Dit was 2021!

Ik zal niet de enige zijn die met gemengde gevoelens terugkijkt op 2021. Aan de ene kant vloog het jaar voorbij, aan de andere kant leek de tijd soms wel voorbij te kruipen. Aan het begin van dit jaar hoopte ik natuurlijk 2021 beter zou worden dan 2020 en hoewel dat op bepaalde punten wel is gebeurd, zitten we over het algemeen nog steeds een beetje in hetzelfde schuitje als in januari. Toch heb ik best wel een fijn jaar gehad en daar vertel ik je vandaag alles over!

Een aantal lockdowns *zucht*
Het jaar begon met een enorme lockdown en we zijn het jaar niet veel beter geëindigd. Zelf werk ik al sinds maart 2020 thuis en ben ik sindsdien slechts 2 keer naar het werk gegaan en beide keren voor een lunch. Op zich bevalt het thuiswerken prima (en het scheelt veel reistijd), maar af en toe is het ook wel redelijk saai hoor! Ik ben heel benieuwd hoe 2022 er op dat vlak uit gaat zien.

Een combitrip naar Spanje
Zoals je afgelopen week al in mijn reisoverzichtje van dit jaar kon lezen, zijn we in juni en juli twee weken naar Spanje geweest. Een trip die we eigenlijk in april 2020 zouden maken, konden we eindelijk – ruim een jaar later – dit jaar toch doen.  We hebben heerlijk genoten van Madrid, Valencia en Barcelona en wat was het weer fijn om te vliegen!

Voor de eerste keer een nachtje weg met mezelf
Ik ging voor het eerst een nachtje met mezelf weg! Toen Vin met zijn broertje een nachtje naar Amsterdam ging, besloot ik zelf ook de hort op te gaan. Het werd Den Haag waar ik heerlijk bij een paar toffe plekken heb geschreven (aan mijn eerste afgeronde manuscript, hieronder meer!). Ik ben van plan om dat zeker nog vaker te gaan doen.

Een af manuscript!
Omg, mensen, ik heb dit jaar – eindelijk – een eerste manuscript helemaal afgeschreven. Hoewel ik al jaren – al van kleins af aan – schrijf, heb ik eigenlijk nog nooit echt iets helemaal tot de laatste punt afgemaakt. Daar kwam in augustus verandering in en ik ben er trots op! Op dit moment weet ik niet of ik er al iets mee wil doen, maar het smaakt in ieder geval zeker naar meer!

Een complete relaxvakantie naar Tenerife
De afgelopen jaren deden wij niet aan pure relax vakanties. Natuurlijk planden we altijd wel een aantal strand- of zwembaddagen in tijdens een lange reis, maar een week enkel bij het zwembad liggen? Dat deden wij niet. Daar kwam in september verandering in toen we voor een weekje naar Tenerife vlogen. 10 boeken verder, een heel licht bruin kleurtje op onze huid en compleet uitgerust kwamen we weer terug. Geen straf hoor!

Weer meer gelezen dan ooit
Elk jaar lijk ik meer te lezen en daar was 2021 geen uitzondering in. Met ruim 230 gelezen boeken is dit weer een jaar voor in de boeken. En er zaten een aantal prachtige boeken tussen, die lees je hier!

Ik heb een vaste aanstelling!
Na 2,5 jaar als uitzendkracht, ben ik sinds augustus echt vast in dienst bij de overheid. Daarnaast zit ik sinds 1 november officieel op de juiste plek, dus happy me! O en daarnaast was ik dit jaar ook behoorlijk trots op mijn salarisonderhandelingen! 😉

Te leuke en lieve mensen ontmoet
2021 gaat ook de boeken in dat ik twee nieuwe vriendinnen heb leren kennen. Zo spraken Jennifer elkaar voor het eerste in het echt voor de zomer en hebben we inmiddels al een aantal heerlijke dates gehad (en de volgende staat alweer gepland). Zo gezellig en we hadden gelijk een klik! En in eind november sprak ik de leuke Susan Muskee ook voor het eerste in het echt! We wonen allebei in Deventer, dus die koffiedate is er eindelijk van gekomen! Ook met haar had ik gelijk een heerlijke klik en we zijn nog lang niet uitgepraat over boeken, schrijven en natuurlijk onze mooie stad Deventer!

Een iets gezondere levensstijl
Vanaf augustus zijn we begonnen met iets gezonder te leven. We namen een abonnement op de sportschool (waar we overigens nog steeds heen gaan #itsamiracle) en we zijn gezonder gaan eten. En ik ben trots dat we het nog steeds zo goed volhouden, yay!

Waarschijnlijk ben ik best wat dingetjes vergeten van dit jaar, maar bovenstaande dingen kenmerken echt wel mijn jaar. Al met al echt geen verkeerd jaar, hoor! Ik ben heel benieuwd wat 2022 gaat brengen!

Als laatste wil ik jou, mijn lieve lezer, bedanken. Bedankt voor weer een heerlijk jaar dat je mijn avonturen en recensies hebt gelezen en hopelijk mag ik je ook in 2022 weer verwelkomen hier op Favoritez. Ik wens je een prachtige jaarwisseling en een mooi, gezond en prachtig 2022 toe!

Wat was jouw hoogtepunt van 2021?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.