19 x tips om in de kerstsfeer te komen

December is voor mij de favoriete tijd van het jaar. Hoewel ik de kerstdagen zelf niet extreem bijzonder vind, is de periode ervoor wel echt fantastisch. Mooie versiering, leuke en vrolijke muziek, de gezelligheid die overal doorheen stroomt en natuurlijk het perfecte moment om met iets lekker en een grote bak thee op de bank te verdwijnen met een goed boek. Mocht je nu nog niet helemaal in die fijne kerstsfeer zitten, geen probleem, ik help je graag!

De leukste kerstfilms
Een mooie kerstfilms is natuurlijk helemaal geschikt om helemaal in de sfeer te komen. Netflix beaamt dat helemaal en voegde dit jaar een mooi aantal films toe! Kijk bijvoorbeeld absoluut The Christmas Chronicles (1), een film die hoogstwaarschijnlijk over een aantal jaren een echte klassieker is. Deze film is ook zeer geschikt om samen met le boyfriend te kijken en ik weet zeker dat wij ‘m binnenkort gewoon nog een keertje opzetten.

Daarnaast voegde Netflix ook een aantal toffe films toe die je eigenlijk het beste in je eentje kunt kijken. Iets met foute, maar hele fijne guilty pleasures. Zo is het vervolg op A Christmas Prince (2) online verschenen. Het eerste deel verscheen vorig jaar op de streamingsdienst en is echt een een hele fijne watch. A Christmas Prince: The Royal Wedding (3) is misschien niet zo goed als het eerste deel, maar alsnog heul erg leuk om te zien. Een andere film die perfect aansluit is The Princess Switch (4), een grappige film met Vanessa Hudgens. Ook zeker een must watch!

Cadeautjes kopen
Wat is kerst zonder een aantal leuke cadeautjes onder de boom? Ook als je de feestdagen niet uitgebreid viert met grote cadeautjes is het alsnog heerlijk om wel de kerstinkopen te doen. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om in mijn eentje op pad te gaan (5). Vooral als het ergens koopavond is vind ik het heerlijk om in mijn eentje door de stad te slenteren en cadeautjes in te slaan. Tijdens dit tripje koop ik over het algemeen alle cadeautjes voor mijn vriend (als ik tenminste iets kan vinden). Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke gezellig om samen met je vriend of vriendin de stad in te gaan en om op zoek te gaan naar het perfecte cadeautje (6). O, en vergeet jezelf niet! Niets is leuker om jezelf ook een beetje te verwennen tijdens een goede shopsessie!

Daarnaast is het natuurlijk ook echt heerlijk om een kerstmarkt te bezoeken (7). Mijn favorieten zijn over het algemeen in Duitsland (want zij pakken het toch allemaal iets groter aan), maar sommige Nederlandse steden beginnen het ook te leren! Ik heb geen persoonlijke tips, maar Maastricht schijnt echt tof te zijn!

Duik de keuken in
Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik dol ben op bakken. Dat ik het niet heel erg goed kan is weer een ander verhaal, maar goed. Mijn plannen voor deze maand zijn onder andere echte kerstkoekjes te maken en een mooie taart te maken voor de kerstdagen zelf. Zo maakte ik afgelopen weekend al heerlijke snickerdoodles uit het New York Christmas Bakboek (8). Dat boek kocht ik vorig jaar als cadeautje voor mezelf en er staan zoveel lekkere recepten in! Daarnaast heeft het boek ook prachtige foto’s van New York in kersttijd. Dit boek is een absolute aanrader voor fans van bakken én NYC!

Daarnaast hebben een aantal toffe foodblogs al een aantal hele lekkere recepten gedeeld die ik nog graag zou willen maken. Zo maakte Rutger van rutgerbakt.nl vorig jaar deze fantastische drip cake en ik hoop ‘m dit jaar echt te maken (of iets soortgelijks) (9). Ook staan echte gingerbread poppetjes nog op bake list! Waarschijnlijk gebruik ik het recept uit mijn NY Bakboek, maar dit recept van Dr. Oetker klinkt ook echt tof (10).

Maak het thuis gezellig
Waarschijnlijk heb je de kerstboom (11) al staan, maar laat de kerstsfeer ook op andere plekken in huis terugkomen (12). Zo heb ik ons letterbord in de keuken verandert met een grappige kerstquote, staan er twee kerstkabouters in de vensterbank en heb ik hier en daar wat kerstballen neergelegd. Maar waarom zou je het alleen in de je woonkamer houden? Versier je slaapkamer en/of boekenkasten met vrolijke kerstversiering en lampjes. Zo is het nog leuker om ‘s avonds lekker op tijd in je bed te kruipen met een fijn boek!

Kerstmuziek mag natuurlijk niet ontbreken (13) en zet daarom een foute kerstcd of playlist op! Saskia van de blog Christmaholic deelt haar favorieten in een speciale playlist op Spotify en die lijst is nu ook mijn favoriet!

De mooiste kerstboeken
Een boekenwurm kan een decembermaand natuurlijk niet voorbij laten met een heerlijk kerstboek. Dit jaar verschenen er maar liefst drie boeken bij grote uitgeverijen en ik tip je ze graag alledrie! Zo ben ik echt een beetje verliefd geworden op Een dag in december van Josie Silver (14) en vond ik Een onverwachte kerst van Natalie Cox ook vermakelijk (15). Het nieuwste boek van Chantal van Gastel, Bestemd voor mij (16) is ook een echt winters boek en daarin ben ik zojuist in begonnen. De recensie lees je uiteraard zo snel mogelijk hier online!

En verder…
Geniet zoveel mogelijk van (hopelijk) een aantal vrije dagen en fijne momenten met vrienden en familie. Geef jezelf een echte pyjamadag (17) – bonuspunten als dit een toffe kerstpyjama is –  en duik lekker vaak op de bank (18) met je boek naast de kerstboom. Speel een leuk spelletje met iemand die in de buurt is (en win natuurlijk ;)) (19). Zo ben je in no time in de fijne kerstsfeer ondergedompeld!

Hoe kom jij graag in de kerstsfeer? Heb je nog toffe tips? Let me know!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

2 reacties

  1. Yay, wat een leuk lijstje! Ik vind kerstfilms inderdaad ook heerlijk om te kijken. Christmas Wedding Planner is trouwens ook een leuke kerstfilm op Netflix! En The Holiday Calendar staat ook nog op mijn lijstje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.