Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht – Sophie Irwin

Kostuumdrama’s? I LOVE THEM! Ik ben helemaal verslaafd aan de boeken van Bridgerton, maar elke andere (vertaalde) romance die ik te pakken kan krijgen, moet ik gewoon lezen. Niet zo gek dus, dat Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht direct op mijn TBR belandde! Vandaag lees je mijn recensie.

Engeland, 1818. Als Kitty Talbot drie maanden voor haar bruiloft aan de kant wordt gezet, ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Zonder een fortuin om de schulden van haar overleden, gokverslaafde vader af te betalen, zullen Kitty en haar zusjes financieel geruïneerd zijn.

Maar Kitty is strijdlustig, dus binnen twee weken verlaat ze het platteland en is ze op weg naar misschien wel het gevaarlijkste slagveld van Engeland, de Londense society. Het doel is simpel: vind binnen drie maanden een zeer vermogende vrijgezel die de Talbots kan redden van de armoede.

Hoewel Kitty bepaald niet getalenteerd of verfijnd is, is ze vastberaden om voor haar zussen een fortuin binnen te halen. Ze is genadeloos en manipulatief, en weet dat ze risico zal moeten nemen. Wie ze echter niet voorzien heeft, is Lord Radcliffe. Hij is de oudere broer van de fantastisch rijke Archibald de Lacy en ziet Kitty voor wat ze is: een zelfzuchtige fortuinzoeker. Hij wil haar plannen koste wat het kost in de war schoppen. Maar langzaam komt hij erachter dat Kitty misschien wel minder onuitstaanbaar is dan hij dacht.

O en deze was leuk! Echt een heerlijk debuut. Ik moet zeggen, in het begin moest ik even wennen aan Kitty. Ze is absoluut een origineel karakter, maar tegelijk wel iemand waar je langzaam warm voor loopt. Ze wijkt niet af van haar doel, weet precies wat ze wil en gaat daarvoor best wel over lijken. Het is heel erg knap dat de auteur Kitty zo heeft weten neer te zetten, dat het heel erg makkelijk is om een grote hekel aan haar te hebben, maar dat je haar eigenlijk ook niet anders dan in je hart kan sluiten.

Nadat ik een beetje was warm gelopen voor Kitty, zat ik helemaal in het boek. Het was moeilijk weg te leggen en ik snap helemaal dat de vergelijking met Bridgerton is gelegd. Dit boek is al net zo verslavend en door het originele element van Kitty, is het ook nog eens boek dat je eigenlijk niet mag missen als je Bridgerton tof vindt. Wel zit in dit verhaal minder spice dan in de boeken van Julia Quinn, maar dat maakt dit verhaal echt niet minder tof.

Ik ben compleet verliefd geworden op het gekibbel tussen Radcliffe en Kitty. Perfecte dialogen en ze zijn zo heerlijk aan elkaar gewaagd. Wel vond ik de romantische chemie niet echt van de pagina’s spatten. Daardoor vond ik het einde ook een beetje abrupt, ondanks dat je natuurlijk precies weet hoe het gaat eindigen. Als de chemie tussen Radcliffe en Kitty nog beter op papier had gestaan was dit echt een van mijn favorieten van dit jaar geworden, denk ik!

Dikke aanrader, dit debuut van Sophie Irwin! Heb je genoten van Bridgerton? Dan moet je dit boek absoluut lezen! Perfect voor deze zomer (en eigenlijk alle andere seizoenen). Dus, lezen!

Lees jij graag dit soort boeken?

Liefs,
Marleen

Titel: Lady Kitty’s fortuinlijke zoektocht ♥ Auteur: Sophie Irwin ♥ Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 336 ♥ ISBN: 9789022596470 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Boekerij! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.