Een nieuwe travelbucketlist

Ik wil heel, heel graag weer op reis en dat is eigenlijk nog zacht uitgedrukt. Maar gelukkig zijn we gezond en dat is toch wel het belangrijkste. Ondanks we dat op dit moment niet kunnen reizen is mijn lijstje met bestemmingen waar ik nog een keer heen wil aan het groeien. Reizen kan dan wel niet, dromen en toekomstige plannen maken wel. Reis je gezellig mee, al is het maar fictief?

Myanmar
Een compleet nieuw land en nieuwe bestemming op mijn bucketlist. Myanmar, een land waar ik eigenlijk heel weinig van weet. Het land ligt in Zuidoost-Azië en ziet er op foto’s fantastisch uit. Daarnaast staat een luchtballonvaart op een speciale locatie (dus niet in saai Nederland ;)) op mijn bucketlist en Myanmar is hier uitermate geschikt voor! Wel is het denk ik niet een bestemming waar ik gelijk vliegtickets voor ga boeken zodra het kan weer kan, maar het land staat definitely op mijn radar!

Mozambique
Na onze fantastische rondreis door Zuid-Afrika wil ik heel graag nog een keer terug. Nu vind ik het een beetje zonde om precies dezelfde rondreis nogmaals te maken, want er zijn ook plekken die ik over zou slaan, maar ik zie een combi met buurland Mozambique zeker zitten. Ik denk dat ik dan zou vliegen op Kaapstad (want dat was een hele fijne plek), dan doorvliegen naar St. Lucia (of Durban dan waarschijnlijk). Eventjes genieten van de layback vibe van St. Lucia, rondje Krugerpark en dan nog een week of tien dagen in Mozambique, pretty perfect! Wanneer gaan we?

Taiwan
Dit land staat al wel een tijdje op mijn radar en is volgens mij de perfecte bestemming voor een rondreis van een paar weken.  Van de grote stad Taipei tot aan een prachtig binnenland, Taiwan heeft het volgens mij allemaal. Ik denk – als alles weer kan uiteraard – we dit land binnen twee jaar wel gaan bezoeken!

Panama
Afgezien van Mexico zijn we nog niet echt bekend met Midden-Amerika. Naast Colombia en Costa Rica staat Panama ook heel hoog op mijn lijstje. Zeker na de enthousiaste verhalen van Anouk ben ik helemaal op. We hebben zelfs getwijfeld of we dit voorjaar zouden gaan (in plaats van naar Spanje). Niet dat het was doorgegaan, haha, maar deze bestemming staat heel hoog op mijn lijstje!

Oregon, VS
Ik duim bijna elke dag dat onze grote reis naar de VS dit najaar door mag gaan. Het is echt een droomreis en ik ben heel benieuwd of we ‘m dit jaar mogen maken. Naast de westkust staan er ook nog andere delen van de VS op mijn bucketlist en eentje daarvan is Oregon. Met plaatsen Seattle en Portland bovenaan (en ik ben en blijf een stadsmeisje) en de prachtige natuur als goede opvolgers is dat een perfecte plek om ooit (hopelijk over niet al te lange tijd) te ontdekken!

Alaska, VS
Officieel hoort Alaska natuurlijk ook gewoon bij de VS! Het is ook een bestemming die hoog op mijn bucketlist staat, zowel in de zomer als in de winter, maar het is tegelijk ook een hele dure bestemming, dus hier moeten we nog extra voor sparen. Wel ziet Alaska er altijd prachtig uit en ik moet dan altijd denken aan een favoriete film: The Proposal met Ryan Reynolds en Sandra Bullock. Yes,  count me in for a trip to Alaska!

Naar welke bestemming zou jij graag willen? Heb jij reizen moeten annuleren door corona?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.