This month’s Favoritez #50 – Oktober 2020

Als ik zo terugblik op oktober was het een vrij saaie maand. Door de nieuwe maatregelen deed het me erg denken aan maart en april eerder dit jaar. On the bright side, wel heel veel tijd om te lezen haha! Vandaag blik ik terug op oktober, kijk je mee?

Begin oktober reed ik naar Haarlem voor een heerlijk dagje met lieve Janneke. Aangezien we best ver van elkaar weg wonen én door corona was het alweer een tijdje geleden dat we elkaar hadden gezien, maar dat hebben we goed ingehaald! We aten taartjes bij een toffe hotspots in Haarlem, wandelden even door de stad (voordat het echt druk werd), gingen lunchen bij Stach in Overveen en uiteindelijk belanden we bij boekwinkel Stevens in Hoofddorp! Wat een heerlijke dag, tot snel lieve Janneke!

Vorige maand bakte ik te lekkere koekjes uit de bakbijbel van Rutger Bakt en die vielen zo in de smaak dat ik op een regenachtige zondag een nieuwe batch maakte. Jum!

4 oktober was het natuurlijk dierendag en lieve Mango kreeg een extra snoepje, haha! Voor Mango is het (zeker met thuiswerken) elke dag wel een feestje, dus we deden niet iets speciaals. Wel een extra knuffel, natuurlijk!

In samenwerking met Fotofabriek mocht ik een fotoalbum maken. Ik maakte een album van onze roadtrip door Zwitserland, Italië en Frankrijk en begin oktober kwam het boekje binnen. Ik vind ‘m erg tof geworden en ben er heel blij mee! In mijn artikel over het fotoboek lees je mijn ervaring!

Borrelen om te vieren dat het weekend op donderdag is begonnen, heerlijk!

Lieve Laure heeft in september een dochter gekregen en daar gingen we heen! Lau vroeg om een zelfgemaakte taart, dus we doken de keuken in voor een no bake kinder cheesecake uit het Cheesecake boek van OhMyFoodness en hij viel in de smaak! Daarnaast was het zo gezellig om elkaar weer te zien en bij te kletsen! En Jools is zo’n mooi meisje! #verliefd

Koffie pitstop onderweg! <3

We hadden al een cheesecake gemaakt, maar later het weekend dook ik nogmaals de keuken in voor blondies. Ze waren zo goed gelukt! Jum!

Konijnenhok schoonmaken met Mango haha! Hij moest even controleren of het allemaal wel goed gaat!

Papa en mama kwamen eten dus we probeerden iets nieuws. We maakten voor de eerste keer een tray bake (het was heel lekker knus onder die steen, haha) en die is zeker voor herhaling vatbaar! Wel met een iets aangepast recept, maar jum!

Ik werd enorm verrast door lieve Janneke met een heel leuk kaartje! <3

Door de nieuwe maatregelen besloten we twee weken in een soort van quarantaine te gaan. We gingen nergens heen en kregen ook geen visite, dus het werden vooral weekenden waarin ik heel veel las haha! Ook niet verkeerd, hoor!

Nacho’s tijdens World Nacho Day, en niet eens gepland, haha!

Mango bietst te veel snoepjes dus die hebben we een beetje op dieet gezet. Maar als hij in de tuin loopt en ons in de keuken ziet (of hoort dat we naar beneden komen haha) zit ie al in de vensterbank heel zielig te kijken. Mijn konijnenmamahart breekt, hoor!

Daarom mocht Mango af en toe ook eventjes binnenspelen. Ik ben veel te makkelijk over te halen met die zielige konijnenoogjes haha

Ik heb een nieuwe laptopstandaard besteld (na 7,5 maand thuiswerken haha) en ik wil nu al niet meer terug! Het werkt echt een stuk fijner!

Popcorn op vrijdagavond! Wij zijn helemaal fan van The Masked Singer, dus een gezellig avondje met bubbels en popcorn, it is!

Een nieuw weekend met zelf opgelegde quarantaine, dus lekker veel lezen! Helaas heb ik een paar boeken gelezen die ik vond tegenvallen, maar daarna volgden gelukkig een aantal hele toffe titels!

Na bijna drie weken nergens te zijn geweest besloten we eind oktober naar mijn ouders te gaan. Papa was jarig, dus we hebben gezellig met z’n vieren gegeten!

En dat was oktober! Best een saaie maand, vind je niet? Ik verwacht dat november niet heel veel beter gaat worden, maar we gaan het zien! Ik wil in ieder geval proberen om mee te doen aan NaNoWriMo en ik ben jarig deze maand, dus vast nog wel wat leuke dingetjes op de planning!

Hoe was jouw maand?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.