Zonder gezicht – Robert Bryndza

Vorig jaar werd ik door Boekerij verrast met Koud bloed, het vijfde deel in de serie van Erika Foster. Ik had de voorgaande delen niet gelezen, maar ik hoorde dat het boek ook prima op zichzelf te lezen (klopt ook), dus ik ga het boek graag een kans. Ik was hooked door de schrijfstijl van Robert Bryndza, dus ik besloot zijn nieuwe serie vanaf het begin mee te lezen. Zonder gezicht is het eerste deel in een nieuwe serie.

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Mag ik beginnen met te zeggen dat je best een creep moet zijn om zulke dingen te verzinnen? Het verhaal zit goed in elkaar, maar het is ook zo luguber! Ik hou er op zijn tijd wel van, maar het zet je wel aan het denken wat er allemaal in het hoofd van de auteur omgaat, haha! Tegelijkertijd geeft het lugubere tintje voor mij wel een originele twist aan het verhaal. Ik lees niet superveel thrillers, maar als ik dan weer eens thriller oppak vind ik het wel tof dat het dan iets anders dan anders is.

Wat ik wel een beetje jammer vond is dat ik niet echt op het puntje van mijn stoel zat. Er zat geen enkel WTF moment in en dat miste ik wel. Het boek is spannend en ik wilde steeds verder lezen, maar het einde is niet heel erg verrassend. Het sterke zit ‘m in de gruwelijkheden die er gebeuren en niet in dat je op zoek bent naar wat er precies is gebeurd. Nu hoeft dat niet altijd, maar het zorgde er wel voordat ik het geen enorme topper vind.

De personages zijn wel enorme pluspunten. Ze zijn enorm goed uitgewerkt en hebben allemaal een eigen karakter. Hoofdpersoon Kate Marshall is een klassieke hoofdpersoon uit een thriller, met een reurige achtergrond en een groot scala aan persoonlijke problemen. Wel vind ik het tof en origineel dat ze geen rechercheur (meer) is, maar juist vanuit een andere hoek op zoek goed naar antwoorden. Daarnaast is de moordenaar ook zo’n bijzonder personage, daar had ik graag meer over willen lezen!

Al met al heb ik echt genoten van Zonder gezicht en ik heb zeker geen spijt dat ik dit boek heb opgepakt. Kate Marshall heeft zeker meer in haar mars, dus ik wil haar volgende boeken zeker lezen!

Heb jij wel eens een boek van Robert Bryndza gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Zonder gezicht ♥ Auteur: Robert Bryndza ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 397 ♥ ISBN: 9789022588819 ♥ Waardering: ****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.