Lieve Emmie Blue – Lia Louis

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag van HarperCollins of ik een digitaal exemplaar van Lieve Emmie Blue wilde ontvangen. Het boek stond al een tijdje op mijn radar, dus graag! Vandaag lees je wat ik ervan vind.

Toen Emmie Blue zestien was, liet ze een rode ballon met een kaartje eraan los in de lucht. Op het kaartje stond haar naam, haar e-mailadres en een geheim. Weken later werd de ballon aan de kust van Bretagne gevonden door de eveneens zestienjarige Lucas Moreau. Hij mailde haar op het moment dat ze het nodig had, wat het begin was van een onvervangbare vriendschap.

Veertien jaar later zijn ze nog steeds beste vrienden. Maar wat Lucas niet weet, is dat Emmie is al jaren heimelijk verliefd op hem is. Wanneer Lucas haar een belangrijke vraag wil stellen, denkt Emmie dat haar moment gekomen is. Maar dan vertelt hij dat hij weer samen is met zijn ex en Emmie als getuige op hun huwelijk wil, waarmee al haar toekomstplannen in één klap in duigen vallen…

Ik moest er in het begin een beetje inkomen. Ik vond Emmie in het begin best wel een klaagtrien. Ze heeft best wat meegemaakt en heeft het niet makkelijk gehad, maar ze liet zichzelf er op een bepaalde manier een beetje onder krijgen, wat ik jammer vond. Gelukkig verandert dat in de loop van het boek. Emmie wordt sterker en krijgt meer vertrouwen in haarzelf. Die groei die ze – langzaam – doormaakt is heel erg mooi op papier gezet. De auteur heeft op een mooie, hoopvolle en vooral liefdevolle manier het belang van vrienden en familie neergepend.

Het verhaal zelf is heel erg lief, schattig en hartverwarmend. Wat ik een beetje jammer vond is dat de auteur de richting die ze in wilde slaan er te dik oplegde. Het einde zag ik best wel snel aankomen en ook de twist die ze erin heeft gestopt was niet echt een verrassing. Het verpestte mijn leesplezier niet perse, maar ik denk dat dit boek nog sterker zou zijn als het einde een grotere verrassing zou zijn. De auteur had best wat hints achterwege kunnen laten.

Waar ik wel enorm verliefd op ben geworden is de vlotte schrijfstijl én de leuke personages. Lia Louis heeft een prettige schrijfstijl waardoor je opeens al halverwege bent, zonder dat je het door hebt. En de personages, niet alleen Emmie zelf, maar ook haar vrienden zijn zo lief en hartelijk, die wil je zelf ook! Het grote pluspunt van dit boek vind ik dus echt de manier waarop de auteur de karakters heeft neergezet, zo fijn.

Ondanks het niet heel verrassende einde vond ik dit toch wel een heel erg fijn boek. Het verhaal van Emmie Blue is lief en fijn en schattig en een absolute must read.

Heb jij dit boek al op jouw TBR staan?

Liefs,
Marleen

Titel: Lieve Emmie Blue ♥ Auteur: Lia Louis ♥ Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 320 ♥ ISBN: 9789402706376 ♥ Waardering: ****
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen van HC, dankjewel!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.