Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

In februari – tijdens ons weekendje naar Delft – bestelde ik de prachtige limited edition van Het onzichtbare leven van Addie LaRue bij een boekwinkel in Den Haag. Ik wilde het boek niet te lang ongelezen in de kast laten staan, dus ik begon eind maart in dit dikkerdje. Vandaag lees je mijn recensie!

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Dit is denk ik een van de moeilijkste recensies die ik ooit heb geschreven. Ik weet namelijk niet of ik ooit zoiets heb gelezen en weet ook niet zo goed waarmee ik het moet vergelijken. Het verhaal van Addie LaRue is er waarschijnlijk eentje die ik niet zo snel zal vergeten én het is een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Het onzichtbare leven van Addie LaRue is een ode, een liefdesbrief, aan hoop, herinneringen, kunst, liefde en ideeën. Ongelofelijk mooi, vooral.

Wat ik heel erg knap vind is dat geen enkele bladzijde teveel is. Het boek telt ruim 570 pagina’s en voor mij voelde elke pagina juist. Ik zat er vanaf het begin in en kon al vanaf het begin ook niet stoppen met lezen. Aan de ene kant wilde ik niet stoppen, aan de andere kant wilde ik ook niet dat er ooit een einde kwam aan dit prachtige verhaal. Dit boek is allesbehalve doorsnee of standaard, geloof me: je hebt nog nooit zoiets gelezen. Enne, als je wel al zoiets hebt gelezen, let me know, want ik wil meer van dit soort moois.

Hoe loop je naar het einde van de wereld? Ik wilde me vastklampen aan elke stap.

Zoals ik hierboven al schreef, ik vind het een beetje lastig om mijn mening op papier te zetten. Het liefst wil ik iedereen dit boek in de handen drukken om zelf te gaan genieten van de avonturen van Addie LaRue. De schrijfstijl, de opbouw, de personages, voor mij klopte alles. Ik had zelfs nog wel meer willen lezen over Addie en de rest. Niet omdat het niet goed is afgesloten, maar omdat ik nog geen afscheid wilde nemen.

Zoals je kunt lezen ben ik enthousiast, haha (#understatement). Dit boek is een van de mooiste boeken die ik de laatste tijd heb gelezen en ik raad je ‘m absoluut aan!

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het onzichtbare leven van Addie LaRue ♥ Auteur: V.E. Schwab ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 572 ♥ ISBN: 9789022591932 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.