Stuk van jou – Susan van Eyck

Vorig jaar las ik het debuut van Susan van Eyck, Mijn beeld van jou. Een emotionele rollercoaster en een ijzersterk debuut. Je kan je voorstellen dat ik dan ook heel erg uitkeek naar het vervolg, Stuk van jou. Ik mocht het boek ontvangen als recensie-exemplaar en vandaag lees je of dit boek ook zo’n fijnerd vond!

Emma is 33 en voelt dat haar leven stilstaat. Sinds het overlijden van haar grote liefde Boris, twee jaar eerder, merkt ze dat ze het verleden niet los kan laten. Gelukkig heeft ze steun van Alice, haar beste vriendin, en van Wout, die Boris’ beste vriend was.

Maar tussen Emma en Wout groeit al snel meer dan alleen vriendschap, en daar heeft Emma het enorm moeilijk mee – het voelt alsof ze Boris verraadt. Kan Emma leren loslaten en een nieuwe weg inslaan?

Waar in het vorige deel natuurlijk de relatie tussen Boris en Emma in het middelpunt staat, is Boris natuurlijk weggevallen. Ik had verwacht dat ik er een beetje moeite zou hebben, maar ik vond de relatie tussen Wout en Emma echt superfijn. Het is heel relaxed en ze gaan op een mooie manier met elkaar om, zonder Boris echt te vergeten. Sowieso is Wout echt een relaxte gast, wel een van mijn favoriete personages!

Reken maar van yes. Bij een zweefteef waar Jomanda nog een puntje aan kan zuigen. Wat een kneuzenvertoning was dat.

Wel vond ik het onbegrip van de mensen om Emma heen een beetje irritant. Het zat heel goed in elkaar, maar ik denk dat de uitwerking hier wel wat beter had gekund. Ik vond het wel heel erg mooi hoe de manier waarop Emma met het verlies omgaat en hoe zij langzaam door probeert te gaan op papier staat. Tenminste alleen in deel één.

Het boek is opgedeeld in drie delen, maar ik had best veel moeite met deel 2 en 3. Het tweede deel snapte ik sowieso niet zo heel erg goed. Het voegde voor mij echt niets toe en paste ook helemaal niet bij het verhaal. Begrijp me niet verkeerd, het eerste deel zit echt heel erg goed in elkaar, maar daarna zakte het allemaal een beetje in. Ik wil niet teveel spoilen en het kan een beetje vaag zijn (sorry!), maar de situatie rondom Emma was heel vaag en irritant. Je leest dat deel van het verhaal vanuit Boris. Emma leek opeens een heel ander persoon (wat op zich normaal is, want iedereen kijkt natuurlijk op een andere wijze naar anderen), maar het miste wat uitwerking. Heel erg jammer en daarom sloot ik het boek met niet zo’n heel positief gevoel dicht.

Waar ik Mijn beeld van jou echt fantastisch vond, viel Stuk van jou een beetje tegen. Het eerste deel was precies zoals ik gehoopt had, maar daarna zakte het compleet in. Zo jammer! Desondanks ben ik wel echt fan van Susans schrijfstijl, dus ik ga sowieso haar volgende boek(en) lezen!

Heb jij al kennisgemaakt met de schrijfstijl van Susan van Eyck?

Liefs,
Marleen

Titel: Stuk van jou ♥ Auteur: Susan van Eyck ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 302 ♥ ISBN: 9789026147845 ♥ Waardering: ***
Ik heb dit boek als recensie-exemplaar mogen ontvangen, dankjewel de Fontein!

 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

  1. Wat jammer dat dit boek je toch wat tegenviel! Ik heb het eerste boek gelezen en was daar enthousiast over (maar nog niet helemaal overtuigd door de onrealistische snelheid), dus erg benieuwd wat ik hiervan ga vinden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.