Mijn favoriete vrouwelijke Nederlandse auteurs

Gisteren – 8 maart – was het Internationale Vrouwendag. Ik geef daar normaal gesproken niet al te veel aandacht op de blog, want ik ben met dat soort dingen altijd ‘te laat’. Maar nu kwam ik een keertje op tijd met inspiratie, want het leek me leuk om mijn favoriete Nederlandse auteurs in het zonnetje te zetten. Oké, een dagje te laat (want: blogschema), maar deze dames kun je natuurlijk elke dag van het jaar wel in het zonnetje zetten! Komen ze (in willekeurige volgorde)!

Wendy Brokers
Ik heb alle boeken van Wendy gelezen (ook de nog niet verschenen boeken #luckyme) en met ongelofelijk veel plezier. Wendy is wat mij betreft echt een topper van Nederlandse bodem. Van YA (heb je De laatste halte al gelezen?) tot emotionele romans, she can do it. Het is moeilijk om een favoriet te kiezen, maar mijn eerste gedachte was wel Niet zonder mij, het derde deel in de Eindeloos serie. En gelukkig voor de lezers, Wendy heeft inmiddels 9 boeken geschreven, waarbij de 10e en 11e nog onderweg zijn!

Susan Muskee
Toen ik zo’n twee jaar geleden het persbericht kreeg van Scones & spotlights had ik nooit verwacht dat Susan in zo’n snelle tijd absoluut een favoriete auteur zou worden én ook nog een lieve mede-Deventenaar waar ik regelmatig gezellig mee afspreek. Echt, als je nog geen boek van Susan hebt gelezen: DOEN! En volg haar gelijk op Instagram want ze is in het echt ook nog eens hartstikke lief en leuk! O, en vergeet de schattige, wekelijkse dierenfilmpjes niet. Inmiddels heeft Susan 7 boeken geschreven (op één na allemaal e-only), maar deze zomer (augustus, whaah!) verschijnt Nooit meer hetzelfde bij HarperCollins en geloof me, dit boek heb je nodig in je leven! En ja, ik kan het weten, want ik heb ‘m al mogen lezen.

Lisette Jonkman
Lisette kennen we allemaal toch? En absoluut terecht dat zij in dit rijtje thuishoort. Geen enkel boek van haar valt tegen, dus je wordt eigenlijk nooit teleurgesteld. En naast dat ze fantastische feelgood schrijft, heeft ze afgelopen november ook nog eens bewezen dat ze ook nog eens ultieme klassieker Trots en vooroordeel kan hertalen. Met andere woorden, is er iets dat zij niet kan?

Charlotte de Monchy
Toen ik jaren geleden voor het eerst een boek van Charlotte de Monchy oppakte, dacht ik eerst dat dit een buitenlandse auteur was. Maar Charlotte is absoluut een auteur van eigen bodem en wat voor één! Met heerlijke humor en een heerlijke schrijfstijl is elk boek dat zij schrijft weer een pareltje. Helaas verschijnt er ‘slechts’ één keer per jaar een boek van haar (over twee maanden weer een volgende, yay!), maar voor de mensen die nog geen kennis met haar boeken hebben gemaakt: er liggen er al zes voor je klaar! En naast fijne boeken is ze ook nog eens enorm lief. Ik heb haar mogen ontmoeten tijdens een event een paar jaar geleden bij Boekerij.

Marijke Vos
Ook van Marijke heb ik bijna alle boeken gelezen en ook zij stelt niet teleur. Van negendelige series over een weddingplanner tot een hilarisch verhaal over alpaca’s, she does it. Je begrijpt dat ik ook enorm uitkijk naar haar volgende boek dat in juni verschijnt (heb je de prachtige cover al gezien?). Maar naast een hele goede schrijfster, is Marijke ook nog eens hilarisch om te volgen op social media. Ze is grappig, eerlijk en enorm nuchter. Hou ik van!

Lianne Keemink
Ik sluit dit lijstje af met een non-fictie auteur die je absoluut moet kennen. De reden dat haar boek niet op de foto staat is dat ik haar boeken (nog) niet in mijn kast heb staan, maar ik hoop daar volgende maand verandering in te brengen. In april verschijnt namelijk haar nieuwe en derde boek en ik kijk er zo naar uit! Lianne schrijft op een laagdrempelige manier boeken waar je daadwerkelijk iets aan hebt (anders dan veel andere selfhulpboeken). Daarnaast is ze ook nog eens hilarisch op Instagram, geeft ze fijne YA-tips en is ze goudeerlijk hoe het leven nu eenmaal is. Volgen dus! O, en lees haar boeken!

Wie is jouw favoriete Nederlandse auteur?

Enne, wil je nu een boek bestellen van een van deze auteurs? Doe dat dan via je lokale boekhandel! Via deze link kun je via je eigen boekhandel je nieuwe boek bestelllen*!

Liefs,
Marleen

* Dit is een affiliate link. Als je bestelt via deze link ontvang ik daar een klein percentage over.

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Een paar van mijn favoriete Nederlandse auteurs staan er niet tussen… Namelijk Gaby Rasters, Marina, Folkers, Wendy Louise, Olivia Lewis, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.