Koud bloed – Robert Bryndza

Ik hou van een thriller op zijn tijd, maar lees ze te weinig. Een tijdje geleden ontving ik een onverwachts recensie-exemplaar van Boekerij, namelijk Koud bloed van Robert Bryndza. Dit boek is het vijfde deel in een serie, waarvan ik nog niet de voorgaande delen had gelezen. Ik twijfelde even of ik eerst de voorgaande delen zou lezen (maar een gebrek aan tijd) of dat ik gewoon zou beginnen in Koud bloed. Ik besloot dat laatste te doen en vandaag lees je wat ik ervan vind!

Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.

Laat ik eerst even beginnen of je dit boek prima op zichzelf kunt lezen. Ja, dat kan. Ik had geen enkel moment het idee dat ik iets miste of dat ik iets niet begreep. Het verhaal van Erika Foster is prima te volgen, zonder de voorgaande delen te hebben gelezen. Ja, het is waarschijnlijk stukken leuker en ik ben daar ook fan van om de personages echt te leren kennen, maar in deze serie hoeft het dus niet. Overigens ben ik wel echt fan geworden van Erika, dus wie weet lees ik de andere delen binnenkort ook nog eens.

Wat ik ook een groot pluspunt vond, is de fijne laag humor die over het verhaal ligt. Het is een heftige thriller, don’t get me wrong, maar ik vond de luchtige manier waarop Erika en haar collega’s met elkaar omgaan heel erg fijn en vooral origineel. Vaak zie je veel vijandigheid op de politiewerkvloer in thrillers en is het allemaal heel erg serieus en Robert Bryndza wist het allemaal wat luchtiger te houden. Heel fijn!

En daarnaast is dit boek ook echt een reden waarom ik van thrillers houd. Er zit spanning in, lugubere dingen en een goede rechercheur die zich niet uit het veld laat slaan. Ja, misschien niet altijd origineel, maar het werkt en Robert Bryndza heeft het – in ieder geval in dit deel – heel goed uitgewerkt. Ik ben in ieder geval fan van zijn schrijfstijl en weet nu welke schrijver ik erbij moet pakken als ik toe ben aan een goede thriller.

Koed bloed heeft mij niet teleurgesteld en is ook prima te lezen als dit je eerste boek is van deze auteur. Het boek is spannend en heeft gruwelijke details, maar is ook goed uitgewerkt en bevat een lichte vorm van humor. Love it! Absoluut geen spijt dat ik dit boek zo snel heb opgepakt.

Heb jij al eens een boek van Robert Bryndza gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Koud bloed ♥ Auteur: Robert Bryndza ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 348 ♥ ISBN: 9789022586716 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.