Onze fantastische rondreis door Yucatan, Mexico #1

Ongelofelijk dat we alweer een week terug zijn uit het fantastische Mexico. We kijken nog steeds terug op een heerlijk, relaxte en eigenlijk geweldige vakantie en gelukkig hebben we een aantal mooie foto’s om de herinneringen nog levendiger te houden. Tijdens onze rondreis zijn we in totaal op 6 plekken geweest waar we mooie dingen hebben gezien, lekkere dingen hebben gegeten en leuke dingen hebben gedaan. In twee artikelen neem ik je mee door Mexico, inclusief tips! Reis je gezellig mee?

CANCUN

Onze reis begon in Cancun, een grote stad in de buurt van het vliegtuig en gelijk een fijne start van onze rondreis. Hoewel Cancun niet heel erg bijzonder is en je hier niet perse een aantal dagen kunt vermaken, is het toch een mooi begin om even tot rust te komen na een lange vlucht en een beetje te wennen aan het klimaat. Cancun is opgedeeld in het stadscentrum en de hotelzone aan het strand en je kunt in beide gedeeltes je hotel of appartement nemen. Wij kozen voor het centrum, aangezien we in onze rondreis nog genoeg strandmomenten zou bevatten. We hadden een heerlijk (en vooral enorm groot) appartement aan een enorm winkelcentrum. Echt een aanrader!

Leuk om te doen in Cancun: Winkelcentrum Plaza Malecon Americas in het centrum en winkelcentrum La Isla Shopping Village aan het water. Beide fijne plekken met toffe winkeltjes, maar ook de grote ketens (mocht je iets vergeten zijn…)
♥ Dikke vette hoteltip: Wij hadden een heel fijn en groot appartement voor een heel fijn prijsje, namelijk Suites Malecon. Een heel fijn begin van onze vakantie!
♥  Restauranttip: Helaas hebben we niet heel erg bijzonder gegeten in Cancun, maar wel heb ik een fijne ontbijttip voor je: Belgian Waffle Boutique, waar – je raadt het al – hele lekkere wafels kunt eten als ontbijt. Deze fijne ontbijtspot zit in het Plaza Malecon Americas en ook naast het hotel, dus perfect voor het ontbijt! Bon appetit!

ISLA HOLBOX

Vanuit Cancun namen we de bus (met maatschappij ADO, superhandig!) naar een klein plaatsje Chiquila waar we de bus namen naar het eiland Isla Holbox. Op Isla Holbox rijden er geen auto’s en verplaatst iedereen zich ook met de fiets of in golfkarretjes. Er hangt een hele fijne en relaxte sfeer op het eiland en bijna alles is op loopafstand. Wederom hadden we een erg mooi hotel op een hele fijne locatie en ik heb echt enorm genoten van onze tijd op Holbox. In totaal hebben we hier 3 nachten doorgebracht, maar een aantal nachten langer was ook absoluut geen straf geweest. Het eiland is klein en er is niet gigantisch veel te doen, maar alsnog zijn er voldoende activiteiten voor een paar dagen en dan heb je nog voldoende tijd om eventjes lekker bij te komen, te relaxen en misschien nog een boekje te lezen (of 4 in mijn geval). Mocht je ooit naar Mexico gaan, mag je Isla Holbox echt niet overslaan!

♥ Leuk om te doen in Isla Holbox: Isla Holbox staat vol met toffe muurschilderingen en op elke hoek van de straat wil je wel je camera of telefoon tevoorschijn halen. Het centrum van Holbox is echt prima te doen te voet, maar het is ook leuk om voor een middagje of ochtendje een fiets te huren. Wat je ook echt absoluut niet mag overslaan zijn de zandbanken richting Punto Mosquito. Je loopt hier midden op zee over het strand en het lijkt hier alsof je compleet omgeven bent door water. Ik denk dat dit voor mij echt het mooiste plekje is waar ik ooit ben geweest. Ook leuk om te doen: Een boottochtje naar drie eilanden. Hierbij ga je zwemmen in een soort cenote, vaar je langs een vogeleiland (waar je soms heul veel flamingo’s kunt spotten) en een eilandje waar je een rondje kunt maken en een mooi uitzicht hebt van een torentje. Leuk voor een paar uurtjes om wat meer van de omgeving te zien.
♥ Hoteltip: Zoals ik al zei, ons hotel (Holbox Dream Beachfront) was wederom top! We hadden een mini resort aan de rand van het centrum en aan het strand. De sfeer van relaxed, de mensen waren heel erg vriendelijk (en spraken erg goed Engels, ook erg fijn) en je liep bijna van je hotelkamer gelijk het strand op. Onze hotelkamer had een soort van hangmat voor de deur en daar begon elke ochtend mijn dag met een boekje en de zee op de achtergrond. Beter kan je dag echt niet beginnen.
♥ Restaurant must-visit: Hoewel we ons echt hadden verheugd op de Mexicaanse keuken, hadden we het de eerste paar avonden niet echt getroffen met de restaurantjes. Ook op Isla Holbox viel het eten een beetje tegen. Sowieso eten ze daar erg veel vis (en wij dus helemaal niet), maar gelukkig troffen we op ons laatste avondje nog een heel fijn restaurantje. Aan een zijstraatje van het grote plein zit Papalotes en daar kun je sfeervol, gezellig en vooral erg goed eten! Bestel de hamburger of de pasta en je bent sowieso gelukkig. En vergeet de cocktails niet! 😉 Nog op zoek naar een fijne lunchplek? Ga naar La Tortilleria op het plein. Heerlijke broodjes gegarandeerd!

VALLADOLID

Vanuit Isla Holbox verlieten we met de boot het paradijs en reisden we verder naar het binnenland. Als je in Mexico bent wil je natuurlijk de Maya ruïnes niet overslaan en daarom besloten we twee nachtjes in Valladolid te slapen, een plaatjes dichtbij de Chichen Itza. Confession: van te voren had ik eigenlijk compleet geen verwachtingen van Valladolid. Het leek me een plaatsje waar we even ‘moesten’ slapen om wat bezienswaardigheden in de buurt te bezoeken en daarna snel weer door te gaan. Maar Valladolid heeft echt mijn hart gestolen en ik ben helemaal verliefd. Omdat het bij veel toeristen nog niet zo bekend is, is dit plaatsje vooral gevuld met de plaatselijke bevolking en je kunt hier uren op een bankje zitten om mensen te kijken. Extra voordeel: het is hier ontzettend goedkoop dus reden genoeg om hier een tussenstop te maken en lekker te eten.

♥ Dit mag je niet overslaan in Valladolid: Natuurlijk staat Chichen Itza bovenaan je lijstje. Je kunt via je hotel een excursie boeken, maar dat is helemaal niet nodig! Naast het busstation van ADO vind je de Collectivo die je voor nog geen €2,- naar de ruïnes brengen. Het zijn kleine busjes voor zo’n 8 à 10 personen die vertrekken wanneer de busjes vol zitten. Wil je weer terug? Wacht dan op dezelfde plek waar je bent afgezet en voor je het weet zit je weer op de weg terug! Valladolid heeft de sfeer van een klein koloniaals plaatsje en die merk je het best op het grote plein in het midden van de stad. Hier vind je ‘s avonds leuke kraampjes en op zondag is er een groot feest. Vergeet ook niet de mooie kathedraal te bezoeken.
Bezoek ook Cenote Zaci. Voor zo’n €1,50 mag je hier naar binnen en zwemmen en het is heel bijzonder om opeens zo’n natuurverschijnsel midden in de stad te zien. Cenotes zijn een soort natuurlijk zwembadden in een grot of poel en hebben mooi helder water. Perfect om af te koelen!
♥ Hoteltip: De locatie van je hotel maakt niet heel veel uit in Valladolid, want de stad is niet zo groot. Toch is het wel fijn om een schoon en netjes hotel te hebben en dan kan ik je Casa San Rogue echt van harte aanbevelen. Ruime hotelkamers, heel vriendelijk personeel en ook erg schoon!
♥ Resto-tip: Je moet absoluut gaan eten bij Squimz, naast het busstation. Of je hier nu gaat ontbijten (neem de yoghurt aardbeien smoothie), lunchen (clubsandwich!) of dineren, je zit hier altijd goed! Fan van koffie? Sla dan het schattige koffietentje The Coffee Bike Station niet over!

Dit waren de eerste drie plaatsen die we hebben bezocht tijdens onze heerlijke reis. Mocht je nog tips hebben of wil je extra tips? Laat het dan zeker weten in de reacties hieronder, vind ik leuk!

Binnenkort lees je een tweede artikel met de andere drie plaatsen waar we zijn geweest en nog wat extra tips over Mexico, see you then!

Ben jij al eens in Mexico geweest en zou je er graag heen willen?

Liefs,
Marleen

PS. Benieuwd wat ik allemaal heb gelezen in Mexico? Je leest het in dit artikel.
PPS. Wil je meer foto’s zien van onze reis? Intussen staan er al een aantal op Instagram, volg je mij daar al?

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.