Aristoteles en dante duiken in de wateren van de wereld – Benjamin Alire Sáenz

Eind december kreeg ik Aristoteles en Dante duiken in de wateren van de wereld (behoorlijke mond vol, hè?). Hoewel ik er enorm naar uitkeek, duurde het toch een paar maanden voordat ik het boek oppakte. Maar vorige maand was het eindelijk zo ver en ik vertel je vandaag wat ik van dit boek vind!

Aristoteles was altijd onzichtbaar. Stil en onopvallend. Hij liet niemand zien wie hij echt was. Totdat hij verliefd werd op Dante en er iets in hem openbrak. Sindsdien sluit hij nieuwe vriendschappen, komt hij voor zichzelf en anderen op en laat hij zijn stem horen. En altijd is daar Dante; dromerige, grappige Dante.

De jongens zijn vastberaden om hun eigen weg te vinden in een wereld die hen niet begrijpt. Maar dat kan alleen als ze hun hart openstellen voor wie ze zelf zijn.

Zoals je in mijn recensie van het eerste deel al kon lezen, was ik enorm fan van dat boek. Maar ondanks dat ik in 2019 enorm genoot van dit boek, kon ik me er heel weinig van herinneren. Echter zat ik er vanaf de eerste pagina direct weer in. Ik wist niet precies waar het verhaal van Ari & Dante was geëindigd, maar ik werd gelijk weer in hun prachtige, maar hartverscheurende wereld getrokken. Ik zat zelfs als voor pagina 40 bijna te huilen in de trein.

Alles aan dit boek is mooi. De dialogen zijn levensecht, prachtig neergepend en je wilt ze steeds maar weer opnieuw en opnieuw lezen. Sommige boeken zijn simpelweg gewoon prachtig en dit verhaal is er zo’n eentje. Ook in dit boek gebeurt er niet enorm veel, maar toch is geen enkel woord te veel. Met bijna 500 pagina’s is dat zo ontzettend knap. Elk woord is zorgvuldig gekozen en ik begrijp helemaal dat de auteur hier vijf jaar over heeft gedaan. In elk hoofdstuk staat wel een prachtige quote die je wilt opschrijven. Uiteindelijk heb ik het enkel bij deze quote gehouden:

Mensen zijn net landen, en ik, Gina en je vriend Dante, we zijn allemaal landen – en misschien heb jij Dante nu een visum gegeven, maar dat is maar één iemand. En één iemand is niet genoeg. Als je vrienden hebt kun je reizen. Gina en ik hebben je zo vaak een visum aangeboden om onze landen te bezoeken. Wanneer geef jij ons een visum? We willen je heel graag opzoeken. We willen heel graag dat jij ons laat zien hoe jouw bijzondere land eruitziet.

Het tweede boek van Ari & Dante is – net als het eerste boek – zoveel meer dan slechts een verhaal over twee (prachtige) jongens. Het is een spiegel voor jezelf, het is een bundel vol belangrijke levenslessen en het is een manier om even de wereld om je heen te vergeten, zonder dat je de realiteit verliest. Precies zoals een boek hoort te zijn. Het is qua schrijfstijl en woorden een van de mooiste boeken die in mijn kast staat. Zonder twijfel.

Dit boek brak me, heelde me, omarmde me en zorgde voor zoveel liefde voor alle personages. Het is een van de ontroerendste verhalen die ik de laatste heb gelezen. Geloof me, dit boek heb je gewoon nodig in je leven. Wie je ook bent.

Heb jij al een boek van Benjamin Alire Sáenz gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Aristoteles en dante duiken in de wateren van de wereld ♥ Auteur: Benjamin Alire Sáenz ♥ Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 491 ♥ ISBN: 9789463493178 ♥ Waardering: ****,5

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.