Halloween: Thrillers die ik nog wil lezen

Happy Halloween! Hoewel ik zelf echt helemaal niets heb met deze feestdag, wordt Halloween toch steeds populairder en is het stiekem best wel leuk hoe serieus sommige mensen het nemen. Vanavond zul je mij niet op straat tegenkomen, maar spendeer ik liever mijn avondje onder een dekentje, met een kop thee en een fijn boek. Of een spannende thriller. Vandaag deel ik 6 thrillers die ik nog graag wil lezen! 

Jezelf af en toe verliezen in een steengoede thriller is iets wat ik eigenlijk wel wat vaker zou willen doen, maar ik doe het eigenlijk nooit. Hopelijk lukt dat goed met onderstaande titels en kan ik ze heel snel oppakken!

Oktober – Søren Sveistrup
Ik hou van spannende tv-series, maar ik kijk nooit Scandinavische series. Ik vind de taal echt verschrikkelijk en daar knap ik gewoon op af. De auteur van Oktober is de bedenker van The Killing, een Amerikaanse serie die gebaseerd is op een Deense serie. Wij hebben de eerste aflevering volgens mij ooit gekeken, maar ik werd er niet warm van. Toch spreekt de flaptekst van Oktober me wel echt aan (en de mysterieuze cover staart me al weken aan op het werk) en wil ik deze thriller echt graag lezen. Ik heb ‘m in ieder geval gereserveerd bij de bibliotheek en hopelijk kan ik ‘m snel ophalen!

Persona – Soraya Vink
Soraya ken ik van Hebban en het is nou eenmaal leuk als je een boek leest van iemand die je kent, toch? Daarnaast spreekt de flaptekst me ook echt aan. Ik ben heel benieuwd hoe Soraya een familieband op papier heeft gezet en hoe ze het heeft uitgewerkt. Het e-book is deze week slechts €6,99 (tip!), dus ik denk dat ik die nog even ga aanschaffen deze week!

Tik tak – Chris McGeorge 
Dit boek staat al eeuwen op mijn TBR en ik kom er maar niet aan toe. Volgens mij heb ik het boek zelfs een tijdje in huis gehad van de bibliotheek, maar gewoon niet opgepakt. Het idee dat je in een kamer opgesloten zit met de moordenaar klinkt zo ontzettend tof! Echter zijn de recensies wel behoorlijk verdeeld, dus misschien is dat de reden wel dat ik zo terughoudend ben. Gewoon oppakken eigenlijk, om het zelf te ervaren!

Ik reis alleen – Samuel Bjørk 
Nog een Scandinavische auteur waarvan er twee boeken op mijn plank staan, maar van wie ik nog niets heb gelezen. Inmiddels is het derde deel in de serie verschenen en is het hoog tijd om ook maar eens aan deze serie te beginnen, vind je niet? Het boek klinkt namelijk als een perfecte thriller: een aparte rechercheur, een aantal lugubere gebeurtenissen en onderliggende spanning. Ik ben benieuwd!

Piep zei de muis – M.J. Arlidige
Een van de weinige thrillers die hier is gerecenseerd is Iene miene mutte van M.J. Arlidge, het eerste deel in de serie over Helen Grace. Intussen verschijnt het 8e deel al bijna (volgende week, papa ;)) en heb ik nog steeds enkel het eerste boek gelezen. Gelukkig heb ik het tweede deel wel klaar staan, maar wat me tegenhoudt? Zeg het maar, ik weet het niet…

Neverworld wake – Marisha Pessl 
Dit boek past misschien niet helemaal in dit lijstje als Young adult, maar ik ben er wel heel erg nieuwsgierig naar. Gelukkig ligt het boek al klaar van de bibliotheek en kan ik gelijk beginnen als ik wil. In eerste instantie dacht ik dat dit boek niet iets voor mij zou zijn, maar o.a. door de recensie van Paula van mustmag.nl ben ik wel heel erg nieuwsgierig geworden. Door het mysterieuze en het aparte van alles is dit volgens mij het perfecte boek om vandaag te lezen!

Welke thrillers zou jij nog graag willen lezen? Heb jij al een van deze boeken gelezen?

Liefs,
Marleen

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.