Het lied van mij en jou – J.D. Barrett

Een tijdje geleden ontving ik een leuk pakketje van Uitgeverij de Fontein, namelijk het boek Het lied van mij en jou. Ik was er erg benieuwd naar, dus extra leuk dat ‘ie in de bus lag! Het treinreizen was weer erg vruchtbaar, want in twee daagjes was het boek uit! Vandaag lees je mijn recensie.

Zoë werkt in een hospice, waar ze met haar harp de patiënten begeleidt, ook op hun laatste reis. Het is een baan waarin ze de vervulling vindt die in de rest van haar leven ontbreekt: ze heeft al vijf jaar een hopeloze relatie met een man die niet voor haar durft te kiezen, woont nog steeds in haar ouderlijk huis, en durft, sinds een paniekaanval op het podium, haar baan als concertharpist niet meer op te pakken.
Maar deze nieuwjaarsdag besluit ze het roer om te gooien. Terwijl haar beste vriendin (onvermoeibaar op zoek naar De Ware) en haar broer (hopeloos verliefd op iemand die zijn gevoelens niet beantwoordt) haar toejuichen vanaf de zijlijn, neemt Zoë het heft in eigen handen. Want het idee van een nieuw begin klinkt haar als muziek in de oren…

Hoewel ik er echt naar uitkeek, was ik ook een beetje bang dat het een soort Honderd stukjes van mijgevalletje zou worden. Een zeurderig personage die haar leven wil aanpakken, maar dat niet zomaar doet. Gelukkig was dat helemaal niet het geval met Het lied van mij en jou, het boek was zelfs beter dan ik had verwacht. Zoë is helemaal niet zeurderig, maar juist een lief meisje die ook wel van doorpakken weet. Ze heeft een relatie met een getrouwde man en waar dat in heel veel boeken echt irritant kan zijn, vond ik het bij Zoë eigenlijk helemaal niet zo storend. Ze liet niet zo heel gemakkelijk over zich heen lopen, maar geloofde nog steeds in de liefde.

Wat ik ook echt mooi vond is dat het verhaal niet enkel om Zoë draait. Met haar werk als harpist in een hospice krijg je ook kleine stukjes uit de levens van anderen mee en de balans tussen Zoë’s leven en de levens van de ouderen was echt heel mooi. Precies goed, eigenlijk. Juist de ‘reis’ die Zoë aflegt wordt mooi aangevuld door de kennis en ervaringen van anderen. Zij leert daar overduidelijk van en maakt haar persoonlijke groei nog mooier en echter.

Ik vond alleen het einde een beetje abrupt en afgeraffeld. Het voelde een beetje als een anticlimax, helaas. Er gebeuren op een gegeven moment behoorlijk veel dingen in Zoë’s leven en alles komt aan het einde wel mooi bij elkaar, maar ‘de knal’ miste ik een beetje. Ik had een iets spectaculairder einde verwacht (en op gehoopt). Wel vond ik de muziek die toch wel een belangrijke rol door het verhaal heen heeft alles mooi samen brengen. Als een soort lijm zorgde de muziek ervoor dat alles bij elkaar plakte, een erg toffe invalshoek!

Ik vond Het lied van mij en jou mooier dan ik had verwacht en heb echt genoten tijdens het lezen. Als je op zoek bent naar een mooie roman om binnenkort te lezen kan ik je Het lied van mij en jou echt van harte aanbevelen. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Zou jij dit boek graag willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Het lied van mij en jou ♥ Auteur: J.D. Barrett ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 298 ♥ ISBN: 9789026144523 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.