4 maanden VUE Movie Pass – mijn ervaringen

Vorig jaar deelde ik op mijn verjaardag 24 dingen die ik graag wilde doen voor mijn 24everjaardag. Op dat lijstje kom ik binnenkort sowieso nog terug (want terugblikken, hou ik van), maar een van de punten was dat ik vaker naar de bioscoop wilde. Nou, dat is gelukt! Sinds mei hebben wij een VUE Movie Pass en zijn we heel vaak in de bioscoop te vinden. Vandaag vertel ik je hoe onze eerste vier maanden zijn bevallen!

Al heel lang twijfelden we of we een VUE Movie Pass wilden aanschaffen. Je zit er namelijk voor minimaal 4 maanden aan vast en je betaalt €19,50 per maand per persoon. Als je er dan geen gebruik van maakt is het natuurlijk zonde. Wij gingen op zoek naar alle films die in en rondom de zomer zouden verschijnen en hebben de stap gezet. En absoluut zonder spijt, kan ik je zeggen!

Hoe werkt het?
Zoals gezegd betaal je €19,50 per persoon per maand en daarvoor mag je de gehele maand onbeperkt naar de bioscoop. Uiteraard betaal je wel extra voor bijvoorbeeld 3D-voorstellingen of speciale events zoals Ladies Night etc. Tegenwoordig betaal je al meer dan €10,- (bij ons zelfs €11,30) per kaartje, dus als je twee keer gaat heb je het er al uit. Wij waren in het begin een beetje bang dat we niet zo vaak zouden gaan, maar de Movie Pass is echt een fijne stok achter de deur om daadwerkelijk te gaan. Je neemt de VUE Movie Pass voor minimaal 4 maanden, daarna kun je het maandelijks opzeggen.

Daarnaast is het ook mogelijk om iemand een cadeaukaart cadeau te geven voor 3 maanden. Dan heb je geen opzegtermijn en eindigt het automatisch. Enige nadeel, je betaalt dan wel in één keer het volledige bedrag van €58,50.

Hoe bevalt het?
En het bevalt ons heel erg goed! Het is nu een stuk makkelijker om naar de film te gaan en we gaan ook een stuk vaker. Gemiddeld gaan we nu zo’n 6 tot 7 keer per maand. We gaan naar alle films die we graag willen zien, maar daarnaast pakken we ook af en toe een film mee waar we normaal gesproken niet zo snel heen zouden gaan.

Daarnaast proberen we ook elke zondagavond naar de Sneak Preview te gaan. In de Sneak Preview weet je van tevoren niet welke film er draait en word je verrast door een film die nog niet in de bioscopen draait. Soms is dit een film die een week of twee later in première gaat, soms is het een film waar je normaal gesproken nog een paar weken op moet wachten. Ik geef toe, soms zitten er hele slechte films tussen waarbij we in de pauze weggaan, maar soms zitten er ook echt verrassende films tussen die je zelf normaal nooit zou uitkiezen.

Zo hebben wij dankzij de Sneak Poms (een hartverwarmende komedie over bejaarde vrouwen die een cheerleadingclub oprichten), The Wolf’s Call (een Franse thriller over een onderzeeër in tijden van oorlog) en Toy Story 4 (een grappige, animatiefilm die prima te kijken is zonder de voorgangers) ontdekt. Vooral Poms vond ik echt een heerlijke film!

Bij ons in de bioscoop (Vue Deventer) kun je wekelijks aan het eind van de film aangeven wat je van de film vond en welke film je die week erna verwacht te zien in de Sneak. Dit kun je ook via Instagram (Stories) doorgeven. Heb je het goed? Dan krijg je een drankje en hapje in de pauze. En yes, wij hebben ook een keer gewonnen (wel met een megaslechte film, but who cares, free food)!

Hebben we nog iets op te merken?
Hoewel we echt fan zijn, hebben we ook een paar kleine kanttekeningen. Zo is het niet heel gemakkelijk om op te zeggen. Tenminste, opzeggen doe je heel gemakkelijk per mail, maar er zitten wel haken en ogen aan. Zo betaal je nog voor een hele volle maand vanaf het moment dat je opzegt. Daarnaast betaal je ‘administratiekosten’ als je je abonnement binnen twee maanden na opzeggen weer wilt activeren, namelijk €15,-. Ook is pauzeren niet mogelijk.

Wij zijn bijvoorbeeld nu in Zuid-Afrika voor bijna 4 weken en hadden het dan graag opgezegd of gepauzeerd, omdat we het niet kunnen gebruiken. Aangezien er na onze vakantie weer genoeg films verschijnen (Frozen 2! Maleficent 2!) hebben we besloten om ons abonnement maar gewoon door te laten lopen, maar zonde is het wel!

Daarnaast vinden we het ook wel een beetje jammer dat je pas 90 minuten na aanvang van de film weer nieuwe tickets kunt kopen. Toegegeven, we hebben het nog niet meegemaakt/nodig gehad, maar het is jammer dat je bij een tegenvallende film niet naar een andere film kunt gaan.

Onze favorieten
Sinds het begin van ons abonnement hebben wij heel erg veel films gezien (en helaas heb ik het niet allemaal bijgehouden). Wel weet ik natuurlijk onze (ook vooral mijn) favorieten en ik zet mijn top 5 (in willekeurige volgorde) op een rijtje:

Poms
The Lion King
Rocketman
Aladdin
Good Boys

Mocht je nog twijfelen dan raad ik je zeker het aan om het een keer te proberen. Zeker als je graag naar de film gaat is het goedkoper en de Sneak is ook zeker leuk en verrassend!

Ga jij graag naar de film?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.