This month’s Favoritez #49 – september 2020

September is echt voorbij gevlogen! Het eerste gedeelte zaten we natuurlijk in Italië en Frankrijk, maar sinds we terug zijn is de tijd echt zo snel gegaan. We zijn weer aan het werk, deden een corona test en ik las best veel boeken. Lees je gezellig mee?

September begon dus in Italië en op de eerste dag van de maand maakten we een roadtripje door Toscane. We bezochten Siena en de prachtige Abbazia di San Galgano. Vooral die laatste is echt een prachtige plek die mij echt verrast heeft.

’s Avonds pakten we een prachtige zonsondergang mee voor ons hotel. We hebben tijdens onze reis een paar prachtige zonsondergangen gezien en deze is echt wel een favoriet!

Van Florence reden we door naar Pisa, een stad die ook ook verrast heeft. Ik zag het van te voren meer als een snelle stop om even de toren te zien (want tja, je bent in de buurt of niet), maar het is echt een heerlijke stad waar je ook prima twee dagen kunt vermaken. Veel gezellige eetgelegenheden en natuurlijk lachen om alle toeristen die de toren proberen ‘om te duwen’. Aanradertje Pisa!

Daarna stonden twee dagen Cinque Terre op de planning. Uiteraard verschijnt er later nog een uitgebreid artikel op de blog vol tips, maar we hebben echt genoten. Zo’n mooie plek! Ook Portevenere, officieel niet één van de vijf dorpjes is een must visit!

Van Cinque Terre reden we door naar Genua, een heerlijke zomerse en relaxte stad. Daar hebben we vooral gerelaxt en lekker gegeten en gedronken! O en bootjes (ehm mega jachten) bekeken.

Onze laatste stop in Italië zou eigenlijk 6 dagen in Turijn zijn waar we heerlijk zouden relaxen bij ons privézwembad, beetje wijnproeven in de regio en verder heel weinig. Helaas liep dat anders, waardoor we hier slechts één nacht hebben geslapen. Ik bespaar je de details, maar het was drama! Wel leuk, de proeverij en tour bij Martini op de laatste dag.

Onze allerlaatste stop was Straatsburg in Frankrijk en die stad heeft nu al (had het al na 1 uur) een plekje in mijn hart. Wat een sprookjesomgeving! Wij gaan sowieso (snel) weer eens terug!

Bij thuiskomst lagen drie toffe boeken op mij te wachten. Zo is thuiskomen helemaal niet erg! Van Zij die vecht en Onvergetelijk staan de recensies al online, van Winter in de kleine bakkerij kun je as. donderdag de recensie lezen!

En yes, na twee dagen thuis haalde ik snel Mango weer op. Ik had onze gekkerd wel gemist hoor! Hij moest de eerste week in zijn noodhok, omdat zijn eigen hok nog bij mijn ouders stond. Hij vond het maar niets, haha!

Het was nog een paar dagen heerlijk weer, dus die hebben we grotendeels buiten doorgebracht. Vooral omdat we nog wat dagen vrij waren, dus die laatste zonnige dagen waren helemaal geen straf.

En natuurlijk ijsjes met Mango!

Om nog een beetje de vakantiemodus vast te houden gingen we een ochtendje naar Zwolle. Achteraf was het een beetje te warm en we waren vrij snel weer thuis, maar we hebben wel heerlijk gebruncht bij een toffe plek: Bij hartje Zwolle. Daar gaan we sowieso nog een keer heen!

Waar ik tijdens onze vakantie ‘slechts’ vier boeken heb gelezen, zat ik bij thuiskomst vrijwel gelijk in een mega leesflow. Mijn #leesuiteigenkast maand ging ik heel goed en ik heb een aantal toffe boeken verslonden. Heel fijn!

Een van de dingen die ik al tijden zelf wilde maken was een vruchtenslof. Bij thuiskomst stond er een bakmix van Koopmans op mij te wachten dus die probeerde ik gelijk uit! Hij was lekker, maar niet mega. Ik wil ‘m nu ook graag een keer helemaal zelf maken (dus zonder pakje).

En toen moesten we weer aan het werk. Gelukkig had ik een hele fijne manier van opstarten. Ik werkte namelijk enkel de donderdag en had daarna weer weekend. Fijn om weer even bij te praten en mail weg te werken. Die week erna kon ik weer op normale wijze aan het werk!

Home made plakken koekjes haha! Deze te lekkere chocolate cookies waren een beetje uitgelopen, maar smaakten zo goed! Voor herhaling vatbaar! Het recept komt uit de Bakbijbel van Rutger Bakt.

Keertje ontbijten met koffie en een koekje in bed? Moet kunnen toch?

En toen stond ik in de rij voor de coronatest. We hadden allebei in het weekend lichte klachten gekregen, maar hadden best veel plannen voor die week. De meeste plannen hebben we afgezegd en hebben allebei een afsprak gemaakt bij de testlocatie in Deventer. Hoewel we lichte klachten hadden, wilden we het zekere voor het onzekere nemen, zodat we niemand zouden besmetten. Gelukkig bleek bij ons allebei de test negatief!

Bubbels op woensdag! We hadden op woensdag veel te vieren, dus we trokken een fles bubbels op! Proost! En we keken de film Enola Holmes op Netflix, wat een topper!

Ik ging weer naar de bibliotheek om vier boeken in te leveren en ik ging weer naar huis met drie nieuwe boeken. Echter kwam ik er bij thuiskomst achter dat ik een Duitse editie van Frida Kahlo had gereserveerd (#facepalm). Die ging ik ongelezen weer terug, dat snap je.

Aangezien onze test allebei negatief was gingen we even naar de stad om wat dingetjes te halen en gingen een broodje eten bij de Broodbode in de Deventer, toch wel een van onze favoriete plekken.

Tijd voor taart! Een tijdje geleden maakte ik deze te lekkere witte chocolade kwarktaart met passievrucht en hij viel zo goed in de smaak dat ik ‘m gewoon nog een keer maakte. Helaas wel de laatste van het seizoen, van de passievruchten zijn bijna niet meer te krijgen, jammer.

En dat was september alweer! Met de nieuwe maatregelen verwacht ik niet dat oktober heel spectaculair gaat worden, maar we gaan het zien! Fijne nieuwe maand!

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.