is precies de plek waar haar moeder haar tegen wilde beschermen: Gallant. Maar wat kan er nou zo erg zijn aan een huis? Natuurlijk zal Olivia gaan, vastbesloten om meer over haar verloren familie en haar moeder te weten te komen. Maar elke familie heeft een duistere kant; zo ook de bewoners van Gallant.

Oké, ik heb dit boek dus echt gekocht op basis van de cover én een klein beetje omdat deze auteur ook het geweldige boek Het onzichtbare leven van Addie LaRue heeft geschreven. En mensen, dit boek is echt prachtig vormgeven. Alles klopt, de dustcover, de edges, de illustraties in het boek, echt wauw. Alleen daarom zou je dit boek echt in de kast moeten hebben, het is een soort collectors item. So no regrets at all!

De inhoud was alleen niet helemaal mijn ding. Ja, dit boek is gevuld met de mooiste zinnen en woorden en de schrijfstijl is verslavend. Maar verder was dit boek voor mij echt te mysterieus. Ik had grotendeels niet echt een idee wat ik aan het lezen was (behalve dan de mooie schrijfstijl). Daardoor kwam ik er dus niet echt lekker in én vond ik het verhaal ook niet bijster interessant. Ik kan mijn vinger er ook niet zo goed op leggen wat ik dan minder vond, maar het verhaal was het gewoon niet voor mij.

Het verhaal zit overigens wel goed in elkaar. Er ligt een bepaalde spanning onder, waardoor het ook wel weer moeilijk is om dit boek weg te leggen. Je wilt toch weten wat er verder gebeurt en wat er in het verleden allemaal omtrent het huis is gebeurd. Maar aangezien ik er dus niet helemaal inkwam, was het minder verslavend dan bijvoorbeeld Addie Larue wel was.

Ik ben niet perse teleurgesteld, want nog steeds happy met deze mooie limited edition in de kast. Het verhaal was niet helemaal mijn ding, maar dat is ook prima. Ik heb wel veel positieve reacties gehoord, dus ren snel naar de winkel om jouw limited edition te scoren!

Stond dit boek al op jouw lijstje?

Liefs,
Marleen

Titel: Gallant ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 300 ♥ ISBN: 9789022595213 ♥ Waardering: ***,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.