Texel & Vlieland – Susan Muskee

Ooooh, mensen, we gaan zo’n heerlijke zomer in en dat komt alleen al door allerlei fijne zomerse reads! Zo heeft die leuke Susan Muskee deze zomer niet 1, niet 2, maar 6 (!) boeken uitgebracht! En leuk dat ze zijn! Zes verhalen die zich afspelen op de Nederlandse Wadden, in drie boeken (die je nog hartstikke leuk kunt omdraaien), helemaal perfect voor de zomer. Vandaag lees je mijn recensie van de eerste twee delen: Texel en Vlieland! 

Word verliefd op de Wadden met de serie Waddenliefde van Susan Muskee. Elk verhaal bevat een hartverwarmende trope, een zwijmelwaardige love interest én een hoofdpersonage dat meteen je hart verovert. Deze meeslepende feelgoodromans spelen zich af op Texel en Vlieland.

(1) Texel
Wanneer Lisa het gevoel heeft maar wat rond te dobberen in haar leven, besluit ze af te reizen naar Texel. Ze heeft één doel: in vier dagen een rondje om het eiland wandelen. Na 52 kilometer moet ze knopen hebben doorgehakt over haar baan, haar toekomstplannen én haar ex, Jesse. In die volgorde. Vol goede moed gaat ze van start. Totdat ze bij haar eerste tussenstop oog in oog staat met… Jesse. Hij blijkt precies hetzelfde plan te hebben opgevat. Voor hem een hilarisch toeval, voor haar complete paniek. Wanneer Lisa rechtsomkeert wil maken, doet Jesse haar een bijzonder voorstel…

(2) Vlieland
Auteur Nora heeft een probleem: haar lezers wachten al tijden op een nieuw boek, maar ze krijgt niets op papier. Ten einde raad vertrekt ze voor vier weken naar Vlieland, zodat de inspiratie (hopelijk) vanzelf volgt. Wanneer ze tijdens een strandwandeling een antieke verlovingsring vindt, besluit ze op zoek te gaan naar de eigenaar. Twee vliegen in één klap, denkt ze: een goede daad én een goed verhaal. Al snel vindt ze Hidde, de kleinzoon van de vrouw die de ring jarenlang heeft gedragen. Ze blijken een enorme klik te hebben. Maar Nora is op Vlieland om te schrijven, niet om te flirten. Toch?

Elk deel bevat een ander Waddeneiland en een nieuw koppel. Susan heeft in elk deel een fijne trope gestopt en die, zoals we van Susan gewend zijn, heerlijk uitgewerkt. Confession: ik ben jaren geleden één keer op de Waddeneilanden geweest (op Texel) en het heeft me verder eigenlijk nooit getrokken. Destijds stond die vakantie vooral in het teken van wandelen, fietsen en schapen. Niet perse activiteiten die een 13-jarige leuk vindt, haha. Toegegeven, fietsen en wandelen is nog steeds niet iets wat ik graag veel doe op vakantie, dus voor nu zullen de Wadden niet heel hoog op mijn to visit lijstje staan. Maaaar… daar heeft Susan wel een beetje verandering in gebracht. De sfeer zit er zo lekker in en het lijkt alsof je echt zelf op elk eiland rondloopt. Alsof je zelf de wind door je haren voelt gaan, of zelf lekker met je blote voeten op het strand staat. Meer wil je niet in een zomerse feelgood, toch?

Texel draait om een second chance romance en dat is niet altijd mijn favoriete trope. Om die reden is Texel dan ook niet mijn favoriete deel, maar het is wel een goed uitgewerkte second chance. De humor zit er lekker in, Susan houdt de spanning erin door langzaam te onthullen wat er nu precies achter de break-up lag en de romance? Chefs kiss! Misschien had ik dit boek net wat leuker gevonden als er wat meer geharrewar tussen de hoofdpersonen had gezeten? Maar verder? Een heerlijk begin van een zomerse serie!
Afzonderlijke waardering voor Texel: 3* 

Vlieland vond ik echt heel erg leuk! Ik hou er altijd wel van als boeken of auteurs de hoofdpersoon spelen in een boek en dat was in dit boek echt genieten. En met de ring heeft dit boek ook nog een toffe, lieve en vooral schattige twist gekregen. Ik vond de chemie tussen Hidde en Nora heerlijk op papier staan en moest tegen het einde zelfs een traantje wegpinken. O, en hoe tof is dat Susan zoveel toffe easter eggs in haar eigen boeken stopt? Voor de fans een feestje!
Afzonderlijke waardering voor Vlieland: 4* 

Ik schreef het hierboven al, maar deze serie is echt een must read deze zomer! En ook heel fijn, de hele serie koop je voor maar €30,-! Koopje, want voor die €30,- zit je gewoon op 6 (!) Waddeneilanden, gewoon uit je eigen tuin!

Heb jij deze al aan je wishlist toegevoegd?

Liefs,
Marleen

Titel: Texel & Vlieland ♥ Auteur: Susan Muskee ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789402715439 ♥ Waardering: ***,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.