Rule of the Aurora King – Nisha J. Tuli

Yes, het vervolg op het toffe Trial of the Sun Queen is verschenen én ik mag mee aan de blogtour van dit tweede deel. Zoals je in mijn recensie van het eerste deel kon lezen was ik fan, dus ik kon niet wachten om in het volgende deel te duiken. Vandaag lees je wat ik ervan vind! 

Lor wordt meegenomen door Nadir, de Auroraprins, en bevrijd van de Zonnekoning. Nadir is geïntrigeerd door haar: wie is deze eigenzinnige dame en welk geheim houdt ze achter? Maar Lor is niet van plan haar geheim prijs te geven, ook al voelt ze zijn aantrekkingskracht. Ze wil haar familie terugvinden én uit handen blijven van de Zonnekoning. Er zit maar één ding op: samenwerken met de Auroraprins en niet voor zijn charmes vallen. Zeker niet nu de toekomst van Ouranos aan een zijden draadje hangt…

Net als het eerste deel vloog ik door Rule of the Aurora King. Het was gewoon niet weg te leggen en ik heb het boek (van ruim 500 pagina’s) in één dag uitgelezen! Ik moest gewoon weten hoe het verder ging. De schrijfstijl is zo bizar vlot en spannend, dit boek (deze serie) is gewoon niet weg te leggen. Ook in dit deel gebeurt er gedurende het hele boek zoveel dat je maar pagina’s om blijft slaan. In de wereld van fantasy en romantasy (want ik vind echt dat dit boek daar in thuis hoort) is er natuurlijk al het nodige geschreven. Zo zie je best wat dingetjes terug van andere populaire boeken, maar toch blijft deze serie origineel. Ergens deed het verloop van deze serie me een beetje denken aan Hof van doorns en rozen van Sarah J Maas, maar dan wel met een eigen én originele twist.

Hallo, ik wil meer fantasy met lekker veel spice. De auteur heeft lekker veel spice toegevoegd, maar gelukkig wel goed gedoseerd. Er zitten bepaalde trigger warnings in het boek, maar gelukkig benoemt de auteur deze vooraan in het boek. Ik vond de spice in het eerste deel soms een beetje plat, en dat was in dit deel ook wel een beetje het geval, maar gelukkig wel een stuk minder. Ja, Nadir is een lekkere dirty talker, maar dat past wel bij zijn personage, waardoor het ‘platte’ wat minder storend is. De chemie tussen die twee was om op te vragen, en enemies to (kind of) lovers well done! Ik ben heel benieuwd hoe de auteur deze relatie verder nog gaat uitwerken.

Maar niet alleen de spice is goed neergezet. De hele wereld van Ouranos zit heel goed in elkaar. Met de afwisseling tussen het heden en verleden krijg je een perfect kijkje in de keuken én leer je meer, zonder dat het langdradig wordt omdat bijvoorbeeld personages een geschiedenislesje krijgen. Het einde is wederom enorm frustrerend, want je MOET gewoon doorlezen in het volgende deel. Helaas moeten we nog eventjes wachten, want het derde deel verschijnt in november. Ik kan in ieder geval niet wachten en kijk halsreikend uit naar meer avonturen van Lor, Nadir en de rest. GIVE ME MORE!

Heb jij deze serie al aan je TBR toegevoegd? Nee? DOEN!

Liefs,
Marleen

Titel: Rule of the Aurora King ♥ Auteur: Nisha J. Tuli ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 544 ♥ ISBN: 9789026171963 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar en als onderdeel van de blogtour, dankjewel de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.