Krijtstreep en lippenstift – Shana Gray

Tijdens mijn jacht op nieuwe boeken die in het voorjaar zouden verschijnen, stuitte ik ook op Krijtstreep & lippenstift. De flaptekst sprak mij heel erg aan en het boek belandde op de nog te lezen stapel (net als heel veel andere titels overigens). Toen besloot de uitgeverij in aanloop naar de publicatiedatum elke week een stukje van het boek als ebook uit te geven. Samen met een aantal dames van Hebban lazen wij elke week een ‘dag’ en uiteindelijk dus het hele boek. Vandaag lees je mijn recensie van het gehele boek.

Tess’ vader is ontslagen bij Diamond Enterprises omdat hij gefraudeerd zou hebben. Tess is altijd overtuigd geweest van zijn onschuld. Jaren later, wanneer haar vader inmiddels is overleden, krijgt ze eindelijk de
kans om wraak te nemen: ze solliciteert naar de functie van assistent van Mr. King, de directeur van het bedrijf. Als ze eenmaal toegang heeft tot alle dossiers zal ze haar vaders onschuld vast wel kunnen bewijzen.
Het sollicitatiegesprek verloopt echter heel anders dan ze had gedacht. Tess wordt geblinddoekt en in een helikopter meegenomen naar een geheime locatie. Daar blijkt dat ze aan wel heel speciale eisen moet voldoen: zeven dagen
lang moet ze elke dag een opdracht uitvoeren, met behulp van zeven mysterieuze assistenten – één voor elke dag van de week. Tess zal al haar talenten moeten gebruiken om de opdrachten goed uit te kunnen voeren, zonder
afgeleid te raken door de onweerstaanbare mannen die haar moeten helpen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek op een hele andere manier heb ervaren dan dat je normaal gesproken een boek leest. Aangezien we dit boek voor de Feelgood Club als feuilleton (ik had eerlijk gezegd nog nooit van dit begrip gehoord) lazen heb ik ongeveer elke week een dag gelezen en dit gerecenseerd (op onze page). En nadat ik alle delen heb gelezen ben ik daar eigenlijk best blij mee.

Krijtstreep & lippenstift draait om Tess die bij het bedrijf gaat werken waar haar vader jaren geleden onterecht is ontslagen. Als bijzondere sollicitatieprocedure moet ze elke dag een gedeelte van het bedrijf leren kennen en daar een speciale opdracht bij uitvoeren. Elke dag staat er ook een veel te knappe man voor haar klaar waar ze weke knietjes van krijgt. Aan de ene kant vond ik het best tof om te zien hoe een heel bedrijf in elkaar zit en hoe je daar als vrouw tegenaan kijkt, maar aan de andere kant was het ook best ongeloofwaardig dat Tess overal maar verstand van lijkt te hebben.

Elke dag krijgt Tess dus een opdracht en vooral de eerste vier dagen van de week lijken allemaal een beetje elkaar. Ik wist elke week ook niet altijd iets origineels te vertellen over weer een nieuwe dag van de week. Juist het einde en eigenlijk het weekend (houden we natuurlijk ook allemaal van, haha) waren verreweg het leukst en ook het sterkst. Hierin krijgen Tess en haar mysterieuze Mr. Monday meer diepgang en worden veel vragen op een mooie manier uitgelegd en beantwoord. Mijn favoriet? Zondag! Die zat heel erg goed in elkaar en ik vond het heel erg leuk hoe Shana Gray alles bij elkaar liet komen.

Het meelezen met dit feuilleton heeft goed uitgepakt voor mij en paste heel erg goed bij dit verhaal. Hoewel de avonturen van Tess niet altijd heel erg geloofwaardig overkwamen, was het zeker tof om te lezen hoe het bij zo’n enorm bedrijf er aan toegaat!

Lees jij wel eens mee met een feuilleton?

Liefs,
Marleen

Titel: Krijtstreep en lippenstift ♥ Auteur: Shana Gray ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 416 ♥ ISBN: 9789402700886 ♥ Waardering: ***
Ik heb de aparte ebooks van maandag t/m zondag mogen ontvangen voor WLFG. 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.