Alleen voor jou – Luke Allnutt

Uitgeverij Boekerij heeft een aantal prachtige, ontroerende romans in haar fonds en als er dan zo’n nieuw boek in de catalogus staat, is mijn interesse natuurlijk gewekt. Vandaag verschijnt een nieuwe roman, dit keer van een mannelijke auteur. Ik had het geluk dat ik het boek al eerder mocht lezen, dus lees je vandaag – op de verschijningsdatum – hier de recensie.

Rob Coates kan zijn geluk niet op. Hij deelt zijn leven met Anna, zijn dierbare vrouw, ze wonen in een prachtig huis in Londen, en dan is er nog het belangrijkste: Jack, hun zoon, die ervoor zorgt dat elke dag een feestje is. Maar dan gaat het mis. Anna is ervan overtuigd dat er iets niet in orde is met Jack. Na een lange reeks doktersbezoeken blijkt ze gelijk te hebben, en het leven van de familie Coates wordt een opeenstapeling van onzekerheid en moeilijke beslissingen.

Het ondenkbare gebeurt, en in de tijd die volgt brengt Rob zijn dagen door als een slaapwandelaar, niet in staat zijn verdriet, schuldgevoel en zelfmedelijden los te laten. Maar hij is vastbesloten vrede te sluiten met het noodlot en zich een weg terug te vechten naar het leven.

Een roman geschreven door een man, daar ben ik altijd extra nieuwsgierig naar. Kan een man ook al die emoties goed weten vast te leggen? Wat Luke Allnutt ontzettend goed heeft gedaan, is Jack neerzetten. Jack is een heerlijk, lief en levendig personage en zijn karakter spat van het papier. Hij is echt een heerlijk ventje en tijdens het lezen sluit je hem helemaal in je hart. Hij heeft leuke trekjes en een fijne hobby, waardoor hij een levensecht personage wordt. Mijn hart brak dan ook toen het allemaal niet in orde bleek met Jack.

Helaas is het Luke Allnutt niet gelukt om de andere personages ook zo levendig te maken. Rob en Anna zijn beide erg vlak en vooral afstandelijk. Ze hebben allebei iets over zich heen waardoor ze helemaal niet likeable zijn. Hoewel het een heftig en ontroerend verhaal is, zorgen deze personages er juist voordat het je niet zoveel doet. Anna heeft van zichzelf al een afstandelijk karakter, wat op zich goed is uitgewerkt, maar het zorgt er niet voor dat je met haar gaat meeleven.

Zoals ik al zei, het verhaal is heftig en zwaar, maar daaromheen gebeurt er erg weinig. Het verhaal wordt op een klinische wijze verteld en blijft allemaal behoorlijk oppervlakkig. Allnutt laat met dit verhaal zien dat hij (helaas) maar al te goed weet hoe het er aan toegaat in de medische molen, maar juist extra emotie had dit boek nog veel sterker gemaakt. Enkel het opsommen van feiten en een saai, voortkabbelend verhaal trok mij compleet niet in het boek. Jammer!

Alleen voor jou is mij helaas een beetje tegengevallen. De emotie ontbrak grotendeels en het verhaal leefde niet echt. De momenten met Jack waren verreweg het mooist en gelukkig heeft Allnutt deze erg goed uitgewerkt. Geen toppertje, maar alsnog een fijne read voor fans van ontroerende romans.

Lees jij graag romans geschreven door een man?

Liefs,
Marleen

Titel: Alleen voor jou ♥ Auteur: Luke Allnutt ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: ♥ ISBN: 9789022581360 ♥ Waardering: ***
Ik heb een vooruitleesexemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.