Bestemming geluk – Aline van Wijnen

De cover is een plaatje en de flaptekst klonk enorm tof. Daarnaast zou Bestemming geluk voor mij het eerste boek van Aline van Wijnen worden. Je begrijpt dat ik dan ook graag een exemplaar van het boek zou willen ontvangen. Na een werkdag had ik zin om even lekker in een boek te duiken en met Bestemming geluk dook ik op bank. Je leest vandaag wat ik ervan vind!

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.
Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.
Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Zoals ik hierboven al schreef, Bestemming geluk is mijn eerste boek van deze auteur. Een eerste kennismaking met een fijne, vlotte schrijfstijl. Ondanks dat boek zo’n 300 pagina’s telt, had ik ‘m binnen een paar uurtjes uit en bijna in één zit (maar een mens moet eten). Met relatief korte zinnen en een bepaalde speelsheid is het een boek waar je zo doorheen vliegt. Ook vond ik de dialogen fijn om te lezen. Af en toe kwamen ze een beetje gemaakt over, maar over algemeen maakten de dialogen het verhaal wel een stuk levendiger. 

Echter heb ik ook wel wat minpuntjes. Zo vond ik de relatie tussen Alex en Melanie compleet niet echt overkomen. Het kwam helemaal niet over en dat vond ik zo jammer! Ik denk dat zij een hele leuke love interest zouden zijn, maar ik voelde ‘m gewoon niet. Zonde! Ook vond ik de personages eromheen geen toegevoegde waarde hebben, ze zorgden zelfs voor irritatie tijdens het lezen. Zo vond ik ‘beste vriendin’ Olivia een verschrikkelijk, egoïstisch kreng die ik af en toe wel kon slaan met haar eigen boek. Bah! 

Naast de personages had ik ook behoorlijk moeite met de sfeer en de toon. Ik had tijdens het lezen grote twijfels of de auteur zelf nu bepaalde vooroordelen had of dat ze het personage zo sterk op papier had gezegd. De arrogantie, vanzelfsprekendheid en laatdunkendheid van de personages (Melanie, maar ook andere bijpersonages) spatte gewoon van het papier af en ging soms tot in het gaatje. Dat zorgde er tegelijk voor dat je weinig sympathie kunt opbrengen voor bepaalde personages. Nu is dat echt helemaal niet erg tijdens het lezen, maar je moet uiteindelijk toch van de personages gaan houden om er een goed gevoel aan over te houden en dat deed ik hierdoor niet. Er werd niet echt een les geleerd, de sfeer bleef denigrerend. Jammer!

Zoals je kunt lezen heb ik een beetje gemixte gevoelens over het boek. Aan de ene kant vond ik het een verhaal met fijne schrijfstijl waar ik mezelf even in kon verliezen, maar tegelijkertijd had ik ook net iets teveel irritaties waardoor ik ongestoord kon genieten. Het was ‘m net niet helemaal voor mij.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Bestemming geluk ♥ Auteur: Aline van Wijnen ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 303 ♥ ISBN: 9789022585900 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.