Neem mij mee – Sarra Manning

Een fijne feelgood is altijd een goed idee, toch? Toen ik de flaptekst van Neem mij mee in de voorjaarscatalogus van Uitgeverij de Fontein las, beloofde het een heerlijke feelgood te worden. Ik las het boek vorige week en je leest vandaag mijn recensie!

Margot en Will ontmoeten elkaar bij het plaatselijke asiel, waar ze dankzij een reeks misverstanden allebei dezelfde hond komen adopteren: de schuwe maar lieve Blossom. Geen van beiden willen ze de adoptie opgeven, dus ze besluiten de hond te delen. Hoewel ze allebei dol zijn op Blossom, kunnen ze elkaar niet úítstaan, en dat maken ze elkaar duidelijk ook – tot ze ontdekken dat Blossom er alleen maar onrustiger van wordt. Voor hun hond doen ze alles, zélfs netjes met elkaar omgaan – en wanneer ze ophouden continu op elkaar te vitten, ontdekken ze al snel dat er ook heel veel wél leuk is aan de ander…

Ik schreef het hierboven al, een fijne feelgood is altijd een goed idee en dit boek is simpelweg gewoon fijn. Het is een heel vermakelijk verhaal waar je echt een paar uurtjes leesplezier mee zult beleven. De sfeer zit er lekker in, er gebeuren grappige dingen en de personages zijn goed uitgewerkt. Eigenlijk precies zoals een fijne roman hoort te zijn. Ik vond het daarnaast heel leuk om te lezen dat bepaalde bijpersonages ook goed uitgewerkt werden en een wat groter podium hebben gekregen.

Oké, misschien zijn de personages een beetje over de top en uitvergroot. Ze zijn redelijk cliché, maar het werkt wel. Sommige karaktereigenschappen en maniertjes die juist een beetje als een cliché werden neergezet, zorgden juist voor meer hilariteit. En een hond als hoofdpersoon maken is natuurlijk ook erg leuk gedaan. Wellicht zorgt het ervoor dat dit boek niet helemaal geschikt is voor echte kattenmensen, maar het zorgt absoluut voor grappige momenten.

Wat kan je verder nog schrijven over een gewoon lief, fijn en vermakelijk verhaal? Dit is wat je zoekt in een feelgood. Wel vind ik het meer een boek voor in de winter. Het verhaal speelt zich grotendeels af in winters London, dus ik zou eerder met dit boek in de herfst of winter op de bank kruipen, dan in de zomer in de tuin, maar verder is dit een aanrader.

Yes, een heerlijk, vermakelijk boek. Wat wil je nog meer?

Zou jij dit boek willen lezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Neem mij mee ♥ Auteur: Sarra Manning ♥ Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789026156601 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek als digitaal recensie-exemplaar gekregen, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.