Beauty & the Beast book tag

Een hele tijd geleden ben ik ergens de Beauty & the Beast book tag tegengekomen, maar ik had geen idee meer waar. Na een beetje googelen kwam ik erachter dat deze tag gemaakt is door Jaike. Ik ben dol op Belle & het Beest dus ik vond het heel erg leuk om deze vragen in te vullen. Kijk je gezellig mee?

Belle – een boek dat je keer op keer kunt lezen
Zoals je hier al eerder op de blog kunt lezen hou ik heel erg van herlezen. Sowieso kan ik Voor jou van Jojo Moyes heel vaak herlezen en ik kan geen genoeg krijgen van de Stouter-serie van Christina Lauren (het eerste deel is nog altijd mijn favoriet). Ook denk ik dat ik The Lunar Cronicles (zoveel toffe sprookjes!) nog wel een aantal keren ga herlezen. Yes, ik hou van herlezen! ♥

De uitvinder – een boek waardoor je een nieuw genre hebt ontdekt
Oeh, dit is een lastige! Ik lees eigenlijk heel veel verschillende genres en ik kan me nooit herinneren waarmee het allemaal begon. Ik weet dat ik heel veel jaren geleden voor het eerst een thriller las en dat was Tess Gerritsen op vakantie (Zustermoord) en volgens mij is mijn liefde voor fantasy/dystopische YA aangewakkerd door The Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi. Eigenlijk wel jammer dat ik me dat allemaal niet kan herinneren!

Gaston – een prachtige cover met en waardeloos verhaal
Ik vind een verhaal niet zo heel snel waardeloos. Ja, ik lees slechte boeken, maar ik kan eigenlijk altijd wel een positief puntje ontdekken. Ik heb wel twee boeken die ik behoorlijk vond tegenvallen met een hele mooie cover. De eerste is Sneeuw als as van Sara Raasch. Ik las het boek op vakantie afgelopen jaar en jeetje wat een drama, haha. De cover is wel een plaatje overigens! Ook Ragdoll van Daniel Cole (waarvan het vervolg sinds deze week in de winkels liggen en waar ik wel heel nieuwsgierig naar ben) heeft een prachtige cover (vooral die rug!), maar het boek had het wat mij betreft net niet. Jammer!

Het Beest – een boek waarvan de buitenkant je niet aansprak maar het verhaal wel
Ik vind de nieuwe covers van de Troon van Glas serie van Sarah J. Maas echt lelijk, maar het eerste deel vond ik wel heel erg tof. Het eerste deel zat in de goodiebag van Yalfest van vorig jaar, maar omdat ik de covers echt niet mooi vind ga ik denk ik de rest van de serie niet aanschaffen. Ik ben overigens wel van plan om de hele serie dit jaar uit te lezen. Wish me luck, haha!

Het kasteel – een grote boekenserie die je nog niet hebt gelezen
Dat zijn er twee en ik hoop ze allebei dit jaar te lezen! Eentje noemde ik bij de vorige al, want ik wil heel graag de TOG-serie van Sarah J. Maas lezen (deze bestaat uit 6 delen). Haar andere serie is echt mijn favoriete YA-serie en ik hoop van harte dat TOG ook een speciaal plekje krijgt!  Daarnaast wil ik graag de gehele Outlander-serie van Diana Gabaldon gaan lezen. Ik ben een grote fan van de tv-serie en wil zo graag weten hoe het allemaal verder gaat. Echter is het een behoorlijk lange serie (acht delen) en is het dunste deel 736 pagina’s, haha! Het is dus nog even de vraag of het allemaal in 2018 gaat lukken.

Lumiere – een boek dat je heeft ingepakt met zijn charmes
Eigenlijk is dat een hele serie, gewoon omdat alles klopt! Ik ben echt helemaal hooked aan de Stouter-serie van Christina Lauren. De erotische scènes zijn fantastisch, de personages worden je beste vrienden en het is allemaal realistisch en normaal. Heel erg fijn en ik baal nog altijd dat de serie afgelopen is. Snel maar eens herlezen, dus.

Mevrouw Tuit en Barstje – een boek dat je opvrolijkt
Een fijn feelgoodverhaal vrolijkt me altijd op, maar er zijn twee boeken van Sophie Kinsella, Hou je mond en Mag ik je nummer even die mij altijd uit een dipje halen. Net een fijne film die je altijd in je eentje kijkt.

Transformatie – een personage dat een grote transformatie door gaat
Het eerste boek dat in me opkwam was Hof van Doorns en rozen. *Let op: kan een spoiler bevatten* Feyre maakt hier een behoorlijke transformatie door. Ook vind ik dat Tyler uit de DIMILY-serie ook een behoorlijke transformatie doormaakt in de hele serie! In het derde boek is hij zo anders en ook zoveel leuker dan in het eerste deel en Estelle Maskame heeft dat echt heel erg goed gedaan.

Wat is jouw favoriete personage uit de film/het boek?

Liefs,
Marleen

Ps. Vind jij het ook leuk om deze tag in te vullen? Tof, zeker doen! Laat de link hier achter in de reacties, vind ik leuk! 🙂 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.