Belofte maakt schuld – Gillian King

Gillian King is terug met een nieuwe feelgood, of zoals ze het zelf zegt: realgood. Belofte maakt schuld is haar derde boek bij Uitgeverij HarperCollins en na haar twee vorige boeken keek ik hier heel erg naar uit. Je leest vandaag of dit boek ook geslaagd was voor mij! 

Hannah weet het zeker: dit ongeplande weerzien met haar ex Jamie zal op één grote teleurstelling uitdraaien. Niet alleen liet hij haar ooit ongelooflijk in de steek, vervolgens liet hij ook jarenlang niks meer van zich horen. En nu blijkt hij beroemd, vanwege zijn rugbyskills en – toegegeven – zijn goede looks.

Het was dan ook zeker niet Hannahs idee om hem te gaan opzoeken in Engeland. Maar als haar zoon Sem eenmaal iets in zijn hoofd heeft, is er geen houden meer aan. Hannah heeft maar één doel: Sem beschermen. Maar dat blijkt niet eenvoudig wanneer Jamie opeens een rol wil spelen in hun leven. Kan ze hem vertrouwen? En waarom leidt de zeer aantrekkelijke manager van Jamie haar zo af? Zij kunnen elkaar toch ook niet uitstaan? Of wel…

Ik vind dit een hele moeilijke recensie om te schrijven, want dit boek was helaas niet mijn ding. Ik heb echt genoten van Gillian’s vorige twee boeken, dus ik had veel zin in deze, maar helaas vond ik Belofte maakt schuld echt een tegenvaller vergeleken met de twee voorgangers. Dit verhaal voelde heel erg gemaakt en niet op alle punten heel erg realistisch. En ik geef toe, dit ligt hoogstwaarschijnlijk echt aan mij, want ik heb eigenlijk geen enkele niet-positieve recensie voorbij zien komen. Maar het verhaal bleef voor mij te vlak om er van te kunnen genieten.

En de personages deden het ook niet voor mij. Ze waren allemaal een beetje uitvergroot en de meeste echt te irritant voor  woorden. Sem wilde ik achter het behang plakken en niet alleen omdat hij een tiener is en Jamie kon ook wel een schop onder zijn reet gebruiken. Wat ik overigens wel fijn vind, is dat er niet echt sprake is van een love triangle. Dat had hier best geloofwaardig ingefietst kunnen worden, maar gelukkig heeft de auteur dat niet gedaan.

In veel recensies las ik dat mensen het een heel emotioneel verhaal vonden. En dat kan ik ergens wel begrijpen. Er zitten een aantal emotionele momenten tussen. Maar als je geen feeling hebt met de personages of de kant die het opgaat, dan voel je die emoties helaas ook een stuk minder. Dus waar iedereen zo laaiend enthousiast over is, dat heb ik gewoon niet.  De terugblikken naar het verleden voegen een diepere laag toe én houden het een beetje spannend welke kant het precies opgaat, maar maakten in mijn geval het leesplezier niet helemaal goed, helaas.

Over het algemeen vind ik het leuk als mensen naar me luisteren als het gaat om een bepaald boek te lezen. Misschien moet je dat met Belofte maakt schuld maar niet doen, aangezien ik echt de enige lijk te zijn die dit boek niet bepaald geweldig vond, haha. Dus ontdek het vooral voor jezelf!

Heb jij wel eens een boek gelezen van Gillian King?

Liefs,
Marleen

Titel: Belofte maakt schuld ♥ Auteur: Gillian King ♥ Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 304 ♥ ISBN: 9789402768121 ♥ Waardering: **,5
Ik heb een digitaal recensie-exemplaar ontvangen, dankjewel HarperCollins! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.