Was je maar van mij – Mhairi McFarlane

Ongeveer anderhalf jaar geleden kocht ik in London Don’t You Forget About Me, mijn eerste kennismaking met Mhairi MacFarlane. Bij thuiskomst kwam ik erachter dat HarperCollins met de vertaling zou komen (#facepalmmomentje). Nu heeft HarperCollins een nieuw boek van deze auteur naar Nederland gehaald en ik deed met vier andere bookstagrammers mee met een gezellige Instagramtour. Vandaag lees je mijn recensie!

Als haar vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft Laurie een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar haar perfecte leven ligt ook in duigen.
Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos voor Laurie compleet. Tot ze een aparte ontmoeting in een kapotte lift heeft met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor.
Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een relatie faken om te profiteren van de voordelen. Maar er is een dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent of je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Toen het boek op de mat viel ben ik best geschrokken. Het boek is namelijk best een dikkerdje met 428 pagina’s. Ik was daarom best huiverig dat het een langdradig verhaal zou worden. Gelukkig kwam ik er tijdens het lezen achter dat die angst compleet ongegrond was. Geen enkele pagina is teveel en het verhaal van Laurie is op een mooie, rustige manier verteld. Het verhaal heeft een mooie, serieuze ondertoon die dit boek net weer iets anders maakt dan andere (luchtige) feelgoodromans.

Wat ik er knap vind is dat het de auteur gelukt is om echt veel gevoelens op te roepen. Ze heeft het verhaal van Laurie zo neergezet dat het enorm herkenbaar wordt, zelfs als je nog nooit in dezelfde situatie hebt gezeten. Daarnaast roept de auteur ook (niet altijd positieve) gevoelens op voor bepaalde personages in het boek. Dat zorgt ervoor dat je leeservaring levensecht wordt.

Ondanks dat het boek 428 pagina’s heeft, vond ik het einde een beetje kort door de bocht. Hier had wat mij betreft wel wat meer uitgehaald kunnen worden. Het verhaal van Laurie wordt mooi verteld, maar het einde voelde een beetje afgeraffeld. Wat ik wel heel tof vond is de manier waarop de auteur bepaalde belangrijke onderwerpen, zoals racisme en het verschil tussen mannen en vrouwen op de werkvloer, er op een subtiele wijze heeft ingefietst. Ook op dat gebied is dit boek net iets anders dan anders.

Ik heb echt genoten van dit boek. Niet zo gek ook dat ik dit boek in één zondag heb uitgelezen. Het is een prachtige roman met een serieus randje waarbij de auteur echt de tijd (en de pagina’s) heeft genomen om een mooi verhaal over een sterke vrouw neer te zetten. Wil je lezen!

Heb jij al eens een boek van Mhairi McFarlane gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Was je maar van mij ♥ Auteur: Mhairi McFarlane ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 428 ♥ ISBN: 9789402707120 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek gekregen als onderdeel van een Instagramtour, dankjewel HC!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.