Even tussen ons – Jane Fallon

Vorige maand verscheen een nieuw boek van de koningin van de wraakfeelgood (is dat een woord? Nu wel, haha) en ik ontving een exemplaar. Ik had er heel veel zin in, want Jane Fallon schrijft met altijd heel veel humor. Ik was benieuwd hoe Even tussen ons mij zou bevallen en ik heb het boek afgelopen week gelezen! Mijn recensie lees je nu online!

Holly en Roz zijn het perfecte team. Ze delen een kantoor, hetzelfde gevoel voor humor en al hun geheimen. Maar als Holly haar droombaan aangeboden krijgt, lijkt het wel alsof Roz niet zo blij voor haar is als ze had verwacht. En opeens beginnen haar kleine dingen op te vallen die niet helemaal kloppen.
Hoeveel van Roz’ verhalen over haar picture perfect-leven is er eigenlijk echt waar? Wie is de échte Roz? En zijn Holly’s geheimen bij haar wel in goede handen…?

Wat ik ontzettend leuk vind aan de boeken van Jane Fallon is dat de personages een hele andere leeftijd hebben dan in een gemiddeld feelgood boek (die ik tenminste lees). Haar vrouwelijke personages zijn altijd wat ouder, zo is Holly een alleenstaande moeder in de veertig en dat merk je aan alles. Ze zit uiteraard in andere fase dan de gemiddelde twintiger die je veel in feelgoodboeken terug ziet en kijkt ook op een hele andere manier naar de wereld. Maar nog steeds is ze iemand met onzekerheden en eigenaardigheden en die heeft Fallon perfect op papier gezet. Ook draaien de boeken van Fallon niet enkel om het vinden van de liefde, maar juist om belangrijke vriendschappen, familie en voor jezelf opkomen. Heerlijk verfrissend!

Wat me in het begin van het boek opviel is dat de boeken van Jane Fallon wel heel erg op elkaar lijken. Vanaf de eerste hoofdstukken weet je dat je een Jane Fallon in je handen hebt. In de boeken die ik tot dusver van haar heb gelezen staat een soort wraak centraal en vaak tussen vrouwen onderling. Fallon kan als de beste de slechtste karaktereigenschappen van vrouwen (en de mens in het algemeen) naar boven halen en deze met toch heel veel humor op papier zetten. Ik was in het begin een beetje bang dat Even tussen ons heel erg hetzelfde werd als haar andere boeken, Mijn zoete wraak en Even goede vrienden, maar gelukkig gaat de auteur al vrij snel een nieuwe weg inslaat en dat was tof.

Het is echt met recht een boek van deze auteur en helaas zag ik wel wat dingetjes aankomen. Het verhaal is zeker anders dan haar vorige boeken en de sfeer en situatie is compleet anders, soms miste ik wel een beetje de originaliteit in de verhaallijn. Ik vond het tof hoe Holly met de situatie omging en is voor mij echt een pluspunt aan het verhaal. Een ander pluspunt is de hoge dosis humor. Zoals ik hierboven al schreef beschrijft de auteur vileine en gemene karaktertrekken met heel veel humor en ik heb echt regelmatig hardop moeten lachen om alle verschrikkelijke dingen die Holly mee maakt. Wel had ik soms een beetje moeite met het niveau van streken die met Holly worden uitgehaald, soms had het wel net iets minder gekund.

Wederom heeft Jane Fallon een heerlijk en hilarisch boek neergezet. Hoewel het lijkt op haar voorgaande romans weet ze er wel voldoende originele en nieuwe dingen in te stoppen om het interessant te blijven houden. Dit boek is – mede door de hoofdpersonages – echt voor iedereen te lezen die van feelgood houdt. Een heerlijk boek voor deze zomer én waarbij je je regelmatig bedenkt dat jouw collega’s zo erg nog niet zijn, haha! 😉

Heb jij wel eens een boek van Jane Fallon gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Even tussen ons ♥ Auteur: Jane Fallon ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 349 ♥ ISBN: 9789026149726 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.