Een gewone jongen – Louise Beech

Ik ben dol op de boeken van Uitgeverij de Fontein. Zij hebben de laatste jaren een aantal prachtige romans uitgegeven die je nog lang bijblijven en die net dat beetje anders zijn. Denk bijvoorbeeld aan De goede grap van Norman Foreman, Graag gedaan Noni Blake en Het geheime leven van Albert Entwistle. Toen ik dan ook de flaptekst van Een gewone jongen las, wist ik dat ik dit boek moest lezen. En ik kan je alvast verklappen, daar heb ik geen spijt van gekregen! 

Sebastian James Murphy is twintig jaar, zes maanden en twee dagen oud. Hij houdt van zwemmen, gebakken eieren en Billy Ocean. Sebastian heeft autisme en is net als elke jongen vervuld van dromen en verlangens.
Veronica wil dat haar zoon Sebastian gelukkig is, en dat de wereld hem accepteert zoals hij is. Ze overweegt om een professional in te huren om hem te geven waar hij zo wanhopig naar verlangt.
Violetta is een escortdame die de nacht doorkomt door te denken aan het geld. Geld voor haar opleiding verpleegkunde. Voor het verpleeghuis waar haar vader ligt. Voor een uitweg.
Wanneer deze drie levens elkaar raken, verandert alles.

Laat ik beginnen met dat dit boek een van de meest indrukwekkende verhalen is die ik de laatste heb gelezen. Het verhaal heeft nog dagen in mijn hoofd gezeten en het zal me ongetwijfeld nog lang bij blijven. Het zit prachtig in elkaar en door de afwisseling van de perspectieven krijg je een prachtig kijkje in de levens van drie compleet verschillende personen, die nooit meer hetzelfde zullen zijn. De personages zijn heel erg goed uitgewerkt en de auteur krijgt het voor elkaar dat je in zo’n 300 pagina’s ze alledrie compleet in je hart hebt gesloten.

Een van de quotes achterop zegt: ‘Dit boek moest geschreven worden.’ en daar sluit ik me helemaal bij aan. Want met dit boek laat Louise Beech zien dat iedereen verlangens heeft. Dat iedereen liefde zoekt en vooral dat iedereen liefde verdient. De manier waarop de verhalen van Sebastian, Veronica en Violetta worden verteld roept emotie op en ik heb regelmatig met een brok in mijn keel gezet.

Wel vond ik de eerste helft van het boek een stuk sterker dan de tweede helft. Het werd in het tweede gedeelte een beetje vlak en miste ik soms de emoties. Tegelijkertijd maakten een aantal personages bepaalde keuzes die ik niet helemaal logisch in het verhaal vond passen. Het einde is overigens wel heel erg sterk en past perfect bij het verhaal. Geloof me, dit boek wil je echt lezen.

Uitgeverij de Fontein heeft het opnieuw geflikt om een prachtige en vooral indrukwekkende roman aan hun fonds toe te voegen. Dit is een boek dat absoluut gelezen moet worden. Dikke aanrader!

Wat is het meest indrukwekkende verhaal dat jij de laatste tijd hebt gelezen?

Liefs,
Marleen

Titel: Een gewone jongen ♥ Auteur: Louise Beech ♥ Uitgeverij: de Fontein
Aantal pagina’s: 303 ♥ ISBN: 9789026159411 ♥ Waardering: ****
Ik heb dit boek ontvangen als recensie-exemplaar, dankjewel De Fontein! 

Misschien vind je dit ook interessant

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.