Zomer 2018: Boeken waar ik naar uitkijk

De zomercatalogi van heel veel verschillende uitgeverijen liggen al een tijdje klaar om verslonden te worden. Ook aankomende zomer verschijnen er heel veel toffe pareltjes waarmee je de hopelijke zonnige maanden zeker mee kunt doorkomen. Natuurlijk zet ik de te verwachte boeken voor je op een rijtje inclusief de linkjes naar de catalogi. Kun je zelf ook nog een keertje kwijlen. ūüėȬ†

Ik heb een tijdje getwijfeld hoe ik dit artikel wilde invullen. Normaal gesproken deel ik bijna alle boeken die me een beetje aanspreken om het voor jullie zo uitgebreid en volledig mogelijk te maken, maar deze zomer verschijnen er eigenlijk helemaal niet zo extreem veel titels waar ik echt naar uitkijk. Ik twijfelde daarom om enkel die titels te delen of ook andere die wellicht interessant voor andere lezers kunnen zijn. Om het toch nog redelijk volledig te maken, maar het tevens ook heel persoonlijk te houden heb ik er een soort van combinatie van gemaakt. Hopelijk geeft het jullie alsnog heel veel titels om op je verlanglijstje op te schrijven!

Ultieme favorieten: Zomer & Keuning en Boekerij
Aankomende zomer zijn dit echt mijn favoriete uitgeverij. Bij beide uitgeverijen verschijnen er zoveel mooie pareltjes, mijn portemonnee kan dat echt niet aan, hoor! Uitgeverij Zomer & Keuning haalt de YA-serie Lux van Jennifer L. Armentrout naar Nederland en het eerste deel verschijnt volgende week al! Obsidian (29 mei) en Onyx (10 juli) staan deze zomer nog op de planning. In augustus en september kun je als NA-fan je hart ophalen, want er verschijnen heel veel pareltjes! Van Lis Lucassen verschijnt haar eerste NA bij deze uitgeverij, namelijk Grenzeloos (21 augustus). Een nieuw boek van Mia Sheridan staat ook op de planning, namelijk Alleen maar jij (14 augustus). Als laatste verschijnt net na de zomer Een tweede kans (18 september) van Jennifer L. Armentrout.

Alleen met de boeken van Boekerij kun je al een hele zomer vullen, maar ik kijk specifiek uit naar de laatste twee delen in de Eilandserie van Jackie van Laren, Springvloed en Tegenstroom (beide 6 augustus). Ook een nieuw boek van Wendy Brokers staat op mijn wishlist, namelijk Baquette met jam voor 2 (3 juli). Het boek Zeven perfecte dagen (5 juni) van Rosie Walsh ligt al bijna in de winkel en op de verschijningsdatum kun je hier ook al mijn recensie lezen. Als laatste ben ik ook heel erg benieuwd naar Wanneer kun je beginnen (4 september) van Beck Dorey-Stein, een boek dat zich afspeelt in het Witte Huis. Klinkt tof, toch?

Andere boeken die nog bij deze uitgeverijen verschijnen:

 • Yoga Girl 4: Onvoorwaardelijke overgave – Audrey Carlan (Boekerij; 18 juni)
 • Door het vuur – Sandra Brown (Boekerij; 28 juni)
 • Hallo liefde – Petra Vollinga (Boekerij; 3 juli)
 • Nog lang en gelukkig – Cathy Kelly (Boekerij; 14 augustus)
 • De misstap van de miljonair – Jessica Clare (Boekerij; 16 juli)
 • De bron 1: Het begin – Nora Roberts (Boekerij; 7 augustus)
 • Leven voor de liefde – Nicholas Sparks (Boekerij; 17 september)
 • Alles of niets – Jennifer Probst (Boekerij; 3 september)
 • Wags – Kyra Rutgers (Zomer & Keuning; 12 juni)
 • Maud: Wat te doen met de stadstuin – Anne West (Zomer & Keuning; 3 juli)

Fijne YA’s van Blossom Books en ¬†HarperCollins
Hoewel ik de laatste tijd merk dat ik een stuk minder YA lees dan voorheen zijn er nog altijd een aantal titels waar ik naar uit kijk bij Blossom Books en HarperCollins. Bij Blossom Books verschijnt morgen (!) een derde boek van Becky Albertalli, De eigenzinnigheden van Leah Burke (24 mei). Niet een boek waarvoor ik direct naar de winkel ga rennen, maar wel eentje die ik zeker wil lezen.

Bij HarperCollins verschijnt Koninginnen (10 juli)van Kendare Blake, het eerste deel in de Three dark crowns-serie. Lijkt me tof! Twee andere boeken van HarperCollins (weliswaar geen YA) waar ik ook naar uitkijk zijn Ik kan je bijna aanraken (3 juli) van Colleen Oakley en Gespleten (12 juni) van Karin Slaughter. Hoewel ik nog steeds geen boek van Karin Slaughter heb gelezen, lijkt deze me heel erg spannend!

Ook misschien leuk van deze uitgeverijen:

 • Heerstraat & rozenlaan – Carlie van Tongeren (Blossom Books; 5 juni)
 • Iko. Opstand¬†– Marissa Meyer (Blossom Books; 12 juni)
 • Een verre plek vlakbij –¬†Hayley Long (HarperCollins; 4 september)
 • Zwartkunst –¬†Claudia Gray (HarperCollins; 21 augustus)

Feelgoods van Uitgeverij Q, Kok, Xander en Fontein doen het altijd goed
Yes, ik kijk echt uit naar al die fijne feelgoods die deze zomer verschijnen! Sowieso ben ik al een gelukkig boekenmeisje met Zomer & Keuning en Boekerij, maar bij andere uitgeverijen verschijnt nog meer moois! Bij Fontein verschijnt het allerlaatste boek van Jojo Moyes dat nog op mijn verlanglijstje staat, yes! Nachtmuziek (12 juni) verschijnt al bijna. Ook kijk ik uit naar Valse hoop (7 augustus) van Clare Mackintosh en nee, dat is inderdaad geen feelgood, haha.

Bij Xander Uitgevers verschijnt een nieuwe Christina Lauren, namelijk Ik weet niet of ik van je houd (4 juli) en bij Kok verschijnt Een portret van Emily Price (12 juni),een nieuw boek van Katherine Reay. Haar eerste boek Geachte mr. Knightley vond ik fantastisch, dus mijn verwachtingen zijn hoog!

Als laatste een nieuw deel in de Rusk University-serie van Cora Carmack. Spelregels (21 augustus) is het derde deel.

Andere titels waar je misschien ook wel naar uitkijkt:

 • I¬†‚ô• Nora – Annie Robertson (Uitgeverij Q; 7 augustus)
 • Het huis op de klif –¬†Felicity Hayes-McCoy (Fontein; 28 augustus)
 • Mijn¬†zoete wraak¬†– Jane Fallon (Fontein;19 juni)
 • Terug naar Villa Rosa – Nicky Pellegrino (Fontein; 29 mei)
 • Ver van de boom – Robin Benway (Fontein; 26 juni)

Ook fijn om naar uit te kijken
Als laatste heb ik nog een half handje vol met boeken die eigenlijk nergens bij horen en die ik¬†waarschijnlijk niet heel erg snel ga lezen, maar waar ik¬†desondanks wel¬†nieuwsgierig¬†naar ben. Bij Best of YA verschijnt een nieuwe ‘koninklijke’ YA, namelijk¬†Royals¬†(5 juli) van Rachel Hawkins.

Bij Luitingh Sijthoff verschijnen herdrukken van Schijnbewegingen (21 juni) van Floortje Zwigtman. Naar die laatste serie ben ik al heel lang benieuwd en ik vind de covers zo mooi, dat ik deze nu waarschijnlijk ga aanschaffen. Ook lijkt de thriller Tik tak (29 mei) van Chris McGeorge me ook tof.

Andere titels die ook nog verschijnen:

 • Dit is allemaal waar – Lygia Day Penaflor (Young & Awesome; 13 juni)
 • Midnight Jewel – Michelle Mead¬†(Young & Awesome; 13 juni)
 • Zoek me¬†tussen de sterren –¬†Francesca Zappia (Young & Awesome; 13 juni)

Zo, dat is weer een behoorlijke lijst met prachtige titels die zo recht op je verlanglijstje kunnen! Ik weet in ieder geval wat ik ga doen deze zomer! ūüėČ

Naar welke boeken kijk jij uit deze zomer?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

3 reacties

 1. Aaaaah zoveel moois! Ik ben vooral erg benieuwd naar Obsidian en Koninginnen. Ik vroeg me al af of de Three Dark Crown-serie vertaald zou worden, maar ja dus. Wat ontzettend leuk ūüôā Mijn TBR op Goodreads is na dit artikel echt idioot groot geworden haha, maar super fijn dat je alles op een rijtje zet!

 2. *Richelle Mead

  Haha I feel you ook voor mij zit er niet veel tussen. Geeft mij dus mooi de kans om mijn TBR nog verder te tackelen ūüôā Ben wel benieuwd naar Herenstraat & Rozenlaan en naar die ene YA van Harper Collins. Weet even de titel niet meer. Ik twijfel of Lux wat voor mij is of niet. Ik heb laatst wel Het Probleem Met Voor Altijd gekocht, mijn Armentrout vuurdoop.

 3. Ik ben toch ook wel benieuwd naar Obsidian! Verder zijn de boeken die je noemt niet echt iets voor mij – misschien heb ik deze zomer eindelijk eens tijd om de ongelezen boeken in mijn kast te lezen ūüėČ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.