Omkijken naar morgen – Wendy Brokers

Yes, er ligt weer een nieuw boek van Wendy Brokers in de winkels! Ik las Omkijken naar morgen al eerder als manuscript (en toen ‘ie ook nog een stuk dikker was, haha), maar ik dook ook gelijk in het echte exemplaar toen deze op de mat viel. Vandaag lees je mijn recensie, maar geloof me nu al: deze wil je lezen!

Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Well people, Wendy did it again! Wederom heeft Wendy een prachtige roman neergezet met een rauw randje en die misschien nog wel beter is dan de voorgangers Baguette met jam voor twee en Leven met een leugen. Op het gebied van heftige en zware onderwerpen heeft Wendy zichzelf echt overtroffen, want Omkijken naar morgenis gevuld met emoties en traumatische ervaringen, maar tegelijkertijd wordt het geen enkel moment echt heel zwaar. Die balans is ontzettend goed en maakt dit boek echt een must read.

Wat Wendy ook als de beste kan is de meest realistische personages op papier zetten. Dat zagen we natuurlijk in de (los te lezen) voorgangers, maar ook Femke, Gus en Maren zijn heerlijke, echte personages die zo van de pagina’s kunnen stappen. Misschien zijn de dialogen soms wel heel erg perfect, maar kom op, wie wil nou niet zo’n vent als Gus? Where can I find myself one? Gus is echt een rots in de branding voor Femke en de opbouw en groei van die relatie is zo mooi!

Ik vind het best lastig om een recensie over dit boek te schrijven, juist omdat het zo goed is. Wendy heeft een hele uitgebreide en een soort van nette schrijfstijl die het verhaal echt recht doet. Het is een beetje moeilijk te omschrijven en eigenlijk zou je dit gewoon zelf moeten ervaren. Het kan niet anders dan dat Wendy met haar personages en de gebeurtenissen een plekje in je hart krijgt. See for yourself en kom dan lekker terug om te kletsen, deal?

O, yes, wat was Omkijken naar morgen weer fantastisch. Ook al kende ik het verhaal grotendeels al, ik denk dat de geredigeerde versie nog harder bij me binnenkwam. Fans van Wendy Brokers (voor de mensen die het boek nog niet in huis hebben) kunnen hun hart weer ophalen en als je nog geen kennis hebt gemaakt met deze auteur, waar wacht je nog op?

Welk boek is jouw favoriet van Wendy Brokers?

Liefs,
Marleen

PS Heb je de filmpjes van Wendy en mij in de achtertuin al gezien, ter ere van de verschijning van dit boek?

Titel: Omkijken naar morgen ♥ Auteur: Wendy Brokers ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 444 ♥ ISBN: 9789022588109 ♥ Waardering: *****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij!

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Ik schaam me een beetje, Marleen, maar ik heb nog nooit wat van Wendy gelezen… Maar al haar boeken staan op mijn TBR als dat iets goed maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.