Reading challenge 2018 – Update #1

Wauw, de eerste drie maanden van het jaar zijn alweer voorbij en is het dus hoog tijd voor een update van mijn reading challenges. Aan het begin van het jaar nam ik mij een aantal doelen voor en vandaag laat ik je zien hoe het daarmee staat. Kijk je gezellig mee?

130 boeken lezen
Mijn hoofddoel van 2018 is om 130 boeken te lezen. Het is voor de eerste keer denk ik echt een challenge aangezien ik nog nooit zoveel boeken in één jaar heb gelezen. Vorig jaar las ik er 124 (met een challenge van 120), dus het is echt een uitdaging. Op dit moment (eind maart) staat de teller op 30 en loop ik dus zo’n 2 boeken achter op mijn challenge. Aangezien ik behoorlijk wat boeken wil gaan lezen in Mexico hoop ik weer wat in te kunnen lopen en aan het einde van april lekker of misschien wel voor op schema te lopen. Daarnaast heb ik natuurlijk ook nog bijna 9 maanden de tijd om heel veel toffe boeken te lezen!

30 boeken uit eigen kast
Vorig jaar was mijn doel ook al om een aantal boeken uit eigen kast te lezen, maar dat is een beetje heel erg mislukt, haha. Op dit moment heb ik twee boeken uit mijn eigen kast (en ook van het voorgenomen lijstje) gelezen en daar ben ik eigenlijk best tevreden over. Het zijn er misschien niet zo heel veel, maar ik heb met dit lijstje ook rekening gehouden met #leesuiteigenkast maand in september, waarbij ik er toch wel tussen de acht en tien boeken van hoop te lezen. Benieuwd naar de lijst? Die lees je hier.

Alle Jojo Moyes boeken (her)lezen
Dit is volgens mij de challenge die tot nu toe het beste gaat. Om helemaal goed voorbereid te zijn op het derde deel in de Louise Clark serie die eind februari is verschenen, herlas ik Voor jou en Een leven na jou. Dat zijn dus al twee van de in totaal 13 boeken die ik dit jaar dus wil lezen. In maart las ik natuurlijk Voor mij en heb ik dus tot nu toe elke maand een ‘Jojo’ gelezen. Deze maand hoop ik eindelijk Dans met mij te lezen, dus de recensie lees je hier snel online!

De hele outlander serie lezen
Ha ha ha, ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat deze challenge een complete flop gaat worden. Hoewel ik het eerste deel al heb gelezen, is me dat heel erg tegengevallen. Niet het verhaal overigens, want daar hou ik van, maar het zijn echt hele dikke boeken en het is allemaal heel gedetailleerd. Ik ga in ieder geval proberen om zoveel boeken uit de serie dit jaar te gaan lezen, maar het is misschien beter om het te veranderen in een soort van twee jaren plan. Ik vond het overigens wel heel erg fijn om een boek te lezen waar helemaal geen verplichting (afgezien deze challenge of course) achter zat. Eigenlijk een soort lezen zoals lezen bedoeld is.

Hoe gaat het met jouw reading challenges? Loop je lekker op schema?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.