This months’ Favoritez #42 – Februari 2020

Ben ik de enige of was februari een beetje een rare maand? Met al die stormen die ze allerlei namen gaven, behoorlijke drukke dagen, maar ook weekenden zonder plannen? Ik weet niet hoe ik terug moet blikken op februari, maar gelukkig hebben we foto’s, haha! Ik blik vandaag terug op een gekke februari, kijk je gezellig mee?

Februari begon in ieder geval goed met een overheerlijke taart. Het was voor ons de eerste keer dat we een stapeltaart maakten en ik koos gelijk een behoorlijk lastig recept, haha. Ik haalde een recept van Pinterest en hoewel er iets teveel frambozen in het beslag zaten en het glazuur niet helemaal was zoals ‘ie zou moeten was ‘ie echt superlekker. Machtig, maar o zo lekker!

We namen stukjes taart mee naar mijn ouders waar we Wie is de mol? gingen kijken en ik kon het niet laten om even met de babykonijntjes te knuffelen. Zulke schatjes!

Het was alweer veel te lang geleden dat ik had afgesproken met lieve Janneke en we besloten een spontane date te plannen in Amsterdam. We aten een pizza bij de Pizzabakkers en kletsten weer gezellig bij. En gelijk maakten we nieuwe plannen voor nieuwe dates zodat er niet zo lang tussen meetings zit, haha!

De feelgoodafdeling bij Stumpel in Almere is zo fijn! Zoveel mooie boeken die ik nog graag wil lezen en kopen! Het blijft lastig om in de pauze met lege handen naar buiten te gaan!

Nog een spontane koffiedate, maar dan met mama! We besloten op een vrijdagochtend even Deventer in te gaan. Kort rondje over de markt, paar boodschapjes halen en even koffie drinken met iets lekkers bij Brownies & Downies. Gezellig! ♥

Waar ik in januari niet al te veel las, was februari een veel betere maand. Met 17 gelezen boeken een stuk beter dan januari (met 12 gelezen boeken) en ik las ook een aantal toffe titels. Helaas was geen enkele een toppertje van 5 sterren, maar China Rich Girlfriend en Inappropriate van Vi Keeland kwamen in de buurt met allebei 4,5 sterren.

Zelf vierde ik dit jaar geen Valentijnsdag, maar ik vierde het wel een beetje met jullie! In samenwerking met Boekerij mocht ik een exemplaar weggegeven van Begin Again. De winactie liep tot gisteren en er zijn superveel leuke reacties opgekomen. Vandaag kies ik de winnaar, dus houd je mailbox in de gaten!

Zie meneer eens zitten…

Oefening baart kunst en dat geldt zeker voor het maken van macarons. Ik had het hele weekend al zin om te bakken en ik besloot weer de keuken in te duiken om macarons te perfectioneren. De kleur was niet echt heel smakelijk en ze waren net iets te lang gebakken, maar ach, ze smaakten prima! 😉

Lunch op vrijdag met de leukste! Vin en ik zijn allebei op vrijdag altijd vrij en we besloten lekker te gaan lunchen in de stad. We gingen zitten bij St. Tropez en ik vond het niet perse een aanrader. De bediening was niet perse slecht, maar ook niet heel vriendelijk en het zat niet heel gezellig. Ook heb ik wel eens lekkerdere clubsandwiches gehad. Niet perse een aanrader als je op zoek bent naar een lunchspot in Deventer.

Lieve Mango kwam even nieuwsgierig kijken en een stukje brood bietsen. Ik kan niet wachten tot het weer mooier weer wordt zodat ‘ie nog vaker kan buitenspelen en het raam lekker open kan staan.

Dit zijn denk ik de mooiste gebakjes die we so far hebben gemaakt. Het zijn mini aardbeien bavarois vlaaitjes. Ik geef wel toe, ze zien er mooier uit dan dat ze smaakten. Ze waren niet perse vies, maar ze hadden wat zoeter gemogen en de bodem was een beetje flauw #gewooneerlijkzijn. Wel kunnen we met bovenstaande vormen en recepten veel uitproberen, dus we gaan zeker binnenkort nog een keer zoiets maken.

Op 20 februari waren we precies 9 jaar samen en we gingen gezellig uiteten bij El Popo in Deventer. Ik hou zo van Mexicaans eten dus dit was een perfecte plek om ons jubileum te vieren. Lekker eten, het beste gezelschap en cocktails om te proosten! Love it!

Op het werk heb ik het de laatste tijd een stuk drukker en dan is het weekend altijd enorm fijn om een beetje bij te komen. Tijd om te bloggen (want daar heb ik helaas ‘s avonds weinig tijd en zin voor), veel lezen en hopelijk een beetje schrijven!

Vorig weekend was het eigenlijk de bedoeling om een rustig weekend te hebben, maar dat liep een beetje in het water toen we spontaan de slaapkamer besloten te verbouwen. Ik wilde graag een plekje in de slaapkamer waar ik kan schrijven en bloggen als Vin studeert in ons kantoor. Daarom gingen we naar Ikea waar we een stoel uitzochten en tegelijk een lunch meepakten. Yum!

En naast de Ikea en een mini make-over van de slaapkamer, stond vorig weekend ook in het teken van visite. We gingen gezellig langs bij oma, gingen even lunchen bij mijn ouders en dronken een kopje thee bij mijn schoonouders. Erg gezellig, maar niet echt bevorderlijk voor een rustig weekend, haha! 😉

Maar ondanks de drukte heb ik nu wel een tof plekje in onze slaapkamer! We kochten dus een nieuwe stoel bij Ikea, gooiden de grote kast (zie hier de foto’s hoe het eerst was) uit de kamer en kochten een klein kastje voor wat leuke dingetjes en voor kop thee of koffie. Ook hingen we de TV op aan de muur. Zo fijn plekje! Ik typ dit artikel zelfs in die fijne stoel! ♥ Hou vind jij het geworden?

Hebben we op zaterdagavond laat nog pavlova’s gemaakt omdat we daar de hele week al allebei zin in hadden? Misschien. Waren ze lekker? Absoluut! Echt een van onze favoriete desserts!

Ik was al een tijdje niet meer bij de tandarts geweest en daarom moest ik helaas twee keer in één week. Ik had twee gaatjes die ze in twee keer moesten vullen en hoewel ik geen hekel heb aan de tandarts, was het geen pretje!

Yes, eind februari stond ook onze eerste tripje van 2020 op de planning. We gingen voor 3 dagen naar Lille, maar helaas hebben we heel veel pech gehad met het weer. Het heeft bijna continu geregend waardoor het allemaal een beetje in het water viel. Lille is een heerlijke, kleine stad, perfect voor een paar dagen, maar wel echt een openlucht stad. We zijn daarom van plan om zeker nog een keer terug te gaan, als het mooi weer is. We hebben in ieder geval goed gewinkeld, taartjes gegeten en gewoon even lekker weggeweest. Heel erg fijn!

Als ik zo terugkijk was februari een leuke maand, maar ik kan het gevoel ook niet helemaal afschudden dat het een beetje gekke maand was, haha. Hoe vond jij februari?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.