In haar schoenen – Jojo Moyes

O my, people! Er is een nieuw boek van Jojo Moyes! ♥ Jojo Moyes is een van mijn favoriete auteurs, dus een nieuw boek verwelkom ik altijd met open armen. Vandaag lees je mijn recensie!

Sam is dankbaar voor wat ze heeft, al lijkt het niet veel: een baan die ze amper weet te behouden en een gezin dat volledig op haar steunt. Ze beseft dat er maar één slechte dag nodig is voordat alles uit haar handen glipt…

Nisha heeft alles waarvan ze ooit droomde: een fenomenaal rijke man en een leven vol luxe. Tot ze opeens alles kwijt is als haar man een scheiding aanvraagt.

Sam en Nisha zouden elkaar nooit gesproken hebben. Maar nadat ze per ongeluk elkaars sporttas hebben meegenomen, komen ze in contact op een moment dat hun levens totaal de bocht uit vliegen. Ze voelen zich beiden niet gezien en wanhopig alleen.

Maar dat zijn ze niet.

Want zelfs de vrouw van wie jij gelooft dat ze je leven heeft verwoest, zou weleens je beste vriendin kunnen worden. Samen kun je alles, en in Sam en Nisha’s geval is dat: terugkrijgen wat van jou is…

Wauw, dit boek was echt ontzettend tof! Nu stelt Jojo Moyes natuurlijk nooit echt teleur, maar als je al een tijdje wacht op een nieuw boek van een van je favoriete auteurs, dan kunnen je verwachtingen nog wel eens oplopen. Maar dit was met recht weer een enorm fijne Moyes, met een prachtig in elkaar gezet verhaal en personages om een beetje verliefd op te worden.

Ik moet wel zeggen, in het begin vond ik de hoofdstukken vanuit Nisha een beetje onduidelijk. Het was net allemaal een beetje te vaag en ik had een tijdje het idee dat ik een paar pagina’s had overgeslagen. Gelukkig wordt er gedurende het verhaal meer duidelijk én het verhaal wordt op het einde helemaal perfect afgesloten. Dat kun je natuurlijk wel aan Moyes overlaten. De spanning zit er vanaf het begin goed in, door de afwisseling in de personages is het lastig om het boek weg te leggen en je wilt gewoon weten hoe het afloopt voor Nisha en Sam.

Ik vond het heerlijk dat de personages geen jonge twintigers waren, maar twee vrouwen in hun forties die daarmee in een hele andere fase in hun leven zitten én daarmee hele andere issues hebben. En hoewel Sam en Nisha op het eerste oog echt niets gemeen lijken te hebben, kom je er tijdens het lezen achter dat dat misschien helemaal niet lijkt te kloppen. Echt genieten hoe de auteur de levens van de personages langzaam met elkaar verweven worden.

Yes, ik ben fan! Moyes heeft (niet heel verrassend natuurlijk) opnieuw laten zien dat ze echt fantastische romans kan neerpennen. Fans zullen haar hun hart ophalen, maar met dit boek zal ze ook zeker nieuwe lezers trekken. Dikke, dikke aanrader!

Heb jij wel eens een boek van Jojo Moyes gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: In haar schoenen ♥ Auteur: Jojo Moyes ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 400 ♥ ISBN: 9789026165849 ♥ Waardering: ****,5
Ik heb dit boek gekregen als recensie-exemplaar, dankjewel de Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.