This month’s Favoritez #28 – december 2018

Ik kijk een beetje met gemengde gevoelens terug op december. Aan de ene kant was het een fijne, relaxte maand om het jaar mee af te sluiten, maar aan de andere kant ben ik ook zo’n 3 weken echt goed ziek geweest. Ondanks die hardnekkige griep heb ik toch een aantal fijne momenten gehad waar ik wel met veel plezier op terug kan kijken. Kijk je gezellig mee? 

December begon gelijk goed toen de trap opnieuw werd bekleed. Dit was een van de laatste dingetjes die nog in huis moest gebeuren en heel erg blij dat er nu een lekker, zacht tapijt op de trap en overloop ligt!

Aangezien ik mijn verjaardag uiteindelijk toch niet zou houden besloten we een dagje naar Amsterdam te gaan met mijn ouders. Helaas regende het ongeveer de hele middag en avond maar alsnog hebben we een leuke dag gehad. We doken de Tony’s Chocolonely winkel waar je alle smaken kon proeven (#nomnom) en ik liet mijn eigen reep maken. Ook aten we een hele lekkere hamburger bij de Burger Fabriek aan de Warmoesstraat (dikke aanrader) en proefden we ons geluk in het casino. Prima dagje! ♥

December is natuurlijk uitermate geschikt voor kerstmarktjes en mijn vriend en ik besloten last minute naar een kleine kerstmarkt in de buurt te gaan. Eigenlijk wilde we hierheen omdat ons favoriete theewinkeltje hier zou staan, maar helaas waren zij door waterschade genoodzaakt om naar huis te gaan. Alsnog een gezellig marktje vol lekkere dingen en leuke cadeautjes!

Tussen Sinterklaas (wat wij niet hebben gevierd) en Kerst besloten we spontaan op een zaterdagavond te gourmetten met z’n tweeën. Lekker vlees in huis gehaald, broodjes en een glas wijn, heerlijk avondje!

Yes, en in december was het ook weer tijd voor een date met Lars! We hadden elkaar erg lang niet gezien en kletsten bij met een stukje cheesecake en ‘s avonds bij het eten. Heel gezellig weer!

Mijn vriend kijkt graag naar het praatprogramma Veronica Inside en van te voren hadden ze aangekondigd dat er bij een bepaalde uitzending een advocaat zou aanschuiven en dat wilde ik wel graag een keertje meemaken. We meldden ons aan en mochten plaatsnemen in het publiek. Helaas bleek de advocaat er uiteindelijk niet te zijn, maar alsnog leuk om een keer opnames van een liveshow mee te maken!

Yes en we stuurden kerstkaartjes! Nog steeds heel erg leuk om te doen, maar zo zonde dat mensen het steeds minder doen!

We bezochten nog een kerstmarkt afgelopen maand, namelijk die in Dusseldorf. Dusseldorf is een heerlijke stad en de kerstmarkt was ook weer een feestje. Helaas wel echt gigantisch druk waardoor de sfeer ook een stukje minder wordt. Alsnog hebben we een heerlijke dag met z’n tweetjes gehad en heerlijk gegeten bij Frittenwerk (aanrader mocht je ooit in Dusseldorf zijn). Ik heb nu ook wel een keer zin om in de zomer naar Dusseldorf te gaan.

Door die hardnekkige griep had ik wel veel tijd om veel te lezen en ik verslond in totaal 21 boeken in december. Het resultaat? 158 gelezen boeken in 2018, wauw!

Een van de dingen waar ik het meest naar uitkeek voor in december was het bakken van allerlei lekkere dingen. Zo bakte ik onder andere deze snickerdoodles uit het New York Christmas Bakboek. De koekjes waren echt superlekker en ga ik zeker (al dan niet rondom kerst) nog een keer maken. Luf it!

En we bakten deze verrukkelijke cinnamon cheesecake. Hoewel ik van te voren niet al te hoge verwachtingen had, was deze echt verrassend lekker! Het recept is afkomstig van het boek CHEESECAKE van Sabine Koning van www.ohmyfoodness.nl. Must buy als je fan bent van cheesecake!

In december kroop ik regelmatig op tijd in bed met een fijn boek, thee of een wijntje. Best een fijne afsluiter van je dag als je je niet zo lekker voelt.

In december ging ik ook een weekje aan de slag als surveillant op een middelbare school in Nieuwegein. Ik surveilleerde bij verschillende toetsen van leerlingen uit 4 en 5 vwo en dit was echt verrassend leuk om te doen, haha! Van de toetsen zelf snapte ik niet zoveel, maar wel grappig om voor een weekje terug te zijn in het hele middelbare school gebeuren.

Nieuwegein ligt zo goed als naast Utrecht, dus heel makkelijk om even met Janneke af te spreken! We hebben uren bijgekletst en ik kan nu al niet wachten op onze volgende date! ♥

En toen was het kerst! Hoewel beide dagen echt heerlijk en gezellig waren, is 24 december echt mijn favoriet dit jaar. Mijn vriend en ik waren de hele dag gezellig met z’n tweetjes thuis, deden enkel waar we zin in hadden en stonden uiteindelijk bijna de hele dag in de keuken. We maakten gingerbread cookies, creme brulee cheesecake (twee maal), cheesecake ijs (we houden helemaal niet van cheesecake, hoor ;)) en bereidden ons kerstdiner voor. Met z’n tweeën aten we tapas en het was zo lekker! Lekkere biefstukpuntjes, gepaneerde kip, pasta salade, echt zo lekker en vooral zo gezellig! Een dag met een gouden randje!

Eerste kerstdag vierden we bij de schoonfamilie met cadeautjes en gourmetten. Heel erg gezellig en vooral lekker gegeten! ♥

Op tweede kerstdag gingen we naar mijn ouders waar we buiten gingen barbecuen. Echt een toffe manier om kerst te vieren. En nee, het was niet heel koud met een verwarming en overkaping! 😉

Ik schreef het hierboven al, we bakten gingerbread cookies en zijn ze niet cute? Het bakken en versieren is echt een van de leukste dingen die we rondom kerst hebben gedaan #ietsmeteeuwigkindzijn

En na de kerstdagen was het weer tijd om het bloggen op te pakken. Door de griep en drukte van de feestdagen had ik even geen zin om artikeltjes uit te tikken hoewel ik wel veel inspiratie had. Op dat moment voelde het goed om het eventjes te laten en na de kerst was ik dus gelijk terug met een lading vol artikeltjes en nu ben ik weer helemaal terug in de blogflow, yay!

Zo verschenen er op de laatste dagen van het jaar een aantal leuke jaaroverzichtjes online. Heb jij ze al gelezen?

De meest verrassende boeken van 2018
Mijn favorieten boeken uit 2018
Mijn jaar in boeken
Dit was 2018 (en het was fantastisch)

Het jaar en de maand sloten we af in Antwerpen en daar hebben we een aantal hele relaxte dagen gehad. We gingen twee keer naar de bioscoop (Aquaman en Mary Poppins Returns, beide echt tof!), winkelden een beetje op de Meir en zagen het vuurwerk aan de Schelde. Binnenkort komt er nog een artikel online vol tips voor een jaarwisseling in Antwerpen.

Hoe was jouw laatste maand van het jaar?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.