Liefdeloos – Alice Oseman

Op een juli deze zomer kocht ik Liefdeloos van Alice Oseman. Na de Heartstopper­-serie moest ik dit boek van deze auteur natuurlijk ook lezen. Om de een of andere manier belandde het boek een aantal maanden ongelezen in de kast, maar in oktober was het eindelijk zo ver. Vandaag lees je mijn recensie!

Georgia is nog nooit verliefd geweest en ze heeft ook nog nooit iemand gekust – maar als fanfic-geobsedeerde romanticus weet ze zeker dat ze ooit iemand zal vinden. Als ze met haar beste vrienden Pip en Jason naar de universiteit gaat, is Georgia klaar om de liefde te vinden. En met haar extraverte kamergenoot aan haar zijde en een plaats in de Shakespeare Society, lijkt haar tienerdroom steeds dichterbij te komen. Maar door haar romantische plan drijft ze steeds verder van haar vrienden af. Ze vraagt zich af waarom liefde zo gemakkelijk lijkt voor anderen, maar niet voor haar. De woorden die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt – aseksueel, aromantisch – maken Georgia onzekerder dan ooit over haar gevoelens. Is ze voorbestemd om liefdeloos te blijven? Of is ze al die tijd op zoek geweest naar het verkeerde?

O, wauw, dit boek is echt zoveel beter dan verwacht! Het verhaal heeft me echt compleet van mijn sokken geblazen. Het is zo enorm sterk, zo goed neergezet. Echt: WAUW! Natuurlijk wist ik al dat Alice Oseman op een prachtige manier een mooi verhaal kan vertellen, want dat zagen we al in de graphic novels van Heartstopper. Maar met Liefdeloos heeft ze bewezen dat ze ook op ‘normale’ wijze een geweldig verhaal weet te vertellen.

Er zitten zo enorm veel emoties in het verhaal, ik heb regelmatig met een brok in mijn keel gezeten en zelfs een keer met tranen in mijn ogen. Dit boek verdient absoluut meer aandacht en liefde, want nogmaals: WAUW. Het is daarnaast ook een enorm herkenbaar verhaal, zelfs voor mensen die zich niet identificeren als aseksueel. Ik vond het op sommige momenten zo enorm herkenbaar en ik kan me echt voorstellen dat het voor mensen die net als Georgia zijn dit echt als thuiskomen voelt.

Daarnaast is dit boek ook een ode aan vriendschap en hoe belangrijk mooie vriendschappen zijn. Liefdeloos laat zien dat je hartstikke gelukkig, blij en tevreden kunt zijn met de leukste vrienden. Dit boek zorgde bij mij voor all the feels en is een prachtige én nodige toevoeging aan de diversiteitsboeken die er nu al zijn.

Mocht je het nog niet hebben gemerkt, ik ben fan! Dit boek is absoluut een mijn favorieten van dit jaar, dus lezen die hap!

Heb jij al een boek van Alice Oseman gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Liefdeloos ♥ Auteur: Alice Osman ♥ Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 375 ♥ ISBN: 9789000381647 ♥ Waardering: *****

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.