Welkom bij hotel Flanagans – Åsa Hellberg

Een paar maanden geleden verscheen Welkom bij hotel Flanagans op mijn radar. Het is een boek van een Zweedse auteur dat in januari bij Xander Uitgevers is verschenen. De flaptekst klonk gelijk goed, dus ik was heel erg benieuwd. Ik mocht een exemplaar ontvangen en je leest vandaag wat ik ervan vind!

Linda Lansing heeft de leiding over het hotel sinds ze het met tegenzin van haar vader erfde. Als ongetrouwde, alleenstaande hoteleigenaresse voldoet ze niet aan het plaatje van de Londense society, en dan is ze ook nog eens verwikkeld in een machtsstrijd met haar neef, die zichzelf als een veel geschiktere eigenaar voor het hotel ziet…

Ik ben dol op London en een verhaal dat zich daar speelt trekt me daarom direct. De sfeer in Welkom bij hotel Flanagans is erg tof. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse London en dat zorgt voor een bijzondere setting. Ik lees af en toe boeken waarbij er een afwisseling in verschillende periodes is, maar de afwisseling in tijd in dit boek is wat anders. Er wordt gewisseld tussen 1949 en 1960 en daar zit eigenlijk weinig verschil in. Maar toch heeft de auteur het voor elkaar gekregen om beide periodes heel sterk neer te zetten en ze ondersteunen elkaar ook erg mooi.

Het boek deed me ergens wel een beetje denken aan de fantastische serie Downton Abbey en aan het eerste seizoen van The Crown. De setting, de kleding, de manier waarop er naar mannen en vrouwen wordt gekeken en natuurlijk London. Maar ook dat je het verhaal niet alleen vanuit Linda leest, maar ook vanuit andere personages die ergens anders op de sociale lader staan. Alleen daarom kon ik echt genieten van dit boek. Ik vond het subtiele tintje diversiteit ook mooi, op deze manier kreeg het boek een extra laagje.

Het begin is een beetje traag. Er gebeurt niet veel, maar na ca 80 pagina’s zit de vaart er goed in en wordt het al moeilijker om het boek weg te leggen. Waar het in het eerste deel een beetje ontbrak aan spanning en drama, wordt dat in het tweede gedeelte meer dan goedgemaakt. Verschillende lijnen komen bij elkaar en worden afgesloten. Wel vond ik het einde echt te snel en te afgeraffeld. Hier had gerust nog een pagina of 30 voor uitgetrokken mogen worden.

Ik ben best wel verrast door dit boek. Hoewel ik er natuurlijk naar uit keek, wist ik niet zo goed wat ik moest verwachtingen. De sfeer zit er goed in en ik denk dat fans van Downton Abbey en The Crown dit boek heel erg fijn gaan vinden.

Staat dit boek al op jouw TBR?

Liefs,
Marleen

Titel: Welkom bij hotel Flanagans ♥ Auteur: Åsa Hellberg ♥ Uitgeverij: Xander Uitgevers
Aantal pagina’s: 349 ♥ ISBN: 9789401666060 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als-recensie-exemplaar, dankjewel Xander!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.