Faye en Sean – Marina Folkers

Vorige maand verschenen de eerste twee boeken van Marina Folkers, Faye en Sean en Zoektocht terug in een nieuw jasje in paperback bij Zomer & Keuning. Ik had beide boeken jaren geleden al eens gelezen en vooral Faye & Sean was favoriet. De recensie is echter nooit online verschenen, dus bij deze!

Faye wordt als tienjarige door de ondoorgrondelijke Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij volwassen wordt, gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor wat hij het liefste wil in zijn leven?

Ik geef eerlijk toe, ik was een beetje bang om Faye en Sean opnieuw te lezen. Destijds vond ik het boek tof en heel erg leuk, maar inmiddels is mijn smaak een beetje veranderd en ben ik als lezer ook gegroeid. Daarnaast heb ik Marina’s recentere boeken gelezen en daar was ik niet altijd enorm enthousiast over. Gelukkig was mijn angst echt compleet onterecht, want ik heb weer genoten van de reis van Faye en Sean. Wat opvalt is dat dit echt een Marina boek is en voor mij is dit echt mijn favoriet en ook haar beste boek, haha.

Ik ben echt dol op Faye en Sean als personages en vooral Sean is een favoriet. Wat kenmerkend is voor Marina’s boek is dat de vrouwelijke personages niet altijd heel sterk zijn en voor mij altijd te weinig pit en kracht hebben en ook Faye is behoorlijk naïef. Maar op de een of andere manier past dat juist wel bij Faye en Sean en kenmerkt ook de relatie tussen die twee. Het verhaal tussen die twee, dat ze elkaar op jonge leeftijd leren kennen en dat hij een stuk ouder is, is echt een persoonlijke favoriet (want komt heel erg overeen met mijn eigen verhaal), dus alleen daarom vond ik het al weer een feestje om te lezen.

Je volgt de personages in een best wel groot deel van hun levens en de groei die ze allebei doormaken is mooi op papier gezet. Faye en Sean komen beide in verschillende levensfasen en die fasen beïnvloeden hun relaties en de manier waarop ze naar het leven en elkaar kijken. Ik vond het echt heel mooi hoe ze – ondanks de afstand en bepaalde relaties – altijd bij elkaar in de buurt blijven. Ik ben echt een beetje verliefd op de band die zij hebben met elkaar.

Ondanks mijn lichte angst vooraf heb ik voor de tweede keer genoten van Faye en Sean. Dit verhaal is echt op en top romantisch en een persoonlijke favoriet van Marina Folkers. Wat mij betreft ook Marina’s beste boek!

Heb jij wel eens een boek van Marina Folkers gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Faye en Sean ♥ Auteur: Marina Folkers ♥ Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 384 ♥ ISBN: 9789020537550 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel Z&K!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.