Kop of munt – James Bailey

Feelgoodboeken worden over het algemeen door vrouwen geschreven. Er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen, maar de meeste auteurs in het romance genre zijn vrouwen. Als er dan een feelgoodboek door een man geschreven wordt, ben ik daar altijd heel nieuwsgierig naar. Sinds vorige maand is er bij HarperCollins een nieuw feelgoodboek op de markt gekomen dat door een man is geschreven. Ik las Kop of munt en je leest vandaag mijn recensie!

Josh kan er niet langer omheen: hij heeft een quarterlifecrisis. Het is net uit met zijn vriendin, hij is zijn baan kwijt en hij moet noodgedwongen weer bij zijn ouders gaan wonen. Terwijl Josh al zijn levenskeuzes in twijfel trekt, krijgt hij een idee: misschien kan hij zijn beslissingen voortaan maar beter aan het lot overlaten. Door alles zorgvuldig te plannen is hij immers dakloos, werkloos en alleenstaand geworden.

Wat begint als een grap, wordt al snel serieus. Josh neemt voortaan al zijn besluiten door het opgooien van een muntje; hij heeft immers niets te verliezen. Maar als de kans van zijn leven en het meisje van zijn dromen op het spel staan, zal de munt hem dan naar een rijk liefdesleven leiden of zal hij berooid achterblijven?

Ik keek best wel uit naar dit boek. De flaptekst klonk erg leuk en vooral origineel. Daarnaast hou ik altijd enorm van boeken die (deels) geschreven vanuit het perspectief van een mannelijk personage. Maar helaas vond ik dit boek best wel tegenvallen. Het verhaal begint op het punt dat de hoofdpersoon Josh wordt gedumpt door zijn vriendin. Logisch dat hij vervolgens in een put terecht komt. Maar hij blijft gedurende het hele boek ongelofelijk deprimerend. Er komt geen enkel positief woord uit zijn mond en hij klaagt ongeveer overal over.

Door dat negatieve gedoe de hele tijd kwam ik er niet zo lekker in. Het liefst wilde ik Josh een enorme schop onder zijn kont geven. Daarnaast helpen zijn vrienden ook niet echt mee. Ze steunen hem niet en maken hem regelmatig belachelijk. Beste vrienden Jake en Jessie lijken het op sommige punten zelfs grappig te vinden dat hun vriend zo met zichzelf in de knoop zit en dat vond ik echt jammer. Juist een mooie vriendschap had een toffe draai aan dit boek kunnen geven.

Gelukkig is het einde wel wat beter – en vooral vrolijker – om te lezen. Josh heeft nog steeds een les in zelfverzekerdheid en punitiviteit nodig en helaas zit daar weinig groei in als personage, maar gelukkig eindigt het boek wel op een leuke en lieve manier. Ik schreef hierboven al dat er niet veel feelgoodboeken door mannen geschreven worden. Ik weet niet of dat laagje negativity in de hoofdpersoon komt omdat het door een man geschreven is (lijkt me niet), maar het voelde niet als een fijne feelgood.

Ik had echt zin in een fijne, originele roman, maar helaas deed Kop of munt het niet voor mij. De te hoge dosis negativiteit en het vele klagen van de hoofdpersoon zorgde er niet voor dat ik boek met heel veel plezier heb gelezen, helaas. Het idee achter het verhaal blijft leuk en gelukkig is het einde lief en schattig, maar helaas geen favoriet.

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Kop of munt ♥ Auteur: James Bailey ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789402708066 ♥ Waardering: **,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel HarperCollins!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.