De weddingplanner (deel 1 t/m 4) – Marijke Vos

Voor de een is deze lockdown het moment om heel veel te lezen, voor de andere is het juist roeien met de riemen die je hebt en is elk leesmomentje dat je kunt pakken er een. Vooral voor die laatste groep zijn boeken van ruim 400 pagina’s niet altijd ideaal, maar gelukkig zijn er ook een aantal toffe korte verhalen die je toch even dat stukje ontspanning kunnen bieden. Zo heeft Marijke Vos een heerlijke serie geschreven en vandaag lees je wat ik van de eerste vier delen vind!

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden. Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes… Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

De weddingplanner van Marijke Vos is een achtdelige serie over Tessa die samen met Maartje bruiloften gaan plannen. Inmiddels staan de eerste vier delen op Kobo Plus en het vijfde deel komt er al snel aan. Het zijn korte verhalen van ca 90 pagina’s (op je e-reader) en bezorgen je per stuk circa een half uur tot een uur fijn leesplezier. Ik besloot elke ochtend met de fijne avonturen van de weddingplanners te beginnen en ik kan je zeggen dat het een heel fijn begin van je dag is!

Het eerste deel begint enorm tof met lekker veel humor. Al moet ik weg zeggen dat ik in het begin een beetje moeite had met het overdreven plangedrag van Tessa. Zelf ben ik ook echt meer een planner, maar Tessa is toch wel een heel ander kaliber. Soms voelde het een beetje overdreven, maar gelukkig komt daar Maartje om de hoek kijken die een fijne tegenhanger is van Tessa. Vanaf het eerste deel merk je dat de sfeer lekker luchtig is en die sfeer houdt Marijke Vos (in ieder geval) in andere drie delen lekker vast. Het is echt een perfecte serie voor even tussen, maar tegelijkertijd krijg je wel de diepgang van personages zoals je normaal gesproken in een compleet verhaal hebt.

Nadat ik de eerste vier delen heb gelezen kan ik zeggen dat de titels enorm goed gekozen zijn. Op het eerste ogen lijken ze een beetje apart, maar ze passen perfect bij het deel en vatten tegelijk de sfeer en humor goed samen. Ook zijn de novelles lekker romantisch (hoe kan het ook anders met bruiloften!) en is het erg tof dat er verschillende bruiloften aan bod komen. Zo zit er eigenlijk voor ieder wat wils tussen. Ook was het tof om te lezen dat naar mate je meer delen leest Maartje en Tessa steeds beter op elkaar zijn ingespeeld, maar nog steeds botsen ze af en toe.

Je begrijpt het vast, ik ben fan! Hoewel ik het laatste deel dat ik so far heb gelezen (deel 4) tot nu toe wel de minste vond, kijk ik enorm uit naar de volgende delen. De love triangle mag wat mij betreft verdwijnen, maar dit is echt de perfecte serie om tussendoor te verslinden. You’ll love it!

Je kunt de eerste vier delen lezen via Kobo Plus. Als je nog geen kennis hebt gemaakt met Kobo Plus kun je dat een maand gratis proberen. Als je via deze link je abonnement activeert maak je kans op een heel jaar gratis Kobo Plus! Daarnaast zijn de novelles ook te beluisteren.

Wil jij deze serie ook graag lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: De weddingplanner ♥ Auteur: Marijke Vos ♥ Uitgeverij: Loft Books
Prijs per deel €1,49 ♥ Gemiddelde waardering: ****
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Lewis, dit heeft geen invloed op mijn mening.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.